שתף קטע נבחר

קיילב דרסל לא רוצה להיות היורש של פלפס

למרות שמחק את האמריקני מטבלת השיאים - השחיין הטוב בעולם לא רוצה שישוו אותו לאגדת הבריכה. נראה אותו מתחמק מכך כשיסתער על 8-7 מדליות זהב בטוקיו

קיילב דרסל  (צילום: EPA)
קיילב דרסל חוגג. בלי בלמים(צילום: EPA)

בזמן שהכוכבת הגדולה של הבריכה קייטי לדקי שככל הנראה הגיעה לאליפות העולם כשהיא לא בקו הבריאות, מראה סימני האטה – הכוכב הגדול קיילב דרסל לא לוחץ על הבלם ולו לרגע.

 

דרסל (22) עשה את הפריצה הגדולה שלו באליפות העולם לפני שנתיים בבודפשט ממנה חזר עם שבע מדליות זהב. באליפות הנוכחית הוא סופר כבר שלוש מדליות זהב ומדליית כסף אחת, וכל זה כשעוד ארבעה משחים לפניו – שבכל אחד מהם הוא מועמד למדליית זהב. קצב זכיות כל כך מסחרר בשחייה לגברים ראינו בשנים האחרונות רק אצל הגדול מכולם - מייקל פלפס. את אותו פלפס, אגב דרסל מחק אתמול מטבלת שיאי העולם כשכבר בחצי הגמר ב-100 מ' פרפר עצר את השעון על 49.50 שניות, שיפור של 32 מאיות לשיא של פלפס שהושג לפני עשור בסיועה של חליפת השחייה האסורה כיום לשימוש.

 

קיילב דרסל  (צילום: EPA)
קיילב דרסל. ניצח גם את חליפת השחייה(צילום: EPA)

 

עד כמה דרסל דומיננטי במשחה הזה, תעיד העובדה שאנטון מינקוב הרוסי שדורג שני בחצי הגמר היה איטי ממנו ב-1.44 שניות. מי יודע מה הוא מתכנן לנו לגמר היום.

 

"כל מה שרציתי היה לנסות לעמוד ברף שפלפס קבע, אני מקווה שהוא שמח לצפות בי עושה את זה", אמר דרסל לאחר המשחה. פלפס אכן שמח, ומיהר לברך השיאן החדש בפוסט באינסטגרם: "זה פשוט חולני לראות את הזינוק שלך, את הפניות, את התנועה שלך מתחת למים וכמובן את חבטת הפרפר שלך. אתה שוחה ממש מהר השבוע, סיים חזק!".

 

כמו לכל משחה באליפות הזו, דרסל הגיע לזינוק של המשחה עם בנדנה כחולה בידו. מדובר בחפץ סנטימנטלי במיוחד עבורו – הבנדנה הייתה שייכת לקלייר מקול, מורה שאהב במיוחד והלכה לעולמה לפני שנתיים אחרי מאבק במחלת הסרטן. דרסל קיבל את הבנדנה שלה מבעלה ומאז הוא נושא אתה איתו לכל מקום. "אין חפץ בעולם הזה שחשוב לי יותר מהבנדנה הזו", הוא אמר.

 

משבר אחרי האוניברסיטה

באולימפיאדת ריו דרסל עוד היה בגדר תפאורה במופע הפרידה מפלפס – הוא אמנם זכה בשתי מדליות זהב, אך אלו היו מדליות במשחי שליחים. באחד המשחים הוא אף שחה רק במוקדמות. בשנה הבאה בטוקיו לעומת זאת, אם הכול ילך כמתוכנן, השחיין עם קעקוע העיט הענק כבר אמור להפוך לאחד הגיבורים הספורטיביים הבולטים בעולם.

 

דרסל נחשב כבר בילדותו לשחיין מוכשר מאוד, ואף השתתף במבחנים האמריקאים לאולימפיאדת לונדון כשהיה בן 15 בלבד. המאמן שלו ראה בו גירסה משופרת של ראיין לוכטה. עם זאת, לצד ההצלחות, דרסל חווה משבר ספורטיבי רציני בנעוריו. אחרי שהחלים מפציעה שהשביתה אותו לתקופה ארוכה, הוא החליט שלא לחזור לבריכה. מאמניו העידו שהוא פשוט נעלם להם. רק התעקשות של הוריו מייקל וכריסטינה ששלחו אותו לפסיכולוג ספורט – הצליחה בסופו של דבר לשכנע אותו לחזור לבריכה. ההיסטוריה תודה להם על כך.

 

קיילב דרסל בפעולה (צילום: Getty Images)
ההיסטוריה כמעט החמיצה אותו. דרסל(צילום: Getty Images)

 

שחייה היא ענף שזוכה להדהוד תקשורתי בעיקר בזמן אולימפיאדה או אליפות עולם. עבור מי שלא עוקב לעומק – נראה שההופעה המרשימה של דרסל בגוואנגג'ו היא המשך ישיר להתפוצצות באליפות העולם הקודמת ב-2017. בפועל דרסל עבר לא מעט בשנתיים האחרונות – ואף חווה משבר אישי.

 

דרסל שעד לאחרונה שחה במדי אוניברסיטת פלורידה נהנה מקריירת מכללות אדירה – הוא זכה בעשר מדליות זהב אישיות באליפויות ה-NCAA – שיא כל הזמנים של האוניברסיטה שלו. הקושי הגיע ברגע שסיים את לימודיו – והחל בקריירת שחייה מקצוענית. השחיינית אליזבת' בייזל, אלופת עולם בעברה, שהתאמנה עם דרסל בפלורידה מספרת כי היה לו קשה מאוד לעזוב את הקבוצה ואת חיי החברה של האוניברסיטה. באליפות הפאן-פסיפיק בשנה שעברה דרסל איכזב במושגים שלו וסיים עם שתי מדליות זהב בלבד, הוא אמנם התעשת מספר חודשים לאחר מכן וזכה בשש מדליות זהב באליפות העולם בבריכות קצרות – אבל עבור פרפקציוניסט כמוהו זה לא היה מספיק: "הרבה אנשים היו אומרים שזה לא כזה נורא, אבל מבחינתי זה איום ונורא – כי זה לא מה שרציתי להשיג". חצי שנה לאחר מכן, כשנשאל שוב בנושא הוא כבר היה מפויס יותר: "הייתי די קשה עם עצמי, זו לא הייתה תחרות כל כך גרועה...".

 

מייקל פלפס. דרסל לא רוצה להיות יורש של אף אחד (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
מייקל פלפס. דרסל לא רוצה להיות יורש של אף אחד(צילום: רויטרס)

 

חגיגת המדליות באליפות העולם הקודמת הקנתה לדרסל את תווית "היורש של פלפס", אבל הוא בכלל לא מעוניין בה. "אני לא רוצה להיות יורש של אף אחד", הוא אמר, "אני לא מגיע לתחרויות כדי לספור מדליות, מבחינתי זה מרדף אחרי שיפור עצמי בבריכה ומחוצה לה. זה מה שאני אוהב בספורט הזה".

 

אז אמנם דרסל לא רוצה שיסמנו אותו כיורש, אבל שום דבר לא ימנע ממנו לשמוע את ההשוואות לפלפס בשנה הבאה כשהוא עשוי להסתער על שבע ואולי אפילו שמונה מדליות זהב אולימפיות – וינסה להשוות את ההישג שהגדול מכולם קבע בבייג'ינג 2008 כשניצח בכל שמונת המשחים בהם התחרה. לפחות על הנייר המשימה של דרסל תהיה מעט נוחה יותר מזו שהייתה לפלפס לפני 11 שנים, שכן לתוכנית האולימפית התווסף משחה שליחים מעורב לגברים ולנשים, מה שמוסיף אפשרות לעוד מדליה מוזהבת. קשה לנבא, האם דרסל יצליח לשחזר את ההישג שנראה דמיוני בזמנו, אבל בדבר אחד למאמן גרג טרוי אין ספק לקראת ההופעה בטוקיו: "במקרה של דרסל ככל שהאורות זוהרים יותר, ככה הוא שוחה טוב יותר".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים