שתף קטע נבחר

התלבטות בחירות: ויתור על המטפל או תשלום שכר כפול

לקראת הבחירות לכנסת, יכריע היועץ המשפטי לממשלה אם להחריג את המטפלים הזרים מיום השבתון. חולת טרשת שנעזרת בעובדת סיעודית זרה: "השכר הכפול שאני משלמת בשבתון הוא על חשבון תרופות שלי"

קשישים וחולים שמעסיקים מטפלים זרים מיואשים מהבחירות הקרובות. הסיבה: לפי החוק ביום הבחירות, שהוא יום שבתון, הם ייאלצו לוותר על שירותיו של העובד הזר או לשלם לו שכר כפול.

 

"אני מודדת כל שקל שיוצא לי מהכיס", סיפרה נורית נוי (52) מקיבוץ יפתח, חולת טרשת נפוצה שמתניידת בכיסא גלגלים ונעזרת בעובדת סיעודית זרה. "זה כבר יום השבתון השלישי וזה נטל כלכלי מאוד כבד עבורי ועבור המשפחה שלי. השכר הכפול שאני משלמת בימי השבתון הוא על חשבון החוג של הילדה, המצרכים במכולת והתרופות שאני צריכה. למה המדינה עושה לנו את זה?".

 

אתי קרליק-סויסה, שאמה מזל (72) נעזרת במטפלת זרה, הוסיפה: "למה אני צריכה לשלם למטפלת בשביל יום שבתון בבחירות שהיא לא משתתפת בהם? יש פה אפליה לטובת זכויות העובדים הזרים לעומת הסיעודיים. מילא אם זה היה פעם בארבע שנים, הייתי סופגת, אבל זה כבר פעם שלישית השנה".

נורית נוי מקיבוץ יפתח  (צילום: אפי שריר)
"מודדת כל שקל שיוצא לי מהכיס". נוי(צילום: אפי שריר)

 

 שרגא ברוש (צילום: דוברות התאחדות התעשיינים)
"יום שבתון שלישי בתוך שנה ימיט נזק כלכלי נוסף על המשק". ברוש(צילום: דוברות התאחדות התעשיינים)

בימים הקרובים צפוי היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, להכריע אם ניתן להחריג את העובדים הזרים מיום השבתון. זאת אחרי שיו"ר ועדת הבחירות המרכזית, השופט חנן מלצר, ביקש את עמדתו בנושא, לאחר שקיבל פנייה משר הפנים אריה דרעי.

 

על פי נתוני אגף הכלכלה של נשיאות המגזר העסקי, עלות המעסיקים בגין יום שבתון עבור העובדים הזרים בסיעוד נאמדת בכ־25 מיליון שקל. יו"ר נשיאות המגזר העסקי בישראל, שרגא ברוש, אמר אתמול: "יום שבתון שלישי במספר בתוך שנה ימיט נזק כלכלי נוסף על המשק והשלכותיו יורגשו בכל בית בישראל. לפיכך התריעה נשיאות המגזר העסקי מבעוד מועד וקראה לקדם לאלתר תיקון לחוק שבמסגרתו ליום השבתון יהיו זכאים רק בעלי זכות הצבעה אשר מימשו את זכותם בפועל".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אפי שריר
"זה נטל כלכלי כבד מאוד". נורית נוי
צילום: אפי שריר
מומלצים