שתף קטע נבחר

כמה שווה מדליה ישראלית בטוקיו

חשיפת "ידיעות אחרונות" ו-ynet: אלו הסכומים שיקבלו ספורטאי ישראל אם יזכו במדליה אולימפית בטוקיו. זהב - חצי מיליון שקל, כסף - 400 אלף שקל וארד - 300 אלף שקל. "התקווה" שווה זהב וגם הרבה כסף

כמה שווה מדליה אולימפית? מעבר לכבוד האישי והלאומי, יש כאן גם הרבה כסף. שנה לפתיחת המשחקים האולימפיים בטוקיו, חושף "ידיעות אחרונות" את המענקים שיקבלו הספורטאים הישראלים אם יחזרו עם מדליה. המענקים עוגנו בתקנון המלגות של משרד התרבות והספורט ושמחייב את הוועד האולימפי.

 

מדובר בשיטת חישוב חדשה, על פי המדיניות של השרה מירי רגב, שבה יחושב המענק על המדליות לפי נקודות. כל נקודה תהיה שווה עד אלף שקלים, כאשר הסכום הסופי ייקבע בשבוע הבא. מדליית זהב לספורטאי ישראלי תהיה שווה 500 נקודות, כלומר כ־500 אלף שקל. מדליית כסף 400 נקודות שהם כ־400 אלף שקל, ומדליית ארד 300 נקודות בשווי של כ־300 אלף שקל.

 

המדליות באולימפיאדת טוקיו (צילום: AFP)
המדליות שיחולקו בטוקיו. ישראלים שיגיעו לפודיום יתוגמלו(צילום: AFP)

לינוי אשרם  (צילום: AFP)
לינוי אשרם. מועמדת רצינית למדליה(צילום: AFP)

 

ומה אם נבחרת תזכה במדליה? כאן יתחלק הכסף בין חברי הנבחרת, כאשר כל ספורטאי יקבל 30 אחוזים מהמענק. לדוגמה: אם נבחרת ישראל ברכיבת סוסים, שהבטיחה כבר את הכרטיס האולימפי, תזכה בזהב, יקבל כל אחד מארבעת הספורטאים 30 אחוזים מ־500 אלף שקל, כלומר 150 אלף שקל לספורטאי וביחד 600 אלף שקל לכל הנבחרת. שתי נבחרות נוספות שייתכן וישיגו את הקריטריון האולימפי הן ההתעמלות האמנותית והסיוף בסגנון דקר.

 

משלחת ישראל צפויה להיות גדולה מזו שהייתה בריו ומנתה 47 ספורטאים, וגם אמורה להיות איכותית בכמות הספורטאים שנחשבים מועמדים למדליה: הג'ודוקא אורי ששון (שזכה בארד אולימפי לפני שלוש שנים), הג'ודוקא אלוף אירופה שגיא מוקי, סגנית אלופת העולם בהתעמלות אמנותית לינוי אשרם, סגן אלוף העולם בתרגיל הקרקע ארטיום דולגופיאט ואלופת אירופה בריצת 10,000 מטר לונה צ'מטאי-סלפטר. כאמור, מדליה אישית לאחת או אחד מהם תניב להם, מעבר להגשמת חלום, 300 אלף עד חצי מיליון שקל.

 

לונה צ'מטאי סלפטר חוצה את קו הסיום (צילום: EPA)
לונה צ'מטאי-סלפטר(צילום: EPA)

אורי ששון (צילום: אורן אהרוני)
אורי ששון. מדליה אולימפית אחת כבר יש לו(צילום: אורן אהרוני)

שער מוסף הספורט של
שער מוסף הספורט של "ידיעות אחרונות" חהיום

 

חשוב לציין שמדובר בסכומים הדומים לאולימפיאדה הקודמת, אבל השוני הפעם הוא שלא מדובר בהבטחה של הוועד האולימפי, אלא בסכומים שנקבעים על ידי המדינה ומגיעים ממשרד הספורט, דרך הוועד האולימפי, ישירות לספורטאי.

 

ממשרד התרבות והספורט נמסר: "המשרד בראשותה של השרה מירי רגב רואה חשיבות רבה בהישגים של הספורטאיות והספורטאים האולימפיים של ישראל. המשרד מכיר במידת ההשפעה שיש להשגת מדליה אולימפית על מד הגאווה הלאומית ועל כן ישראל היא בין המדינות המובילות במתן תמריצים כלכליים לזוכי מדליות אולימפיות. השרה רגב רואה חשיבות רבה בתגמול להשקעה של הספורטאיות והספורטאים ובהערכה להישגיהם ועל כן בעקבות ההישגים של הספורטאים הישראלים באולימפיאדת ריו, מצאה השרה לנכון להכפיל את גודל המלגות והתמיכות הניתנות עבור זכייה במדליה אולימפית מתוך הבנה כי מדובר בחלק מהגאווה הלאומית שלנו".

 

מירי רגב  (צילום: יריב כץ )
מירי רגב. מצאה לנכון להכפיל את הסכומים(צילום: יריב כץ )

 

כמה מעניקות מדינות אחרות לספורטאים שלהן? קשה להשוות אותנו לסינגפור, למשל. באולימפיאדת החורף האחרונה הבטיחה סינגפור לתת למי שיזכה בזהב לא פחות ממיליון דולר. מדליית כסף הייתה שווה חצי מיליון דולר, וארד "רק" 250 אלף דולר. באירופה הסכומים צנועים יותר. איטליה העניקה 166 אלף דולר לזוכים בזהב (כ־580 אלף שקל, קצת יותר מישראל), כאשר רוסיה וצרפת נתנו עבור זהב רק כ־60 אלף דולר (כ־210 אלף שקל).

 

ישראל, על פי תקנון המלגות החדש, נמצאת במקום טוב באמצע. עכשיו צריך להחזיק אצבעות לספורטאים ולקוות שלתשע המדליות שיש לנו עד כה יצטרפו עוד כמה. ארד וכסף יתקבלו ברצון רב, אבל הגיע הזמן גם לזהב, כאשר בטוקיו יחלפו 16 שנה מאז הפעם ההיא באתונה, כשגל פרידמן עלה על הפודיום ו"התקווה" נוגנה. הפעם גם יודעים הספורטאים, שמלבד הכבוד וההערכה, שווה להם מדליה כזאת גם בונוס כספי גדול.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים