שתף קטע נבחר

גלידה גרסת קיץ 2019

מי שם פטרוזיליה וטחינה בגלידה שלי? לכבוד יום הגלידה הבינלאומי הבאנו בשבילכם את הגימיקים, הטעמים המשוגעים וגם - אוכל רחוב עם גלידה

אם פעם הפתיעו אותנו עם גלידת זהב, גלידה זוהרת בחושך ואפילו גלידה לכלבים; ואם פעם הרמנו גבה מהמבורגר גלידה, או מגלידה שחורה; ואם גילינו שאין זה חובה שהגלידה תהיה מתוקה כי גם גלידה מלוחה זה טעים; אז מה כבר יכול לקרות בעולם הגלידות בקיץ 2019?

גלידות (צילום: לין לוי)
"עלמקל"(צילום: לין לוי)

יצאנו במסע אחר הטעמים המוזרים והמפתיעים והגימיקים שיש לקיץ הזה להציע - בגביע, אבל לא רק.

 

 (  )
 

קינוח איטלקי ("זופה אינגלזה") I גלידרייה סיציליאנית

"זופה אינגלזה" הוא קינוח שכבות איטלקי שמכיל ביצים, חלב, עוגיות ביסקוטים וליקר אלקרמס בעל טעמים דומיננטיים של קינמון, ציפורן ואגוז מוסקט.

מקומות חדשים בארץ (צילום: הדר דולן)
(צילום: הדר דולן)

ב"סיציליאנית", מציעים הקיץ גלידה בטעמי הקינוח המושלם הזה, אותה מכינים בעזרת "וריגטו" - כלי עגול שמחובר למערבל, המופעל כל כמה שניות כדי שהגלידה תהיה תמיד במרקם רך ואחיד.

 

טעמים נוספים שתוכלו למצוא בסניפי הרשת: גלידת לימון ואוזו, שתזכיר לכם את החופשה האחרונה שלכם ביוון (או, לחלופין, תגרום לכם לרצות להעלות על המטוס הראשון ליוון) וגלידת After eight, שמורכבת מהשילוב הבלתי מנוצח בין שוקולד למנטה.

 

מחירים: מנה קטנה עם שני טעמים - 17 שקלים, מנה גדולה - 22 שקלים.

 

  • דיזינגוף 170 תל אביב, 03-5246438, כשר ללא תעודה
  • אבן גבירול 90 תל אביב, 03-6962458, כשר ללא תעודה
  • שנקר 14 הרצליה פיתוח, 09-9578224‏, כשר ללא תעודה

 

פולנטה קוקוס ודבש I גלידריית אמיליה

אחרי גלידת הסלק ויוגורט שיצרו בגלידריית "אמיליה" החיפאית בשנה שעברה, השנה החליטו ללכת שם על גלידת תירס ואבוקדו. הגלידה הייחודית הזו היא, למעשה, גלידת פולנטה העשויה מקמח תירס שבושל עם חלב קוקוס בתוספת דבש.

גלידות (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

יש שם גם גלידת אבוקדו-ברולה על בסיס שמנת עם אבוקדו וסוכר שרוף עם ברנר מעל, וסורבה אבטיח עם פירורי גבינת פטה - הברקה קיצית ומעניינת לכל הדעות.

 

מחירים: כדור גדול- 15 שקלים, שני כדורים - 22 שקלים, שלושה כדורים - 28 שקלים.

 

מוריה 120 חיפה, 04-8289181, לא כשר

 

אגס בנדיקט I ג'לטריה

אורי עשת (בנו של המסעדן צביקי עשת) והקונדיטור נמרוד אייזיק, מציעים לנו לשדרג את הארוחה החשובה ביום עם גלידה. וכדי לשכנע אותנו שזה אכן אפשרי, הם פיתחו קולקציית גלידות בטעמי בוקר, ביניהם גלידת קורנפלקס וחלב וגלידת אגס בנדיקט. עוד בתפריט: גלידה בטעם לחם עם ריבת תות.

 (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)
 

מחירים: 27-17 שקלים.

