שתף קטע נבחר

הונג קונג: בריונים הסתערו על רכבות ותקפו מפגינים

מסתערים על הנוסעים עם אלות, ברציפים ובקרונות: בריונים רעולי פנים תקפו בפראות נוסעים ששבו מהפגנה נגד השלטון. 45 נפצעו, אחד במצב קריטי. באופוזיציה זועמים על המשטרה שהתעכבה ולא עצרה איש, וטוענים כי התוקפים הם חברי ה"טריאדות", ארגוני הפשע בהונג קונג

 

 

עשרות מפגינים בהונג קונג הותקפו הלילה (יום ב') בסיומה של מחאה נוספת נגד השלטון בטריטוריה האוטונומית-למחצה, על-ידי בריונים חמושים באלות שהסתערו על תחנת רכבת תחתית. 45 נפצעו, ומצבו של אחד מהם מוגדר קריטי. חלק מאלו שהותקפו היו עיתונאים. באופוזיציה בהונג קונג מתחו ביקורת קשה על המשטרה בעיר, ולטענתם זו התעכבה זמן רב בהגעה לתחנה ולא עצרה איש מהתוקפים.

 

שפת הסימנים של המפגינים בהונג קונג

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

  

בסרטונים שהופצו ברשתות החברתיות נראים התוקפים, לבושים בחולצות לבנות וחלקם עם מסכות, מסתערים על תחנת הרכבת יואן לונג שבפרוורי העיר, ותוקפים ברציפים ובקרונות הרכבת את הנוסעים, שנשמעו צועקים לעזרה. באחד הסרטונים נוסע אף כרע ברך בפני אחד התוקפים ונראה כמתחנן לרחמים.

הונג קונג תחנת ב רכבת תחתית מתקפה נגד מפגינים (צילום: רויטרס / COURTESY 'THE STAND NEWS')
מסתערים על נוסעים בתחתית של הונג קונג(צילום: רויטרס / COURTESY 'THE STAND NEWS')

הונג קונג תחנת ב רכבת תחתית מתקפה נגד מפגינים (צילום: AFP PHOTO / Courtesy of lawmaker Lam Cheuk Ting)
(צילום: AFP PHOTO / Courtesy of lawmaker Lam Cheuk Ting)

הונג קונג תחנת ב רכבת תחתית מתקפה נגד מפגינים (צילום: AFP PHOTO / Courtesy of lawmaker Lam Cheuk Ting)
(צילום: AFP PHOTO / Courtesy of lawmaker Lam Cheuk Ting)

עדי ראיה סיפרו שמי שהותקפו היו מפגינים ששבו מהמחאה הגדולה שהתקיימה מוקדם יותר במרכז הונג קונג. חלק מהנוסעים שהותקפו החזיקו במטריות, סמל המחאה נגד השלטון.

 

עדיין לא ברור מי היו התוקפים בחולצות הלבנות. כמה מהם צולמו בסיום האירוע עוזבים את תחנת הרכבת במכוניות עם לוחות רישוי סיניות. חבר המועצה המחוקקת מהאופוזיציה, לאם צ'וק-טינג, שהותקף גם הוא בתחנה וסובל מחתכים בפניו ובזרועותיו, טוען כי התוקפים הם חברי ה"טריאדות", ארגוני הפשיעה בהונג קונג.

תוקפים תוקפי מפגינים ב תחנת רכבת ב הונג קונג ()
 
תוקפים תוקפי מפגינים ב תחנת רכבת ב הונג קונג ()

תוקפים תוקפי מפגינים ב תחנת רכבת ב הונג קונג (צילום: רויטרס)
אנשי המאפיה? התוקפים רעולי הפנים, לבושים בחולצות לבנות וחמושים באלות(צילום: רויטרס)

פעילי אופוזיציה טוענים כבר זמן רב שיש קשר בין פעילותם של ארגוני הפשיעה הללו לאלימות פוליטית נגדם ולניסיונות להשתקתם. גם במחאה הקודמת של 2014, שכונתה "מחאת המטריות", היו מתקפות דומות נגד מפגינים. גם אז הואשמו הטריאדות בביצוען.

 

לאם טען כי למשטרה לקח שעה שלמה להגיע למקום והאשים שנכשלה במשימתה להגן על הציבור. "האם הונג קונג מאפשרת עכשיו לאנשי הטריאדות לעשות מה שהם רוצים ולתקוף בני אדם ברחובות עם כלי נשק?", תמה לאם בשיחה עם כתבים.

הפגנות הפגנה מחאה הונג קונג (צילום: gettyimages)
(צילום: gettyimages)

הפגנות הפגנה מחאה הונג קונג (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

הפגנות הפגנה מחאה הונג קונג (צילום: AFP)
מפגינה הניפה את דגל בריטניה בהפגנה(צילום: AFP)
 

אחד מעדי הראייה בתחנת המטרו, עובד ממשלה בן 22, תיאר את הכאוס ששרר במקום. "אנשים התחילו לרוץ לכל הכיוונים, וניסו רק להימנע מהגנגסטרים", סיפר.

 

במשטרה הסבירו את העיכוב בטיפול בתוקפים בכך שכוח סיור ראשוני שהגיע לתחנה המתין לכוחות תגבור לפני שנכנס. שוטרים פשטו על כפר סמוך בחיפוש אחר חשודים, אך עד כה לא בוצעו מעצרים כלשהם.

הפגנות הפגנה מחאה הונג קונג (צילום: רויטרס)
ההפגנות אמש בהונג קונג(צילום: רויטרס)

הפגנות הפגנה מחאה הונג קונג (צילום: gettyimages)
(צילום: gettyimages)

בהפגנה אמש שממנה שבו הנוסעים שהותקפו, בסוף השבוע השביעי ברציפות של המחאה, השתתפו לפי המארגנים כ-430 אלף איש. ברשויות טענו לעומת זאת כי השתתפו בה רק כ-138 אלף מפגינים. עימותים התפתחו במהלכה בין חלק מהמוחים לכ-4,000 השוטרים שנפרסו, ואשר ירו קליעי גומי וגז מדמיע.

 

אחד האירועים אמש גרר ביקורת חריפה מסין היבשתית, שהונג קונג הועברה לידיה מהשלטון הבריטי בסוף המאה שעברה, אך נשארה אוטונומית בענייני פנים. אחת מקבוצות המפגינים הקיפה את מבנה הנציגות של סין בהונג קונג, השליכה לעברה ביצים וריססה את הקירות החיצוניים בגרפיטי. בעיתון המפלגה הקומוניסטית של סין כתבו כי מדובר בהתנהגות "בלתי מקובלת". כותרת המאמר, אגב, הייתה "אסור שהשלטון המרכזי יאותגר".

מפגינים ב הונג קונג פרצו ל פרלמנט  (צילום: AP)
בשיא המחאה בתחילת החודש המפגינים הסתערו על בניין הפרלמנט(צילום: AP)

מפגינים ב הונג קונג פרצו ל פרלמנט  (צילום: AP)
(צילום: AP)

  ()

המחאה הנוכחית בהונג קונג פרצה בעקבות הצעת הממשלה לחוק שיאפשר הסגרה לסין. בעקבות ההפגנות שהוציאו מיליונים לרחובות נסוגה בה מנהיגת הונג קונג קארי לאם מהצעת החוק, ואף כינתה אותה "מתה". עם זאת, היא לא ביטלה אותה לחלוטין, והמפגינים דורשים שתעשה זאת. המחאה התרחבה גם לסוגיות נוספות הקשורות למעמד האוטונומי של הונג קונג ולדמוקרטיה בה.

 

בשיאה של המחאה פרצו בתחילת החודש מאות בני אדם לבניין הפרלמנט והשאירו שם הרס מוחלט. הם השחיתו תמונות בבניין, ריססו כתובות על הקירות - והסתערו על אולם הפרלמנט.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס / COURTESY 'THE STAND NEWS'
תוקפים מפגינים בתחתית של הונג קונג
צילום: רויטרס / COURTESY 'THE STAND NEWS'
מומלצים