שתף קטע נבחר

הגבלות חדשות ו-5 מיליארד ד' קנס לפייסבוק

הרשת החברתית שהפרה את פרטיות המשתמשים תשלם את הסכום במסגרת הסכם פשרה עם נציבות הסחר הפדרלית (FTC). היא תקבל עליה שורה של הגבלות חדשות ותיאלץ להקים ועדה עצמאית לענייני פרטיות שלא תהיה כפופה למנכ"ל והמייסד. הרפובליקנים: "כוחו של צוקרברג נחלש". הדמוקרטים: "הקנס נמוך מדי"

נציבות הסחר הפדרלית של ארה"ב (FTC) הכריזה אחר הצהריים (יום ד') באופן רשמי על הסכם הפשרה שנחתם עם פייסבוק בעקבות פרשת קיימברידג' אנליטיקה והפרות נוספות של פרטיות המשתמשים: הרשת החברתית תשלם קנס בגובה של חמישה מיליארד דולר ותסכים לשורה של הגבלות חדשות.

 

מארק צוקרברג (צילום: AP)
מארק צוקרברג(צילום: AP)
החקירה נגד פייסבוק נפתחה לפני יותר משנה, לאחר שהתברר כי מידע של עשרות מיליוני משתמשים הועבר ללא ידיעתם לחברת הייעוץ קיימברידג' אנליטיקה. בהסכם הפשרה נכתב כי פייסבוק הטעתה עשרות מיליוני משתמשים כאשר נכשלה בשמירה על מידע מפני גורמים חיצוניים, כאשר הציגה למשתמשים פרסומות על בסיס מספרי טלפון שנמסרו לצורך אבטחה, וכאשר שיקרה למשתמשים על כך שתוכנה לזיהוי פנים אינה מופעלת כברירת מחדל.

 

ההתחייבויות של צוקרברג ()

 

לפי ההסכם, במסגרת הדירקטוריון של פייסבוק תוקם ועדת פרטיות עצמאית שתקבל החלטות בנושא פרטיות ולא תהיה כפופה למנכ"ל והמייסד מארק צוקרברג. חבריה ימונו על-ידי ועדת מינויים עצמאית. ועדת הפרטיות תאשר את מינויים של קציני ציות שיהיו אחראים על יישום מדיניות הפרטיות של פייסבוק, והיא תהיה היחידה שבסמכותה לפטר אותם.

 

מתחייבים להצפין סיסמאות 

הרשת החברתית הסכימה להגביר את הפיקוח על אפליקציות צד-שלישי בפלטפורמה, נאסר עליה לבקש ממשתמשים סיסמאות לשירותי המייל שלהם כפי שעשתה בעבר, ונאסר עליה להציג למשתמשים פרסומות בהתבסס על מספרי טלפון שנמסרו לצורכי זיהוי ואבטחה. כמו כן, היא מתחייבת לקבל הסכמה של המשתמשים על מנת להפעיל טכנולוגיה לזיהוי פנים. פייסבוק נדרשת גם לוודא שהיא מצפינה סיסמאות של משתמשים ולערוך סריקות על מנת לבדוק שהן אינן נשמרות בטעות כקבצי טקסט רגילים.

 

מטה פייסבוק (צילום: shutterstock)
מטה פייסבוק בקליפורניה(צילום: shutterstock)

 

במקרים עתידיים שבהם ייחשף המידע של 500 משתמשים ומעלה, פייסבוק מתחייבת לדווח ל-FTC תוך 30 יום ולציין באילו פעולות נקטה בינתיים.

 

צוקרברג מוזכר באופן אישי בהחלטה של ה-FTC: הוא נדרש לחתום מדי רבעון על הצהרה שלפיה פייסבוק עומדת בתנאים של הסכם הפשרה בכל הקשור למדיניות הפרטיות, ומדי שנה על הצהרה לגבי עמידה בתנאים הכלליים של ההסכם. דיווח שגוי עשוי להוביל לצעדים משפטיים באופן אישי נגדו.

 

מחלוקת על הסכם הפשרה 

ההסכם אושר ברוב של 3 נגד 2 בנציבות, כאשר הנציגים הרפובליקנים תמכו בהסכם והדמוקרטים התנגדו. הרפובליקנים טוענים כי ההסכם מחליש משמעותית את כוחו של צוקרברג, "דבר שאף סוכנות ממשלתית, בשום מקום בעולם, לא הצליחה להשיג".

 

הדמוקרטים, לעומת זאת, טוענים בין היתר כי הקנס נמוך מדי. לדברי רוהיט צ'ופרה, אחד הנציגים בוועדה, ההסכם "לא מתקן את הבעיות המרכזיות שהובילו להפרות" ואינו מגביל את המודל העסקי של פייסבוק. הסנאטור הדמוקרטי ריצ'רד בלומנטל הוסיף כי מדובר ב"עלה תאנה" וכי בכירי החברה לא נאלצו לשאת באחריות למחדליה.

 

צוקרברג עצמו כתב בפוסט שפרסם בפייסבוק: "הסכמנו לשלם קנס היסטורי, אבל יותר חשוב מזה, אנחנו הולכים לבצע שינויים מבניים משמעותיים בדרך שבה אנו מפתחים מוצרים ומנהלים את החברה הזאת. יש לנו אחריות להגן על הפרטיות של האנשים. אנחנו כבר עובדים קשה כדי לעמוד באחריות הזאת, אבל עכשיו אנחנו הולכים לקבוע סטנדרט חדש לחלוטין לתעשייה שלנו".

 

 
בנוסף לקנס שתשלם במסגרת ההסכם עם ה-FTC, פייסבוק הסכימה לשלם 100 מיליון דולר על מנת להגיע לפשרה עם ה-SEC (הוועדה לניירות ערך ולבורסות) בנוגע לטענות על כך שהטעתה משקיעים לגבי השימוש הלא ראוי שנעשה במידע של המשתמשים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים