שתף קטע נבחר

בית המשפט בקנדה אסר לסמן יין מהתנחלויות כ"תוצרת ישראל"

בתגובה לעתירת פעיל פרו פלסטיני, נקבע כי סימון יין מיהודה ושומרון כ"יין ישראלי" מהווה הטעייה והולכת שולל של הצרכנים. השופטת: "זה מעשה שקרי, שמפר את החוק"

בית המשפט הפדרלי בקנדה קבע אתמול (ב') כי סימון יין שיוצר בהתנחלויות ביהודה ושומרון בתור "יין ישראלי" מהווה שקר, הטעייה והולכת שולל של הצרכנים.

 

הפסיקה החריפה ניתנה בעקבות עתירה של פעיל פרו פלסטיני מוויניפג בשם דיוויד קטנבורג. העותר טען שיינות שמופקים בהתנחלויות בשטחים לא יכולים להימכר תחת תווית של "תוצרת ישראל", בגלל שהקהילה הבינלאומית, כולל קנדה, אינן מכירות בהתנחלויות ביהודה ושומרון כחלק ממדינת ישראל. העתירה הוגשה נגד סוכנות הפיקוח על מזון של קנדה, שאישרה את מכירת היינות תחת תווית של תוצרת ישראל.

יקב טורא (צילום: תיירות השומרון)
קנדה נגד היין מההתנחלויות. יקב בשומרון(צילום: תיירות השומרון)
 

השופטת אן מקטביץ כתבה בפסק הדין, שמתפרס על פני 43 עמודים: "יש מעט מאוד דברים כה מורכבים וסבוכים כמו המדיניות במזרח התיכון, והנוכחות של ההתנחלויות הישראליות בגדה המערבית מעלה נושאים פוליטיים מסובכים, רגישים ועמוקים. עם זאת, אחת הדרכים השלוות שבה בני אדם יכולים להביע את עמדותיהם היא דרך ההחלטות שלהם ברכישת מוצרים. כדי להביע את דעתם בהקשר זה, הצרכנים צריכים לקבל את המידע המדויק לגבי מקור המוצר שבמחלוקת".

 

על פי החוק הקנדי, מוצרי מזון, כולל יינות, שנמכרים בקנדה, חייבים לכלול פירוט של ארץ הייצור שלהם, וחל איסור להטעות את הצרכנים. "לסמן יינות כאילו מקורם בישראל, כאשר בפועל, הם מיוצרים ומבוקבקים בגדה המערבית, זהו מעשה שקרי, מטעה ומוליך שולל", הוסיפה השופטת. "בכך הם מפרים את חוקי המקור של מוצרי מזון ותרופות. החלטה שמאפשרת ליין מההתנחלויות להיות מוצג כמוצר ישראלי לא נופלת בגדר האפשרי ומתקבל על הדעת".

 

השופטת שלחה את התביעה בחזרה לסוכנות הפיקוח על מזון של קנדה, כדי שתדון בנושא מחדש.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים