שתף קטע נבחר

עשור לרצח בבר-נוער: "נמאס לנו לחכות לצדק"

אחרי צעדת מחאה, התקיים טקס לזכר הנרצחים במועדון הנוער הגאה. אמו של הנרצח ניר כץ: "למדתי לראות, להעריך ולהוקיר את האנשים שבוחרים לחיות את האמת שלהם". מחזיק תיק הקהילה הגאה בעיריית תל אביב: האדם שרצח לא נתפס, וזה לא נתפס"

 

 

"החניכים של הבר-נוער שבאו בשבעה אמרו שזה היה המקום שיכולנו פשוט להיות אנחנו". כך סיפרה איילה כץ, אמו של ניר כץ ז"ל, מדריך המועדון לנוער גאה בתל אביב שנרצח באירוע הירי במקום, בטקס לציון עשור לרצח, שהתקיים הערב (א') בתיאטרון הבימה בעיר. קודם לכן נערכה צעדת מחאה של חניכי תנועות נוער, בהובלת ארגון הנוער הגאה (איגי), מאזור מקום הרצח ועד לתיאטרון.

 

הטקס נפתח בדקת דומייה ובאמירת תפילת יזכור שחוברה במיוחד לזכרם של כץ וליז טרובישי, שנרצחו בבר-נוער, ושירה בנקי, שנרצחה במצעד הגאווה בירושלים לפני ארבע שנים. הזמר רמי קליינשטיין הופיע בטקס עם השיר "מה קורה פה", שכתב והלחין לציון עשור לרצח.

אירוע אזכרה ועצרת לזכר הרצח בברנוער (צילום: מוטי קמחי )
הטקס לציון עשור לרצח בבר-נוער(צילום: מוטי קמחי )

אירוע אזכרה ועצרת לזכר הרצח בברנוער (צילום: מוטי קמחי )
צעדת המחאה שנערכה לפני טקס האזכרה(צילום: מוטי קמחי )

אמו של ניר הוסיפה כי "בעשר השנים האלה של המפגש עם הקהילה הגאה, אחד הדברים הכי חזקים שלמדתי זה לראות, להעריך ולהוקיר את האנשים שבוחרים לחיות את האמת שלהם בעולם. את העוצמה הבלתי רגילה של הדבר הזה שמעתי גם מניר".

 

חן אריאלי, סגנית ראש עיריית תל אביב יפו וממונה על תיק השירותים החברתיים, לשעבר יו"ר האגודה למען הלהט"ב, פנתה בנאומה לנרצחים ואמרה "סליחה שגדלתם במדינה שיורים בכם על מי שאתם. אנחנו זוכרות אתכם ומבטיחות לעשות כל מה שאנו יכולות על מנת שמישהו או מישהי לא יקפחו יותר את חייהם על רקע דיכוי. אנו מביטים למציאות בעיניים ומתביישים, ישראל 2019 היא לא מקום בטוח למי שלא מתאים לתבניות".

 

איתי פנקס ארד, מחזיק תיק הקהילה הגאה והמרכז הגאה בעיריית תל אביב יפו, סיפר כי "הבר-נוער היה הבית של האגודה והמקום הראשון שהגעתי אליו לפני יותר מעשרים שנה ובאירוע הזה הוא הפך להיות מקום של הרס ודם. האדם שרצח לא נתפס וזה לא נתפס. נמאס לנו לחכות לצדק, לא נשתוק. חוסר סגירת המעגל היא רלוונטית לכולנו".

אירוע אזכרה ועצרת לזכר הרצח בברנוער (צילום: מוטי קמחי )
(צילום: מוטי קמחי )

אירוע אזכרה ועצרת לזכר הרצח בברנוער (צילום: מוטי קמחי )
ניצן הורוביץ בצעדת המחאה בתל אביב(צילום: מוטי קמחי )

ניר כץ  (צילום רפרודוקציה: מוטי קמחי)
ניר כץ (צילום רפרודוקציה: מוטי קמחי)

יניב ויצמן, מייסד ארגון הנוער הגאה (איגי), אמר לחניכי תנועות הנוער כי "כשהקמנו את הארגון לפני 18 שנה, לא האמנו שחלק מהאירועים שנציין יהיו של רצח של מדריכים וחניכים. הרצח הנורא הזה קרה והמטרה היא לדאוג שזה יישאר חלק מהסיפור. תמשיכו לצעוק את האמת שלכם מול כוחות החושך שבחוץ".

 

בל אגם, פעילה למען הקהילה הטרנסג'נדרית, אמרה כי "זה ערב שאני מתמלאת בו גאווה, אני רואה מולי בני נוער חזקים ואמיצים ונחושים. אני רוצה שתמיד תלכו בראש מורם, תהיו זקופים ותהיו גאים בדרך שלכם. יהיו תמיד קולות חשוכים שיגידו לכם שמשהו בכם חולה ולא בריא אבל אתם האנשים שהכי קרובים לאלוהים, כי אתם מלאים באהבה, נתינה וחופש".

 

מנכ"ל איגי, עופר נוימן, סיכם: "עשר שנים אחרי הרצח הנורא ועדיין אנחנו נאלצים להבהיר - אנחנו כאן ובכל מקום ולא ניתן לאיש להדיר, להשפיל, להכות או להפלות אותנו. עשר שנים עברו מאז הרצח הנורא ואנחנו זוכרים, וכואבים, אבל נלחמים בכל כוחנו למען גאווה, אהבה וביטחון לכל נערה ונער בישראל".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
הטקס לציון עשור לרצח בבר נוער
צילום: מוטי קמחי
מומלצים