שתף קטע נבחר

נשות דאעש דוקרות במחנה הפליטים

אחרי מפלת החליפות האיסלאמית הועברו נשים וילדים של לוחמי דאעש למחנות בסוריה. במחנה אל-הול ג'יהאדיסטיות מניפות את הדגל השחור. חלקן תוקפות שומרים בסכינים ואבנים: "מחכות לפקודה מהמנהיג אל-בגדדי"

הן דוקרות שומרים, משליכות אבנים על עובדי הסיוע ומניפות את הדגל השחור של דאעש במחנה הפליטים. חודשים אחרי נפילת החליפות האיסלאמית של דאעש נמצאות משפחות ג'יהאדיסטיות בין 70 אלף האנשים שמשתכנים במחנה הפליטים אל-הול בצפון מזרח סוריה.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

נשים נשות דאעש מחנה ה פליטים אל הול סוריה  (צילום: AFP)
נשות דאעש במחנה הפליטים אל-הול בסוריה(צילום: AFP)
 

 נשות דאעש, שמכוסות בלבוש שחור מכף רגל ועד ראש, מתלוננות שהן לא מקבלות סיוע הולם מהכורדים שמנהלים את מחנה הפליטים. בשהותן במחנה הן מהללות את מנהיג דאעש, אבו בכר אל-בגדדי, ואומרות שהן מחכות לפקודות ממנו.

 

אום סוהייב, אלמנתו של פעיל מדאעש, מודה שנשות הג'יהאדיסטים תקפו את כוחות הביטחון הכורדיים שמאבטחים את המחנה. "הם נדקרו, פעמיים או שלוש", אומרת העיראקית בת ה-23, אם לשלושה. "למה הן דקרו אותם? בגלל שהם מאפשרים לחוסר הצדק להימשך".

נשים נשות דאעש מחנה ה פליטים אל הול סוריה  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
 

אום סוהייב מאשימה את השומרים הכורדים בביצוע "פשיטות ליליות" באוהלים של "האחיות" – הכינוי לנשות דאעש. בקרב הג'יהאדיסטיות יש כעס רב על הכורדים. בעלה של אום סוהייב, גבר תוניסאי, נהרג לפני כמה חודשים כשנלחם בכוחות הכורדיים בכפר בגוז – שהיה המעוז האחרון של דאעש במזרח סוריה.

 

בחודש מרץ הודיעו הכוחות הסוריים הדמוקרטיים (שמורכבים בעיקר מלוחמים כורדים) על נפילת החליפות האיסלאמית שעליה הכריז דאעש ב-2014. הכוחות גירשו את אחרון הג'יהאדיסטים מהכפר בגוז. עשרות אלפי אנשים, בעיקר נשים וילדים, נלקחו במשאיות למחנות של הכורדים בצפון מזרח סוריה. במחנות האלה יש כרגע 12 אלף זרים - 4,000 נשים ו-8,000 ילדים.

נשים נשות דאעש מחנה ה פליטים אל הול סוריה  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

"אנחנו הגענו למחנה רק בגלל הפקודות של בגדדי", אומרת אום סוהייב. היא לא ראתה את משפחתה בעיראק כבר שלוש שנים, אבל לא נראה שהיא משתוקקת לחזור הביתה. המשאלה היחידה שלה היא "חזרתה של החליפות" כדי שהיא תוכל "להתיישב שם".

 

מצלמות האבטחה נמצאות בכל מקום במחנה הפליטים אל-הול. האבטחה גבוהה במיוחד ליד אזור מגודר במחנה, שבו שומרים הכוחות הכורדיים על הג'יהאדיסטיות. בניגוד לסוריות ועיראקיות שקיבלו אישור להתהלך במחנה בחופשיות, כאן מדובר באסירות מסוכנות. שומרים חמושים מלווים אותן כשהן הולכות לרכוש מזון ולקבל סיוע.

נשים נשות דאעש מחנה ה פליטים אל הול סוריה  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

"הן מתייחסות אלינו בתור האויבים שלהן, וזה יוצר בעיות", אומר עמר עלי, ראש הכוח הכורדי ששומר על המחנה. הוא הוסיף שחלק מהנשים הג'יהאדיסטיות ניסו להימלט. בחודש יוני אישה ממחנה הפליטים אל-רוז' ניסתה לברוח אחרי שהועברה לבית החולים. היא הסירה את הלבוש השחור שלה, לבשה שמלה לבנה ונתפסה לפני שהצליחה להימלט.

 

בסרטון שפורסם החודש ברשתות החברתיות נראות נשים במחנה אל-הול מתקבצות סביב דגל דאעש שנתלה על עמוד חשמל. הילדים שלהן תועדו קוראים "אללהו אכבר". השומר עלי אמר על הסרטון: "דאעש רוצה להפיץ את האידיאולוגיה שלו באמצעות הנשים האלה". לדבריו גם הילדים של נשות דאעש מהווים בעיה. "הם משליכים עלינו אבנים בגלל שהאמהות אומרות להם שאנחנו הרגנו את האבות שלהם והרסנו את הבתים שלהם".

נשים נשות דאעש מחנה ה פליטים אל הול סוריה  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
  

הרשויות הכורדיות הזהירו כמה פעמים שילדי הג'יהאדיסטים הם "פצצת זמן" שהעולם צריך לטפל בה בדחיפות. ללא שיקום והשתלבות בחברה, הזהירו הכורדים, הילדים יהפכו בעתיד למחבלים. "אין לנו את האמצעים לעצור כל דבר שקורה, אבל אנחנו מנסים להשתלט על התקריות האלה", אמר גורם כורדי בצפון מזרח סוריה. הוא הזהיר שתומכי דאעש באזור "עדיין מחוברים לאידיאולוגיה שלה, והם תמיד מהווים סכנה".

 

אחת הנשים המסוכנות במחנה אל-הול היא אום עבדלעזיז, סורית בת 20 מדמשק. היא זועמת על כך שאיש לא עדכן אותה במצבו של בעלה, שנעצר לפני כמה חודשים אחרי שעזב את הכפר בגוז. "בשבילנו למוות יש יותר ערך מלחיים משפילים", היא אמרה. היא מספרת שבבגוז החיים שלה ושל בעלה היו טובים: "היינו מוצלחים, היה לנו כסף. כאן נשרפנו בלהבות הגהנום".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
נשות דאעש במחנה אל-הול
צילום: AFP
מומלצים