המשטרה: מחדשים את האכיפה במצלמות המהירות הנייחות
בהודעת אגף התנועה נאמר כי לאחר קבלת חוות דעת שאישרה כי מצלמות "א-3" אמינות, הוחלט בתיאום עם פרקליטות המדינה לחדש את האכיפה ולחזור להנפיק דו"חות. הודעה תימסר לנהגים שטרם קיבלו זימון למשפט
המשטרה מחדשת את האכיפה באמצעות מצלמות א-3 הנייחות. כך הודיע הערב (יום ה') אגף התנועה. בהודעת המשטרה נמסר כי לאחר קבלת כל חוות הדעת המקצועיות מהגורמים הרלוונטיים, נמצא שמערכת המצלמות "אמינה ומדויקת", וכי פרקליטות המדינה אישרה לחדש את האכיפה ולשוב להנפיק דו"חות.
זו לשון הודעת המשטרה: "בחודשים האחרונים פעלה המשטרה בתיאום מלא עם פרקליטות המדינה לקבלת חוות דעת מקצועיות מכלל הגורמים הרלוונטיים, על מנת לבסס את אמינות ודיוק מערכת א-3 במישור המשפטי. לאחר קבלת כל חוות הדעת הנדרשות, נמצא כי מערכת א-3 אמינה ומדויקת, וניתן אישור מפרקליטות המדינה לחדש את האכיפה ובהתאם לחזור ולהנפיק דו"חות".
עוד נכתב כי "לאור האמור, תחודש באופן מלא האכיפה באמצעות המצלמות אשר ימשיכו להיות חלק מסל האמצעים הרחב שבשימוש המשטרה במשימתה החשובה- להיאבק בקטל בכבישים ולהציל חיים".
בנוסף נאמר כי יימשכו ההליכים המשפטיים בעניין נהגים שקיבלו זימון לדין או החליטו להישפט בדו"חות ברירת משפט. לעניין דו"חות שטרם נקבע לגביהם מועד משפט ושבעניינם נשלחה הודעה לנהגים בדבר ביצוע עבירה, בתקופה הקרובה תימסר הודעה לגביהם. "המצלמות יחזרו לתעד עבירות תנועה ולהנפיק דו"חות לנהגים הנוסעים במהירות החורגת מהמותר בחוק, ובכך מסכנים את חייהם ואת חיי משתמשי הדרך", הודיעה המשטרה.
עו"ד תומר גונן, שייצג את הנהגים בבית משפט השלום בעכו ובעקבות עתירתו החלה פרשת 'אמינות המצלמות', מסר: "זו הפעם השלישית שטוענים שאפשר לבצע אכיפה באמצעות המערכת הזו. ההפעלה שלה לא תרמה לדבר, ולא לירידה בכמות ההרוגים בתאונות הדרכים. אנחנו נלמד את החומר וננהל תיק חדש".
ביוני 2018 המשטרה השעתה את חלוקת הדו"חות ממצלמות המהירות הנייחות. המשנה לפרקליט המדינה, מומי למברגר, הורה אז לערוך בדיקה מקפת לכל מצלמות המהירות הנייחות של אגף התנועה.
ההחלטה התקבלה בשל טענות חוזרות של בתי משפט ושל אזרחים לאי-דיוקים שגרמו לאזרחים לשלם דו"חות בסכומים לא מוצדקים, ודו"חות על עבירת מהירות מופרזת שתועדו במצלמות - עוכבו במשטרה עד לבדיקת מהימנות המצלמות. למשך תקופה קצרה בנובמבר הנהגים חזרו לקבל דו"חות, אך מאז נשלחו אליהם רק הודעות על כך שהם נתפסו במצלמה.
מערך המצלמות, שמופעל בידי חברת מל"מ תים, הופעל לראשונה בשנת 2013. מאז נפרסו ברחבי הארץ כ-100 מצלמות פעילות שהפיקו מאות אלפי דו"חות בסכומים מצטברים של מיליונים רבים.