 

  • אורי צבי גרינברג 25 תל אביב, 03-6703626, לא כשר
  • אבא אבן 9 הרצליה, 09-7404744, לא כשר

 

לילות ביירות I גלידת שפרעם

ב"גלידה שפרעם" שבשפרעם ובכפר יאסיף שבצפון, מצאנו שלוש גלידות בטעמים מיוחדים ובלתי שגרתיים, שאותן לא מעמיסים לתוך כוס או גביע, אלא מניחים על צלחת הגשה יפה ומגישים כקינוח לכל דבר.

 

קינוח "לילות ביירות" האהוב, מגיע כאן בתצורת גלידה ובתוספת של קצפת ופודינג אורז מעל. לצידה מצאנו כאן גם גלידת כנאפה המוגשת עם שברי שערות קדאיף ,וגלידה בטעם בקלאווה שמגיעה עם סירופ סוכר חם ופיסטוק חאלבי מעל. אלו מכם שפחות מתחברים למתוק ולגרנדיוזי, יוכלו ליהנות במקום מגלידת מסטיקה או מגלידת חלווה.

גלידות (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
 

מחירים: גלידות בטעמים רגילים - 18-13 שקלים, גלידות מיוחדות - 28 שקלים למנה.

 

  • על הרחוב הראשי בכפר יאסיף, 04-9077751, לא כשר
  • ג'אבור יוסף ג'אבור 42 שפרעם, 04-9865428, לא כשר

 

סורבה ג'ין אנד טוניק I שטפן גלידה טבעית

הגלידרייה האוסטרו-הונגרית שנפתחה ברחוב טשרניחובסקי בחודש אפריל האחרון, והביאה לנו את גלידת הזאכר טורט ואת גלידת הזאכר טורט המתובלת בקינמון וציפורן - מנסה להתאים את עצמה לאקלים הישראלי, ובימים אלו החלה להציע גם סורבה ג'ין אנד טוניק מרענן בעל גוון סגלגל ומרקם עדין למדי.

 (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)
 

מחירים: 13 שקלים לכדור, 89 שקלים לקילוגרם.

 

טשרניחובסקי 21 תל אביב, 03-6799788, לא כשר

 

גלידת זעפרן I מוסלין

בגלידרייה הירושלמית אוהבים להשתגע עם טעמי הגלידה: בין היתר, מצאנו שם גלידת שומשום שחור, גלידת וואסבי, גלידת צ'אי מסאלה, גלידת מאצ'ה, גלידת בזיליקום וגלידת טונקה, המשלבת בין טעמי וניל, שקד, קינמון וציפורן. אם תשאלו אותנו, הגלידה הנועזת ביותר כאן - וגם זו שהכי שווה טעימה - היא ללא ספק גלידת הזעפרן עם הל ומי ורדים.

 

מחירים: 20-13 שקלים למנה.

 

  • הערמונים 2 ירושלים, 1-700-502-722, כשר
  • הנשיא 10 ירושלים, 1-700-502-722, כשר
  • יד חרוצים 4 ירושלים, 1-700-502-722, כשר

 

גלידת גזר I גלידה באר שבע

גלידת גזר היא אמנם אינה בשורה חדשה, ודאי לא עבור הגלידרייה הבאר שבעית שפועלת בבירת הנגב משנת 1950. אבל גלידה כזו לא תמצאו בשום מקום, ולכן היא נכנסה לרשימה.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

הגלידה הזו היא לא רק כתומה ובעלת טעם מובהק של גזר, היא גם מכילה חתיכות קטנטנות של גזר שכאילו גורד בפומפייה הכי דקה שיש. המלצה שלנו: שלבו אותה עם גלידת המנטה שמוצעת במקום - ותקבלו שילוב מושלם ומפתיע שסביר להניח שטרם פגשתם.

 

מחירים: 18-13 שקלים למנה.

 

הדסה 50 באר שבע, 08-6277072, לא כשר

 

פטרוזיליה וטחינה I אייססלון חיפה

בגלידריית השף החיפאית יש מטבח שבו סוחטים, אופים ומבשלים את כל הגלידות הנמכרות במקום. בקיץ שעבר, הם הפתיעו אותנו עם ספיישלים מיוחדים כמו גלידת בטטה וקינמון וגלידה בטעם בירת חיטה.

גלידות (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

השנה, נצפו ספיישלים של פטרוזיליה וטחינה, טחינה בשילוב של עוגת גזר וגם גלידת שוקולד רובי עם שבבי מרשמלו (שימו לב: מדובר בספיישלים שמופיעים ליום אחד בלבד, ולעתים אינם חוזרים יותר, כך ששווה לברר מבעוד מועד האם הם בתפריט היומי בטרם מגיעים למקום).

 

מחירים: 7 שקלים לכדור בודד, 12 שקלים ל-2 כדורים, 18 שקלים ל-3 כדורים (תוספת של 2 שקלים לכל כדור לגלידות הנמכרות במהדורה מיוחדת וחד פעמית).

 

אוסקר שינדלר 7 (סביוני דניה) חיפה 04-8344340, לא כשר

 

ספירולינה כחולה I גלידריית Alice

אחרי שבשנה שעברה נטרפה דעתנו מהגלידה השחורה עם הפחם הפעיל שהציעו בגלידרייה, השנה הגיעה תורם של ה"סופר פודס", או אם נדייק - של צמח הספירולינה שצובעת את הגלידה שלנו בכחול.

 

ב-Alice, מייצרים את גלידת הספירולינה מפירות טריים ובתוספת העלים הבריאותיים, כמובן. ואם כבר הגעתם למקום, נסו גם את גלידה התה השחור והלימון שמגישים שם. מדובר בשוס אמיתי.

 

מחירים: 21-16 שקלים למנה.

 

אבן גבירול 151 תל אביב, 03-5280321, לא כשר

קינג ג'ורג' 41 תל אביב, 03-9490449, לא כשר

 

ווסאבי בוטנים מלוחים I גלידריית Aglida

ב-Aglida, גלידרייה שפועלת באזור התעשייה של רמת ישי, החליטו לעשות השנה את הבלתי אפשרי, וייצרו גלידה שטעמה נע בין חריף למלוח בזכות תוספת של ווסאבי ובוטנים מלוחים.

גלידות (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

הגלידה הזו היא אמנם סטנדרטית למראה ונראית כמו כל גלידה אחרת בטעם אגוזים, אבל טעמה מפתיע במיוחד ומי מכם שהחך שלהם בעל רגישות גבוהה לחריף - עדיף שיוותרו מראש, או שיילכו על גלידה עם שברי בייגלה מלוח שמוגשת גם היא במקום.

 

מחירים: 28-16 שקלים למנה.

 

אזור התעשייה רמת ישי, 04-8717179‏, לא כשר

 

קרטיב בלאדי מרי ורג'ין I פופ-אפ פאלטאס בשוק הנמל

שיתוף הפעולה שנרקם לאחרונה בין חקלאי שוק הנמל בתל אביב לנעמי זיסבלט, יצרנית הקרטיבים הטבעיים ״פאלטאס״ - הוליד פופ-אפ קייצי שיפעל עד ה-26 ביולי (כן, זה קורה עוד רגע אז מהרו לפני שיסתיים) בדוכנים של "טעם הפרי והירק" ושל "האחים לוי" בשוק הנמל, וובשוק האיכרים של יום שישי המתקיים באותו המקום.

גלידות (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)
 

במסגרת הפרויקט הצבעוני הזה, תוכלו לטעום קרטיב בטעם הקוקטייל האלכוהולי בלאדי מרי, רק שפה הוא מיוצר מהשילוב שבין עגבניות "מגי" ועגבניות שרי מסוג ''בלינדה" בתוספת סלק וחזרת טרייה, וללא אלכוהול. קרטיב נוסף ומעניין לא פחות הוא זה המשלב בין תירס לחלב, שטעמו מפתיע למדי.

 

מחירים: 12 שקלים ליחידה.

 

שוק הנמל, נמל תל אביב

 

גלידת תירס I מסעדת קלארו

בתפריט התירס של השף רן שמואלי, שיהיה זמין במסעדת ״קלארו״ עד סוף חודש יולי בלבד, מצאנו גלידת תירס, המיוצרת במסעדה.

גלידות (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)

את הגלידה הייחודית הזו תוכלו לזלול כחלק מקינוח ה"קוקי תירס", המורכב משתי עוגיות של תירס וחמאה חומה, במרכזן נחלה לה גלידת התירס המדוברת. המנה המופלאה הזו המוגשת בתוספת רוטב שוקולד חם ופופקורן מקורמל מעל.

 

מחיר: 54 שקלים למנה

 

הארבעה 23 פינת דוד אלעזר,03-6017777, לא כשר

 

 (  )

אחרי שסקרנו את טעמי הגלידה החדשים, הגיע הזמן לגימיקים שמככבים השנה.

