שתף קטע נבחר

צפון קוריאה במסר מאיים: "נמשיך לפתח מערכות נשק"

קים ג'ונג און צפה בשיגורי הטילים הבליסטיים לעבר הים בלילה שבין רביעי לחמישי, וקרא לנשיא דרום קוריאה להפסיק את מה שהוא מכנה "פעולות אובדניות". בפיונגיאנג מודאגים מקיום התרגילים הצבאיים המשותפים בין סיאול לוושינגטון, ומרכישת הנשק של הדרום

 

 

צפון קוריאה שיגרה הלילה (ו') מסר מאיים ל"מחרחרי המלחמה של דרום קוריאה", והודיעה כי שיגור הטילים האחרון שלה, בלילה שבין רביעי לחמישי, היה איום לשכנתה מדרום, שממשיכה לייבא נשק ולקיים תרגילים צבאיים משותפים. שליט הצפון, קים ג'ונג און, צפה באופן אישי בשיגורי שני הטילים הבליסטיים.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

העיתון הממלכתי "רודונג סינמון" חשף תמונות משיגור הטילים, והציג תיעוד של קים צופה בו באמצעות משקפת ובמסכים שהציגו את מסלולי הטילים. במהלך השיגור נראה קים מחייך ומוחא כפיים. הוא טען כי על נשיא דרום קוריאה להפסיק את "הפעולות האובדניות" והוסיף כי עליו "לא לעשות טעות ולהתעלם מהאזהרות".

שיגור הטיל בצפון קוריאה (צילום: AFP)
שיגור הטיל בצפון קוריאה(צילום: AFP)

קים צופה בשיגור הטילים (צילום: AP)
קים צופה בשיגור הטילים(צילום: AP)
 

קים התרצה מהתגובה המהירה של הטילים ומהמסלול הנמוך של הנשק, שלטענתו יקשה על יירוטו. "אין לנו ברירה מלבד לפתח מערכות נשק עוצמתיות ללא הפסקה, כדי להסיר את האיומים הישירים על ביטחוננו מצד הדרום", אמר לפי סוכנות הידיעות הממלכתית של צפון קוריאה, KCNA.

 

דובר פיקוד הכוחות המשולבים של ארצות הברית ודרום קוריאה התייחס לשיגורי הטילים ומסר כי הם "לא היו איום ישיר על דרום קוריאה או על ארצות הברית. לא הייתה להם השפעה על מצב ההגנה שלנו". בתוך כך, גורם במשרד ההגנה של סיאול ציין כי לפי הערכות, מדובר בטילים בליסטיים קצרי-טווח מסוג חדש. הערכה משותפת של דרום קוריאה וארצות הברית העלתה כי שני הטילים הצליחו לעבור כ-600 ק"מ, טווח ארוך יותר מבניסויי הטילים הקודמים של פיונגיאנג.

הטיל ששוגר מצפון קוריאה באוויר (צילום: AFP)
הטיל ששוגר מצפון קוריאה באוויר(צילום: AFP)

פיונגיאנג הראתה תסכול גובר מכך שדרום קוריאה לא עמדה בהבטחותיה לכינון הסכמים כלכליים או הסכמי שלום, כל זה בזמן שהדרום קוריאנים מייבאים את מטוסי ה-F-35 המתקדמים ועורכים תרגילים צבאיים משותפים עם ארצות הברית.

 

שיגור הטילים אתמול בלילה היה הראשון שערכה צפון קוריאה מאז הפסגה המאולתרת בין נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ לשליט הצפון קים ג'ונג און בסוף החודש שעבר. שני המנהיגים נפגשו באזור המפורז שבין שתי הקוריאות, לאחר שטראמפ הציע לקים להיפגש עימו שם בציוץ בטוויטר.

קים מחייך ומוחא כפיים על מסך הטלוויזיה בצפון קוריאה (צילום: AP)
קים מחייך ומוחא כפיים על מסך הטלוויזיה בצפון קוריאה(צילום: AP)
 

לאחר הפגישה המאולתרת הבטיחו שני הצדדים לפתוח בסבב שיחות חדש במשא ומתן, שנכנס למבוי סתום בפסגה הקודמת של טראמפ וקים בחודש פברואר השנה בווייטנאם. בהמשך, עם זאת, סף המתיחות עלה מחדש בעקבות כוונתה של ארה"ב לערוך בקרוב תרגיל צבאי משותף עם דרום קוריאה - מה שבפיונגיאנג רואים מאז ומתמיד כפעולה מאיימת.

 

במשרד החוץ של צפון קוריאה טענו מוקדם יותר החודש שלוושינגטון יש נטייה "להתנער באופן חד-צדדי ממחויבויותיה". פיונגיאנג הזהירה כי התרגיל הצבאי המשותף עלול לגרום לה לשקול מחדש את המחויבויות שלה עצמה - להפסיק את הניסויים בכלי נשק גרעיניים ובטילים בליסטיים בין-יבשתיים.

 

הפעם הקודמת שבה צפון קוריאה שיגרה טילים לטווח קצר הייתה בחודש מאי השנה. אז היא שיגרה גם כן שני טילים, שהגיעו למרחק של כ-420 ק"מ, מרחק קטן יותר מהטילים האחרונים ששוגרו. קים פיקח אז על שיגור ראשון של טיל קטן יחסית ומהיר – שלפי מומחים בתחום ניתן להסתירו ולשגר אותו בקלות רבה יותר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
שיגור הטיל בצפון קוריאה
צילום: AFP
מומלצים