שתף קטע נבחר

חללית "בראשית" מלגו וקרבות לייזר: ביקרנו ב"לגו ספייס פארק"

גם הקיץ הזה קשה להתחמק מאבני הפלסטיק הצבעוניות. שלחנו את מיכאלה חזני להתרשם מדגם הלגו של "בראשית" והיא הגיבה עם דגם מוקטן משלה. מ"לגו ספייס פארק" בת"א ועד תערוכת הלגו בחולון - כל מה שצריך לדעת על אירועי הלגו

 

הביקור של מיכאלה בפארק הלגו והמפגש עם מוריס קאהן (צילום: ירון שרון, עריכה: אסף אושי)

 

אני לא יודעת איך זה מרגיש להיות פיזית במכונת זמן ולחזור כמה שנים אחורה, אבל אני כן יודעת מה זה להיכנס לפארק לגו עצום ולהרגיש שוב ילדה בת שש שבונה ארמונות מלגו בחדר הקטן שלה בחולון.

צילום: LEGO SPACE PARK
דומה למקור? "בראשית" מלגו (צילום: LEGO SPACE PARK)

זו הייתה ההרגשה כשנכנסתי ל"לגו פארק" בגני התערוכה בתל אביב. השנה שם הפארק שונה ל"לגו ספייס פארק" - Lego Space Park, מאחר שהמקום הוקם בסימן עולם החלל. מה שהופך את כל הפארק לעוד יותר מגניב וחווייתי.

נכנסתי למתחם, ומעבר לזה שגיליתי מתחם ענק עם מגוון אטרקציות – מולי נגלתה חללית בראשית, שעשויה כל כולה – מלגו. לכבוד המאורע המיוחד של הצבת בראשית במתחם, הגיע גם איך לא - מוריס קאהן, התורם הראשי של פרויקט "בראשית".

 

כשניגשתי אליו ושוחחתי איתו, זה היה אולי הרגע הכי מרגש באותו יום. לשמוע בן אדם בעשור התשיעי לחייו, מדבר בכזו תשוקה על עתיד החלל בקשר לילדים.

צילום: ירון שרון
היא פה, היא שם, היא בכל מקום (צילום: ירון שרון)

הוא מאוד שמח שעולם החלל מפתח את הדמיון שלהם והוא מאמין ומקווה לדור המשך של אסטרונאוטים ומדענים. כששאלתי אותו מה יקרה אם נשלח חללית מלגו לירח, הוא ענה "העיקר שנגיע לירח. חללית מפורקת או שלמה - זה כבר פחות משנה". לקחתי את זה כאתגר והלכתי לבנות את החללית הפרטית שלי.

 

לצד המיצג של חללית בראשית, ישנו מתחם עם כחמישה מיליון חתיכות לגו, שכולם יכולים לבוא ולהרכיב את החללית שלהם, ולהרגיש אנשי חלל לכמה שעות.

צילום: ירון שרון
5 מיליון קוביות לגו (צילום: ירון שרון)

התחלתי לבנות את החללית, ואפשר להגיד שיצאה לי חללית. אפילו דומה לבראשית. רק אחרי שהיא התרסקה.

 

השלמתי עם זה שאת החללית שבניתי כנראה לא ישלחו לירח, אז המשכתי לשוטט לי בפארק וגיליתי עוד אטרקציות מגניבות: קיר טיפוס אקסטרים, אומגה בחלל, פלנטריום ומתחם רובי לייזר בסגנון STAR WARS, ככה שאם מתחשק לחיות בסרט ולהרגיש כמו לוק סקייווקר, כנסו עם הילדים שלכם, אתם תהנו.

 

מחירים: 

מחיר במכירה מוקדמת: 99 שקלים, מחיר מלא: 119 שקלים. ישנם מבצעים בחברות האשראי וועדי עובדים.

 

ויש גם את זה: תערוכת הלגו הגדולה בארץ

אם בא לכם חוויית לגו שונה, יותר בוגרת ואמנותית - ישנה הקיץ גם את תערוכת הלגו THE ART OF THE BRICK בהיכל טוטו בחולון.

 

הצצה לתערוכת הלגו בחולון (באדיבות תערוכת הלגו בחולון)

 

בתערוכה הזו יש למעלה מ-10 מיליון קוביות לגו! והיא כוללת כ-100 פסלים ויצירות אמנות מפורסמות כמו "הצעקה" של מונק, "מונה ליזה" של דה ווינצ'י ו"ליל כוכבים" של וואן גוך, שתהיינה מורכבות כולן, ניחשתם נכון - מקוביות לגו.

 

על כל התערוכה הזו מנצח נת'ן סוואיה, אמן לגו, שהרכיב את כל המיצגים מקוביות הלגו בצבעים ובגדלים שונים שנוסעות אתו בכל העולם כבר יותר משני עשורים.

 

סוואיה הפך את הקוביות האהובות ליצירות מרשימות המפוסלות עד לפרטים הקטנים ביותר. בנוסף לתערוכה הענקית של סוואיה יוקם מתחם בו כל המשפחה תוכל ליהנות מהפעילויות השונות.

באדיבות תערוכת הלגו בחולון
מזהים אותה? (באדיבות תערוכת הלגו בחולון)
באדיבות תערוכת הלגו בחולון
הספינקס מלגו (באדיבות תערוכת הלגו בחולון)
לסיכום, כיף לדעת שגם בעידן שבו הילדים שקועים בסמארטפונים, בפורטנייט וביוטיוב - הקוביות הקטנות האלה עדיין עושות את העבודה ומוכיחות שהן סוג של משחק אלמותי – שההורים שלנו שיחקו בו, אנחנו שיחקנו בו וגם הילדים כיום משחקים בו.

 

מחירים:

מכירה מוקדמת - 99 שקלים. מחיר מלא - 139 שקלים.

 

ישנן הטבות ברשתות טויס אר אס, חצי חינם, דרך ישראכרט והטבות לוועדי עובדים.

 

 

 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ביקור בלגו פארק בסימן חלל
ביקור בלגו פארק בסימן חלל
צילום: ירון שרון
מומלצים