שתף קטע נבחר

דיווח: דובוני מים שרדו את התרסקות בראשית על הירח

על-פי דיווח באתר Wired, בעמותת Arch Mission Foundation הוסיפו לחללית הישראלית אלפי יצורים קטנים, שייתכן שכמה מהם שרדו את ההתרסקות. ב-SpaceIL אמרו כי אין להם דרך להתייחס לדיווח

האם החללית הישראלית בראשית, שהתרסקה על אדמת הירח בחודש אפריל, נשאה יצורים חיים? ב-Arch Mission Foundation טוענים כי הם הכניסו לחללית אלפי דובוני מים. בעמותת SpaceIL אמרו כי אין להם דרך להתייחס לדיווח. עם זאת, מדובר בעמותה שיש לה קשר לקפסולה ובה מידע רב, שהוכנסה לתוך החללית הישראלית.

 

 

באתר Wired נכתב כי "החללית בראשית נשאה אלפי דובוני מים, בעלי חיים קטנים הדומים לפרוקי רגליים, כשהתרסקה על פני הירח בחודש אפריל האחרון - כך שייתכן שיש מי ששרד את ההתרסקות".

 

על פי Arch Mission Foundation, דובוני המים לא היו על שטחה החיצוני של החללית, אלא הם נעטפו בתוך שרף אפוקסי שהונח בתוך 25 שכבות של ניקל. ריבוע בגודל סנטימטר מרובע המכיל דובוני מים הונח מחוץ לשרף האפוקסי - מאחורי כל שכבות החומר שהגנו על החומרים שבמטען החללית.

 

הקפסולה, שבה על פי הטענה הוכנסו דובוני המים, הכילה מאגרי מידע כתובים כמו כרכי אנציקלופדיות ומילונים ב-27 שפות, כסמל למידע שנצבר על ידי האנושות כולה; סמלים לאומיים ומסורתיים- כמו מגילת העצמאות, דגל ישראל, התקווה, תפילת הדרך, ספר התנ"ך ועוד; מאגר מידע תרבותי– שירים ישראלים, דמויות תרבויות מובילות ספרי אומנות, וספרות ישראלית ספרי מדע, תגליות ופיתוחים ישראלים שהשפיעו על העולם ועוד.

 

דובון מים (צילום: מתוך אתר נאס"א) (צילום: מתוך אתר נאס
דובון מים(צילום: מתוך אתר נאס"א)

 

מדובר בבעל חיים מיקרוסקופי שנקרא טרדיגרדה, אבל מוכר יותר בשם הידידותי "דובון מים". חוקרים אמרו בעבר כי הוא נחשב לאחת החיות העמידות ביותר בעולם בשל יכולת באמת מרשימה לשרוד תנאים קיצוניים כמו טמפרטורות קפואות, קרינה חריגה ואפילו טיול לחלל החיצון - כמו במקרה הזה.

 

דובוני המים ידועים בין היתר ביכולתם לעמוד בתנאים יבשים במיוחד; הם יכולים לשרוד בלי מים למשך 10 שנים וחיים בזמן הזה כמעין קליפה מיובשת. במשך שנים ארוכות לא הצליחו מדענים להבין כיצד שבים דובוני המים לחיים כאשר הסביבה שלהם נהיית ידידותית יותר שוב. אבל עכשיו הם חושבים שיש להם תשובה - ושאפילו יכולות להיות לה השלכות על עולם התרופות שלנו. 

 

אורך גופם עשוי להגיע ל-1.5 מילימטר, והקטנים ביותר מגיעים לפחות מ-0.1 מילימטר. כפי ששמם מעיד עליהם, הם לרוב מצויים בסביבות מימיות ולחות.

 

Arch Mission Foundation הוא ארגון ללא מטרת רווח, שאותו ייסד נובה ספיוואק, מטרת הארגון היא "לשמר את האנושות". גם בדף הטוויטר של העמותה נכתב על דובוני המים שנשלחו לירח, ושייתכן שכמה מהם שרדו את ההתרסקות.

 

מ-SpaceIL נמסר בתגובה: "אין לנו כל דרך להתייחס לדברים שפורסמו. לא מפתיע שישנם גורמים רבים המבקשים לקחת חלק בהצלחת משימתה של בראשית. לא נתפלא אם יהיו כאלה שיטענו ששלחו דובוני אכפת לי לירח באמצעותה".

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מתוך אתר נאס"א
דובון מים
צילום: מתוך אתר נאס"א
מומלצים