גלידות (צילום: אפיק גבאי)
גלידריית "גולדה"(צילום: אפיק גבאי)

בין אם הם נוצרו לצורכי פרסום ושיווק, ובין אם לטובת תמונות ויראליות שמטרתן העיקרית היא לסחוף את הרשתות החברתיות - הגימיקים האלו מאתגרים היצירתיות של השפים, מרעננים את הוויטרינות והופכים את הקיץ שלנו להרבה יותר מגניב וטעים. הנה הם לפניכם.

 

גלידה במרקם גס I גלידות Verigato

בסניף החדש של רשת "גלידרייה סיציליאנית" ברחוב דיזינגוף בתל אביב, מציעים קטגוריה חדשה של גלידות הנקראת "גלידה בתנועה", בה הגלידות מאוחסנות בתוך כלים איטלקיים שקופים, אליהם מחובר וו לישה שמדי כמה שניות מערבב את הגלידה. התוצאה - גלידה שלא עוברת תהליך של התגבשות ושומרת על מרקם קטיפתי במיוחד.

 

לצד הגלידות האלו, יש ב"גלידרייה הסיציליאנית" קטגוריה נוספת של גלידות שנקראת "וריגטו" בה הגלידות מאוחסנות בתוך כלים שקופים ומבריקים, אך הפעם לא נעשה שימוש בוו הלישה. התוצאה שמתקבלת כאן היא של גלידות במרקם גס יותר עם חתיכות עצומות של שוקולד, עוגיות או מה שתבחרו להכניס פנימה שכל ביס יאפשר לכם ליהנות ממרקם קראנצ'י שמתפצח בפה.

ה"גלידרייה הסיציליאנית" (צילום:  JT Design Agency)
ה"גלידרייה הסיציליאנית"(צילום: JT Design Agency)
  

בגזרת ה"ווריגטו", שווה לנסות את הגלידה עם חתיכות הביסקוטי העצומות, גלידה עם עוגיות לוטוס, גלידת דובדבני אמרנה עם שקדים וגלידת סטרצ'טלה (וניל פצפוצים איטלקי).

 

הן גלידות ה"ווריגטו" והן הגלידות מהקטגוריה - "גלידה בתנועה", יובאו ארצה על ידי קרן ורפאל'ה ארביב, בעלי המקום, שהביאו אותם באופן בלעדי מרומא, עיר הולדתו של רפאל'ה, ואין סיכוי שתמצאו אותו בגלידריות שף או בוטיק אחרות בארץ.

 

דיזינגוף 170 תל אביב, 03-5246438, לא כשר

 

גלידת "סופט סרב" I וניליה

גלידה במרקם "סופט סרב", היא הבשורה החדשה לקיץ הזה שמגיעה מבית "וניליה". מדובר בגלידה רכה בעלת מרקם אוורירי שמיוצרת בעשרה טעמים שונים, אותם רקח הבעלים והשף-גלייסר - איתי רוגוזינסקי. יש שם גם גלידות "סופט סרב" טבעוניות ושש מנות קומבינציה מהמתבססות על הגלידה הזו עם תוספות מושחתות מעל.

 

בין היתר, מצאנו שם את גלידת "אורי-O" (גלידת קרם עוגיות עם חתיכות מיני עוגיות "אוריאו", בייגלה, פירורי "אוריאו", מקל "כיף-כף" ורוטב שוקולד לבן), גלידת "טיול שנתי" (גלידת וניל עם במבה במילוי נוגט, בייגלה מצופה שוקולד, מרשמלו מדורה, מקופלת ורודה ורוטב שוקולד חלב) ועוד.

 

הודות למרקם המיוחד של הגלידה הזו, הטעמים שלה מורגשים היטב למרות שהיא אינה מכילה חומרים מלאכותיים או תוספות של צבעי מאכל.

 

מחירים: 15 שקלים לגביע קטן, 28 שקלים לגביע גדול עם תוספת מושחתת מעל

 

קניון עזריאלי תל-אביב, קומת הכניסה, ליד שער קפלן

 

גלידה מחליפה צבעים I גולדה

אחרי שבקיץ שעבר הציעו שם גלידה בצבע זהב וגלידה מיוחדת לכלבים, השנה ברשת "גולדה" מציעים גלידה שמחליפה צבעים תוך כדי הזלילה. הגלידה מגיעה בגוון כחלחל ובעלת טעם עדין של וניל ופירות, וכבר בביס הראשון היא הופכת לסגולה ובהמשך - לוורודה.

 

הטרנד הצבעוני הזה נולד בספרד, וב"גולדה" הוא פותח שוב על ידי טכנולוג המזון של הרשת. ובגלל שאנחנו נחמדים וחשוב לנו להעניק לכם שירות מלא עד הסוף, נגלה לכם כי לא מדובר פה בקסם אלא בתוספת של תרסיס מיץ לימון טרי ליצירת אפקט החלפת הצבע, במהלך ההגשה.

הגלידה עצמה, אגב, עשויה מתמצית של גזר שחור ושמנת.

 

מחירים: 17 שקלים למנה.

 

בסניפי הרשת

 

גלידה במשלוח עד הבית

גלידריית Tipsy scoop הצליחה להפתיע אותנו כשסיפקה גלידה עם 5% אלכוהול במשלוח עד הבית. השנה, במסגרת המגמה המתחזקת של משלוחי האוכל והגלידה בעולם, ישנן כמה גלידריות נוספות שישמחו לספק לכם גלידה עד הבית.

גלידה טיפסי (צילום: מורן לוי)
גלידת "טיפסי"(צילום: מורן לוי)

קחו למשל את הגלידרייה החיפאית "אייססלון", שמוכנה לשלוח את הגלידה שלה גם לתל אביב. רשת הגלידריות "וניליה" הלכה אפילו רחוק יותר, ובצעד תקדימי וחכם להפליא - יצרה שיתוף פעולה עם חברת המשלוחים Gett Delivery, שיבטיח שתושבי תל אביב, הוד השרון ופתח תקווה - יוכלו לקבל את גלידת הרשת עד לפתח ביתם.

 

Ice Cream Station גלידת שף מברצלונה

במקום הכי מרכזי בשוק הכרמל, בפינת הרחובות רמב"ם והכרמל, פועל דוכן גלידות צבעוני שנפתח לפני חודשיים בלבד על ידי טל נחמיאס, וכבר יש כאלה המגדירים אותו כ"להיט החדש של קיץ 2019".

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)
 

בדוכן שלו, מייצר נחמיאס מדי יום גלידה אמריקאית צבעונית אותה הוא מציע בחמישה טעמים שונים. ושלא תטעו, הכוונה בגלידה צבעונית היא לא לגלידה בגוונים שונים, אלא לגלידות צבעוניות באמת כמו, למשל, גלידת "פררו רושה" בצבע ורוד זרחני וגלידת וניל בצבע שחור.

גלידות (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

לצד הצבעוניות שלהן, כל הגלידות כאן מסודרות בתוך גביע כמו יצירות אומנות, ועליהן מתנוסס דגל ישראל ומיני סוגים של סוכריות בצורות שונות. אם תרצו - תוכלו גם לרכוש גביע קטן נוסף, שישמש ככלי קיבול לרוטב שתבחרו.

 

יש לציין כי הטעמים כאן הם כולם יצירתיים וטעימים למדי; אנחנו החלטנו ללכת על גלידת קרם עוגיות ומלבי. הרעיון לגלידה הזו נולד במהלך ביקור של נחמיאס בברצלונה, ומעבר לעובדה שהיא טעימה - היא גם מצטלמת לא רע בכלל.

 

מחירים: כל הגלידות יעלו לכם 20 שקלים.

 

רמב"ם פינת הכרמל תל אביב, לא כשר

 

גביע מפלסטיק עם מכסה

שכחו מהגביע, הוופל או כוס הנייר, הטרנד הבא בעולם הגלידות מופיע בדמותה של כוס פלסטיק עם מכסה ומדבקה עליה מוטבעים כל הערכים התזונתיים של הגלידה. החלק החיובי כאן הוא שאפשר לקחת את הכוסות האלו לדרך, לאכול קצת, לסגור את המכסה ולהמשיך אחר כך. החלק הפחות חיובי כאן הוא הפלסטיק עצמו שאינו ידידותי לסביבה.

גלידות (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
 

גלידות (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

את הפטנט הזה מצאנו בשני סניפי רשת "גלידת שפרעם" (בכפר יאסיף ובשפרעם), ובהמשך, כך אנחנו צופים לפחות, הגימיק הזה ישתלט על גלידריות נוספות בארץ.

 

גלידה עם שואו I הקיוסק של ליאור קוקה

כשהקונדיטורית המדוברת ליאור קוקה החלה להגיש את הגלידה האמריקאית שלה - שאומנם יוצאת מתוך מכונה, אבל זה לא העניין פה - על מגש עם אינסוף רטבים ותוספות מושחתות מעל, שהפכו אותה ל"שואו" ויראלי שאיים לשבור את הרשת - לא מעט הרימו גבה.

 

אך קוקה לא נבהלה, ועל הדרך גם גרמה לכולנו להבין שגלידה אפשר לאכול גם בחורף (ואפילו לעמוד בשבילה בתור).

 

מחירים: 34 שקלים לכל מנות הגלידה.

 

שדרות רוטשילד 10 תל אביב

 

עלמקל

המיזם הקיצי "עלמקל", שפרץ לחיינו בשנת 2015 וזכה להצלחה מסחררת כשהציע לישראלים גלידה על מקל אותה הם יכולים למלא ולצפות במה שיבחרו, חוזר בימים אלו בגרסה מעט שונה: השנה, תוכלו למצוא את הגלידה על המקל בבניין בכרם התימנים שעל החזית שלו מצויר אוטו, והוא מכונה: "אוטו גלידה הנייח הראשון בעולם".

 

אנחנו נכנה אותו פשוט "פופ אפ" נטול קונספט, שפועל ללא התחייבות מלבד לדבר אחד: תמורת 15 שקלים תזכו שם בכמה ביסים שמימיים. המקום עצמו פועל בימי שישי בין השעות 18:00-12:00 בלבד. על החלון של הבניין ישנו פעמון באמצעותו אפשר לקרוא לבעל המקום, שמייצר את הגלידה בייצור ידני וללא מכונה.

 

ואגב הגלידה: מדובר בגלידה על מקל בעלת מרקם קרמי ועשיר, מצופה בציפוי שוקולד שמעליו יש גם רוטב (פירוש שמו של המקום, אגב, לא קשור לכך שזו גלידה על מקל אלא דווקא לזה שלכלבה של בעל המיזם קוראים עלמה). לפעמים, מכינים כאן גם ופל הולנדי ("סטרופ ופל") חם במילוי של גלידת קרמל מלוח או של גלידת ריבת חלב.

 

יום טוב 28, תל אביב

 

 (  )
את השילוב בין אוכל רחוב לגלידה הביא לכאן אייל שני כבר בשנת 2013, כשהגיש פיתה במילוי גלידת מסטיק במסעדת ה"מזנון".

גלידות (צילום: יח
nununu של השף גיא גמזו(צילום: יח"צ)

מאז זרמה לה לא מעט גלידה ברחובות, ונראה כי השנה השילוב בין מנות שאפשר לאכול בעמידה או תוך כדי הליכה - לגלידה הקיצית, מקבל סוף-סוף את המקום הראוי לו.

 

לחמניות ממולאות בגלידה

השף גיא גמזו, שהביא לנו את לחמניות החלב הנימוחות והמשגעות אותן הוא ממלא בשלל מילויים ומוכר במיזם הקולינרי שלו - NUNUNU, השיק לכבוד הקיץ גם לחמנייה במילוי גלידת עוגיות Oreo.

גלידות (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

גלידות (צילום: יח
Cremerie De L’eclair(צילום: יח"צ)
 

מדובר במנה מושחתת במיוחד, כי חוץ מזה שהלחמנייה עצמה צרובה בחמאה וממולאת בגלידה, היא גם מצופה בקראמבל Oreo ואת הקצה שלה מעטרת עוגייה מפנקת (28 שקלים).

 

לחמנייה נוספת עם גלידה שתקרר אתכם הקיץ היא לחמניית CinnaRoll של Cremerie De L’eclair: לחמניית קינמון חמה במילוי גלידה קרה ובציפוי של גלייז, קרם פטיסייר ונוגט ופניני שוקולד זהב (25 שקלים).

 

NUNUNU, הרצל 16 תל אביב, 03-9453111, לא כשר

בכל 11 סניפי Cremerie De L’eclair, המוצרים כשרים, הסניפים לא (מלבד סניף מעלות)

 

קרואסון ומאפה בסגנון קיורטוש וטוויסטר

בשנה האחרונה אכלנו לא מעט כריכים מושחתים בתוך קרואסון וגם אחד בגרסה המתוקה, ממולא בגלידה ועם שלל תוספות מתוקות נוספות מעל (22 שקלים). ואם אנחנו כבר עוסקים בכריכים, אז אי אפשר שלא לציין גם את כריך הגלידה של ה"קרמרי" שמוגש בתוך ופל ויכול להיערם גם לשלוש, ארבע ואפילו חמש קומות מתוקות.

 

באותו מקום בדיוק, תוכלו למצוא מאפה נוסף במילוי גלידה שנקרא "טוויסטר" והוא, למעשה, קונוס מתוק מבצק שמתפצח בפה ומזכיר את הקירטש ההונגרי (25 שקלים).

גלידות (צילום: יח
כמו הקירטש ההונגרי, אבל לא. טוויסטר(צילום: יח"צ)
 

את שתי היצירות האלה יצר תומר לוי, הבעלים של קונדיטוריית Cremerie De L’eclair שלא עוצר לרגע וממשיך לפתח עוד ועוד מוצרים שאפשר למלא בגלידה. ולפני שנסגור את עניין המאפים, נציין שיש ל-Cremerie De L’eclair גם אקלר ממולא בגלידה (22 שקלים).

 

בכל 11 סניפי Cremerie De L’eclair, המוצרים כשרים, הסניפים לא (מלבד סניף מעלות)

 

קינוח שלג

הוא עלה לישראל לפני שנה, הכניס לחיינו את המרקם הקפוא דמוי ה"שלג" שהשתלב נפלא עם השרב הכבד של יולי-אוגוסט. אפשר היה למצוא אותו במסעדות ובבתי אוכל אסייתיים, ביניהם גם בסניפי מסעדת "סו בינג" בתל אביב, שמאז ועד עתה עבר לא מעט שדרוגים ועדכונים וכיום מציע קינוחי שלג עם גלידה בהרכבה עצמית.

 (צילום: צביקה פפוביץ)
(צילום: צביקה פפוביץ)

אנחנו אהבנו במיוחד את השילוב בין שלג טבעוני מחלב קוקוס עם אבקת תה ירוק, פניני טפיוקה וגלידת מאצ'ה בצבע ירוק מעל (25 שקלים).

 

  • בוגרשוב 106 תל אביב, 050-7480480, חלבי לא כשר
  • אבן גבירול 65 תל אביב,058-5810-107, חלבי לא כשר

 

מקרון

בפטיסרי הצבעוני "וונדרלנד" שבשוק האוכל ב"אגמון מרקט", הקונדיטורית אושרת סולימני יצרה לכבוד הקיץ "מגה" מקרון ממולא בגלידות בעבודת יד במגוון טעמים: אוריאו, קרמל מלוח ופקאן, תות בשמנת, פיסטוק ועוגת גבינה פירורים. המחיר עבור יצירת הפאר הזאת הוא 28 שקלים.

גלידות (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

אגמון מרקט, 04-8886761‏, לא כשר

 

קרפ

יש קרפים מלבניים מגולגלים עם גלידה בפנים, ויש את הקונוס החדש של "אהרל'ה" משוק מחנה יהודה הירושלמי, שלא דומה לשום דבר שאתם מכירים. מדובר בקרפ דק מהרגיל, שנקרא "קרפ ברולה" ומגולגל לצורה של קונוס, ממולא בגלידה ומקושט בקרם ברולה שזוכה לצריבה של ברינר. המחיר עבור המנה המושלמת הזאת הוא 32 שקלים.

גלידות (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

אגב, מלבד הקרפ הזה יש בתפריט של המקום - שנפתח רק לפני שלושה חודשים - גם קרפ טירמיסו, קרפ צ׳יז קייק, קרפ פאי לימון וקרפ שוקולד שחיתות.

גלידות (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
  

אגריפס 72 ירושלים, 050-6466828‏

 

עוגיות ענק

ב-2016 נפתח הסניף הראשון של Cookeez ברחוב דיזנגוף בתל אביב, והעמיד את כולנו בתור הארוך שהשתרך מחוץ לדלת הכניסה שלו כדי לטעום את הגרסה המשודרגת של גלידת ה"קוקילידה" הפופולרית - כלומר, שתי עוגיות ענק עם גלידה באמצע.

