שתף קטע נבחר

גנץ בבקעה: "חלק מהמדינה". נתניהו באפרת: "איש לא ייעקר"

יום אחרי שאושרה תוכנית חריגה לבנייה פלסטינית בשטחי C לצד קידום בנייה בהתנחלויות, סייר יו"ר כחול לבן בבקעת הירדן, פזל לימין והציג תוכנית לשיקום האזור ב-1.8 מיליארד: "זו חומת המגן המזרחית שלנו". רה"מ סייר במקביל באפרת שבגוש עציון: "אף יישוב לא ייעקר, זה נגמר"

 

 

יו"ר כחול לבן פזל ימינה בסיור בבקעת הירדן, ובאותו הזמן ראש הממשלה סייר אף הוא מעבר לקו הירוק - באפרת שבגוש עציון. "בקעת הירדן צריכה ותהיה חלק מכל הסדר מדיני, זו חומת המגן המזרחית של מדינת ישראל", אמר בני גנץ - בהצהרה שלמעשה עומדת בניגוד ל"תוכנית פיאד" למדינה פלסטינית, ומשמעותה היא התנגדות לרצף טריטוריאלי פלסטיני. במקביל חנך ראש הממשלה בנימין נתניהו טיילת בהתנחלות אפרת, ובשלט שהוצב נכתב: "הטיילת נחנכה על ידי נתניהו, בונה ושותף נאמן של אפרת".

 

כל העדכונים על בחירות 2019 במקום אחד - מתחם הבחירות של ynet

 

"באנו לעשות סיור בבקעה שאנחנו מכירים ביופי ובחשיבות שלה", אמר יו"ר כחול לבן גנץ. "אין מצב שאנחנו יכולים להרשות לעצמנו שבקעת הירדן לא תהיה בשליטה מלאה שלנו. מתוך הערכה רבה למתיישבים אנחנו צריכים לפתח תוכנית כלכלית בכדי לפתח את החקלאות והתשתיות. כחול לבן רואה בבקעת הירדן חלק ממדינת ישראל". הוא נשאל לגבי הפלסטינים, ואמר: "לא נזיז פלסטינים מהבקעה. ניתן להם את כל הצרכים שלהם, אבל ניאבק בכל גניבות המים ובפורעי החוק".

בני גנץ ובוגי יעלון בסיור בבקעת הירדן (צילום: אלכס קולומויסקי)
גנץ ויעלון בסיור בבקעה(צילום: אלכס קולומויסקי)

בני גנץ ובוגי יעלון בסיור בבקעת הירדן (צילום: אלכס קולומויסקי)
(צילום: אלכס קולומויסקי)
 

בסיור התלווה אליו מספר 3 ברשימה, משה (בוגי) יעלון. "רבין בנאומו האחרון בנושא הפלסטיני דיבר על שליטה מלאה בבקעה", אמר יעלון. "כל מי שמבין ביטחון מבין שזה מה שצריך להיות. חיים פה תושבים שמחכים לפיתוח, ואנחנו יודעים שיש פה משבר מים וחשמל. מדינת ישראל הזניחה את הבקעה, ואנחנו בכחול לבן מתכוונים לטפל בזה. אנחנו מדברים על תוכנית ממשלתית להפוך את הבקעה לגן פורח".

 

ח"כ יועז הנדל, שהצטרף אף הוא לסיור, אמר: "החשיבות היא לא רק היסטורית כמו שנאמר כאן, אלא גם חשיבות אסטרטגית לשמירה על ביטחונה של מדינת ישראל והתיישבות, גם יו"ר המפלגה אמר את זה וגם כולנו חשים כך. איפה שקו המחרשה יעבור שם קו הגבול, ואנחנו נחושים לשמור על המקום הזה מכל משמר. היו כאלה שוויתרו על כך בעבר, לא אנחנו".

 

לפי גורמים בכחול לבן, התוכנית לשיקום בקעת הירדן בעלות של 1.83 מיליארד שקלים תכלול את חיזוק החקלאות, עידוד ההתיישבות והפיכת מעלה אפרים למרכז עירוני.

 

ראש המועצה האזורית בקעת הירדן, דויד אלחיני, אמר על רקע ביקור סיעת כחול לבן: "אני מודה להנהגת המפלגה על שבאה לבקר ולסייר בבקעת הירדן, ולהתרשם מקרוב ממפעל ההתיישבות המפואר והמתפתח בבקעה. בעשר השנים האחרונות הבקעה נמצאת בתנופה שלא היתה כדוגמתה, והפכה לסיפור הצלחה ישראלי".

 

עוד אמר אלחיני: "כאיש ליכוד מבטן ומלידה, אני קורא להנהגת כחול לבן להצטרף לממשלה בראשותו של בנימין נתניהו ולהיות מכפיל כוח בפיתוח הבקעה ורוח גבית להחלת הריבונות". 

 

כאמור, במקביל חנך נתניהו טיילת חדשה באפרת וצפה על האזור. "אנחנו רואים את העבר ואוהבים את העתיד", אמר ראש הממשלה. "אף יישוב ואף מתיישב לא ייעקר, נגמר הדבר הזה. מה שאתם עושים פה הוא לנצח. זה השער הדרומי של ירושלים".

 


בנימין נתניהו אפרת גוש עציון (צילום: לע
נתניהו גוזר סרט באפרת(צילום: לע"מ)

בנימין נתניהו אפרת גוש עציון (צילום: לע
(צילום: לע"מ)

ברקע הדברים, אישר אתמול הקבינט המדיני-ביטחוני פה אחד את תוכניתו של ראש הממשלה נתניהו לבניית 700 יחידות דיור לפלסטינים המתגוררים בשטחי C, שנמצאים בשליטה ישראלית מלאה.

 

כל השרים, בהם גם שר התחבורה בצלאל סמוטריץ' שמחזיק בזכות הצבעה, ושר החינוך רפי פרץ שמוגדר כמשקיף, תמכו בתוכנית. התוכנית של נתניהו אושרה כבר שלשום, אך לבקשתם של סמוטריץ' וזאב אלקין - נוסח ההחלטה חודד ונוסף לה סעיף הקובע כי מעתה המדינה תתכנן בנייה לפלסטינים בשטחי C בשל צרכים הומניטריים, ולא הרשות הפלסטינית שניסתה עד היום לקדם תכניות בנייה מתוך אינטרס מדיני שיעודד מעבר של פלסטינים משטחי A ו-B לשטחי C על-ידי הרחבת בנייה קיימת.

 

בתנועת רגבים, שהציגה בחודשים האחרונים טענות על השתלטות פלסטינית מאורגנת בשטחי C, אמרו: "הרשות הפלסטינית מרכזת את המאמץ העיקרי של הבנייה הבלתי חוקית וההשתלטות החקלאית בכל החגורה המזרחית, מדרום הר חברון ועד למזרח השומרון דרך בקעת הירדן. מדינת ישראל חייבת לשמור על האינטרסים שלה ביהודה ושומרון, ולא לשחק לידי מי שרוצה להקים מדינת טרור בלב הארץ".

 

הדד-ליין להגשת הרשימות הוא מחר ב-22:00, אבל כבר היום מ-10 בבוקר החלו להגיע לוועדת הבחירות המרכזית נציגים ראשונים מכמה רשימות. הפעם, בניגוד למערכת הבחירות הקודמת לפני פחות מחצי שנה - אז 47 רשימות ניסו להיבחר לכנסת - מסתמן שיתמודדו רק כמחצית מאותו מספר שיא.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלכס קולומויסקי, לע"מ
גנץ בבקעה ונתניהו באפרת
צילום: אלכס קולומויסקי, לע"מ
מומלצים