שתף קטע נבחר

שלוש מפלגות ערביות הודיעו על ריצה משותפת, בל"ד טרם החליטה

במסיבת עיתונאים בנצרת הודיעו חד"ש, תע"ל ורע"ם על ריצה משותפת בבחירות הקרובות לכנסת. בל"ד תחליט על עתידה מחר, אך ח"כ איימן עודה אמר: "עוד יומיים בל"ד תצטרף". במגזר הערבי מברכים: "אם לא היו מתאחדים, לא הייתי מצביעה"

 

מסיבת עיתונאים של הרשימה המשותפת חד
(צילום: עידו ארז)

"הרשימה המשותפת " חוזרת: שלוש המפלגות הערביות - חד"ש, תע"ל ורע"ם - הודיעו היום (שבת) באופן סופי על ריצה משותפת בבחירות הקרובות לכנסת.  במסיבת העיתונאים בנצרת אמר יו"ר סיעת חד"ש, ח"כ איימן עודה: "אנו מודיעים על הקמת רשימה משותפת. עוד יומיים יצטרף אלינו מפלגת בל"ד".

 

 

מפלגת בל"ד הודיעה שלא תשתתף במסיבת העיתונאים, ותחליט על עתידה הפוליטי מחר. עם זאת, גורמים פוליטיים טוענים כי "בסופו של דבר הם יהיו בתוך הרשימה".

 

כל העדכונים על בחירות 2019 במקום אחד - מתחם הבחירות של ynet

 

ברקע האיחוד עומדת מחלוקת ארוכה בין בל"ד לבין תע"ל על המקומות ה-12 וה-13. לפני כמה ימים, מפלגת תע"ל בראשותו של ד"ר אחמד טיבי ויתרה על המקומית הללו. גורמים בתע"ל אומרים כי המפלגה החליטה "לוותר על כל הדרישות שלה והיא מסכימה להצטרפות למשותפת מיד, בעקבות הריסת הבתים, הפשיעה והאתגרים שעומדים בפני הציבור הערבי. לכן הודענו על הסרת כל הדרישות".

מטאנס שחאדה ()
בל"ד תחליט מחר. יו"ר המפלגה מטאנס שחאדה

רבים בחברה הערבית התאכזבו מהפיצול והמחלוקת לפני הבחירות הקודמות, ואמרו שיחרימו את הבחירות אם גם הפעם לא תהיה רשימה משותפת. ראמי מחאמיד, תושב אום אל-פחם, אמר: "צר לי מאוד שהמפלגות מעכבות את הרכבת הרשימה בגלל מחלוקת שני מנדטים. ראינו איך אהוד ברק הסכים להיות במקום העשירי למרות שהוא הקים מפלגה חדשה, ואצלנו הערבים המשיכו במחלוקת עד שלהרבה אזרחים כבר נמאס מההתנהגות הזו. לדעתי זה יכול לגרום להם נזק בבחירות".

 

רים גנאיים, תושבת בקה אל-גרבייה, הוסיפה: "חיכיתי ליום שבו יודיעו על הרכבת רשימה משותפת. אם הם לא היו עושים צעד כזה, לא הייתי מצביעה לאף מפלגה. אני מקווה שהם ילמדו לעתיד ושלא יגיעו שוב למצב של מחלוקת על מקומות. הם צריכים לעבוד למען הציבור, ולא למען הכיסא".

 

לאחר ההחלטה על בחירות חדשות, הדגישו המפלגות הערביות כי תוצאות הבחירות האחרונות היוו "מכה קשה למאמץ הפוליטי" בחברה הערבית, וכי הדבר מחייב הסקת מסקנות והפקת לקחים.

 

בבחירות האחרונות רצו כאמור ארבע המפלגות הערביות בשתי רשימות נפרדות - רע"ם-בל"ד וחד"ש-תע"ל, וזכו ל-10 מנדטים משותפים. בבחירות 2015 זכתה הרשימה המשותפת ל-13 מנדטים.


פורסם לראשונה 27/07/2019 14:21

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עידו ארז
ראשי המפלגות
צילום: עידו ארז
מומלצים