גלידות (צילום: אנטולי מיכאלו)
שטפן(צילום: אנטולי מיכאלו)
 

מאז, נוסף לרשת "קוקיז" סניף נוסף ברחוב אלנבי וכמה מתחרים נוספים שמציעים גם הם עוגיית ענק ממולאת בגלידה, אך מכנים אותה בשם אחר: בגלידרייה האוסטרו הונגרית של שטפן היא נקראת "קוקי מונטסר" והיא, למעשה, עוגיית שוקולד צ'יפס ענקית הנאפית במקום מדי יום וזוכה למילוי של גלידת שף (28 שקלים).

 

ב- Cremerie De L’eclair העוגייה הממולאת נקראת ice cream cookie sandwich, מחירה 20 שקלים ומלבד הגלידה תקבלו אותה גם עם זיגוג של רטבים וקישוט של סוכריות מלמעלה. ושימו לב, יש שם מבחר של 20 סוגים שונים של עוגיות המיועדות למילוי.

 

  • שטפן: טשרניחובסקי 21 תל אביב, 03-6799788, לא כשר
  • Cookeez: דיזינגוף 116 תל אביב, אלנבי 114 תל אביב, קניון הקריון קרית ביאליק, לא כשר
  • בכל 11 סניפי Cremerie De L’eclair, המוצרים כשרים, הסניפים לא (מלבד סניף מעלות)

 

כנאפה עם גלידה

אם עדיין לא שמעתם על הכנאפה עם גלידת היוגורט הטורקית מעליה שמוגשת ב-Yaffa knafeh ביפו, אתם כנראה חיים על הירח או פשוט לא מעודכנים. אבל עם כל הכבוד לחנות היפואית הקטנה שמלאה בימים אלו עד אפס מקום בפודי שמוכנים לחכות גם חצי שעה בתור לכנאפה עם גלידה - המנה המושלמת הזאת ממש לא הומצאה ביפו. 

גלידות (צילום: לין לוי)
וגם עם כנאפה(צילום: לין לוי)

אפשר למצוא את המנה הזו אפשר למצוא גם בכנאפיות שהוסבו לבתי קפה מעוצבים, הפועלים בצפון הארץ. בין היתר, מצאנו כאלה בנצרת וגם בכפרים בגליל כמו ירכא, למשל. הרעיון שעומד בבסיסה פשוט אך מבריק למדי, ומחבר בין הכנאפה עם שערות הקדאיף או בין הכנאפה נאבלוסה (שמזכירה בצורתה בקלאווה או בורקס) לגלידה סמיכה ועתירת שומן בטעם מסטיקה שמקורה בטורקיה.

 

כאמור, יש כמה גרסאות של המנה הזו: אחת מהן, כפי שמגישים ביפו, מגיעה כשהגלידה מעליה ובגרסה השנייה, המאפיינת את הכנאפה של הצפון, המנה הופכת לסנדוויץ' כנאפה במילוי גלידה ועם קישוט של סירופ שוקולד מעל. כל מנות הכנאפה עם הגלידה נעות בין 45-20 שקלים, ובצפון אפשר למצוא אותן גם בגודל משפחתי.

 

  • Yaffa knafeh: עולי ציון 24 יפו, 03-9702051‏, לא כשר
  • כנאפה קפה: ירכא, 04-8282350‏, לא כשר

 

באבלס ופל

קינוח שעלה ארצה מהונג קונג, ומורכב מוופל בועות שמקופל לקונוס חצי פתוח, לתוכו מעמיסים גלידה ושלל תוספות מתוקות נוספות עד שמתקבלת מנה מפלצתית ופוטוגנית במיוחד. ואיפה אפשר למצוא אותה? ב"דולצ'ה - Sweets&Yogurt" בנהריה, למשל. מחיר המנה הוא 28 שקלים.

 

  • טיילת נהריה, 058-6699889‏, לא כשר
  • געתון 42 נהריה, 058-6699889‏ , כשר

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יח"צ
גלידה עם טחינה ופטרוזיליה כבר אכלת? גלידה גרסת קיץ 2019
צילום: יח"צ
מומלצים