שתף קטע נבחר

"'אתגר הנינג'ה' היא לא עוד תחרות אלא דרך להיות טובים יותר"

מאט אייסמן מנחה את "אתגר הנינג'ה" בארצות הברית כבר 11 שנה אבל אין לו שום כוונה להפסיק. בריאיון ל-ynet המנחה הנלהב והרופא בדימוס מסביר מדוע התוכנית משנה לאנשים את החיים - ולא כמטאפורה, מספר על המחלה שמונעת ממנו לחזור לספורט ומסביר למה הוא לא עולה על המסלול: "אני מורחק, מוחרם"

"אני זוכר שראיתי את אחד המתחרים נופל על המסלול ובמקום להיות מתוסכל מהנפילה, הוא הסתובב אחורה ואמר למתמודדים האחרים איפה הוא טעה והציע להם להתקדם בצורה אחרת. האיש הזה ייעץ למתחרים - שיכולים לנצח אותו - איך להצליח. זו הייתה הפעם הראשונה שהבנו ש'אתגר הנינג'ה' היא לא עוד תחרות בין אנשים, אלא דרך של אנשים להיות טובים יותר ממה שהם היו אתמול". כך אומר ל-ynet מאט אייסמן, המנחה של "אתגר הנינג'ה" (yes REAL ו-STINGTV). אומנם הריאיון טלפוני אבל את ההתלהבות בקולו אפשר להרגיש בקלות.

 

אייסמן הוא מהסוג שאוהב את העבודה שלו באמת ובתמים, היות והוא לא שחקן, אי אפשר לחשוד בו שהוא מזייף. "היה לנו רק מנצח אחד בעשר העונות האחרונות", הוא ממשיך, "אבל כשרואים את התוכנית, רואים יותר הצלחה מכישלון. אפילו כשאנשים נופלים ומתרסקים על המסלול, הם מנצחים. אם הם התגברו על מכשולים כדי להגיע למסלול, או אם הם מצליחים להגיע רחוק יותר ממה שחשבו שהם יכולים, הם מנצחים. כי הם למדו להיות הגרסה הטובה ביותר של עצמם".

 

מאט אייסמן (צילום: Tyler Golden/NBC באדיבות yes)
מאט אייסמן(צילום: Tyler Golden/NBC באדיבות yes)

ספק אם זו הסיבה שבגללה אנשים צופים ב"אתגר הנינג'ה" בכזו אדיקות, בכל זאת, מדובר בתוכנית ריאליטי שמציגה אנשים מתרסקים על מסלול מכשולים מהגיהנום. אבל אחרי שיחה עם אייסמן, שמנחה את התוכנית מאז עונתה השנייה, הציניות נעלמת ואת מקומה תופסת חיוביות מדבקת.

 

אתה חושב שהלך הרוח החיובי הוא חלק מההצלחה של התוכנית? 

"אני חושב שזה חלק אדיר בהצלחה שלה. זה פשוט מתגמל לראות איך אנשים הושפעו מהתוכנית בדרכים חיוביות כל כך ואימצו דרך חיים בריאה יותר. איך ההצלחה שלהם על המסלול עוזרת לאנשים אחרים להתגבר על מכשולים בחיים האמיתיים. יותר מזה, האתלטים שמופיעים בתוכנית הם רק קצה הקרחון - הם משפיעים על כל כך הרבה צופים בבית".

 

אייסמן נוקב בשמו של המתחרה קווין בול, כדוגמה. מדובר במתחרה שנחשב לאחד הפופולריים על המסלול, וחשף מזמן את מאבקו במחלת אלופציה אראטה, שמופיעה באופן פתאומי ויוצרת התקרחות באזורים מסויימים בגוף. בול בן ה-34 נטול שיער בכל הגוף, הגיע ל"אתגר הנינג'ה" בעונה השישית ומאז מתחרה כל שנה ואף מדריך ילדים שסובלים מהמחלה. "ילדים שהיו מפחדים ללכת לבית הספר ושיצחקו עליהם, פתאום מגיעים וילדים אחרים רוצים לתת להם כיף ולהתחבר איתם כי 'הם נראים כמו הבחור ההוא מאתגר הנינג'ה'", אייסמן מסביר את תופעות הלוואי המרגשות של התוכנית. "החוויה שהייתה כל כך שלילית עבורם הופכת חיובית, ולראות תוכנית טלוויזיה שבאמת יכולה לעזור לאנשים בחיים האמיתיים - תענוג להיות חלק מזה".

 

אייסמן יודע על מה הוא מדבר, הוא עצמו התמודד עם מחלת הסרטן ואובחן בגיל 32 כחולה בדלקת פרקים שגרונית איתה הוא מתמודד מדי יום, מה שגורם לו להעריך את המתמודדים על המסלול יותר מכל אחד אחר כמעט. "אני אוהב את כל המתמודדים בתחרות, באמת, כי אני יודע כמה קשה הם עובדים וכמה הם מקריבים. אבל יש בחור אחד, אייבל גונזלס מטקסס, שמתמודד עם דלקת פרקים שגרונית, שגם אני סובל ממנה מגיל צעיר, ולראות אותו מתגבר על המכשולים הפיזיים הכי קשים בעולם כשאתה סובל מכאב כרוני - זה אחד הדברים הכי מעוררי השראה. זה גורם לך להבין את הכוח של אתגר הנינג'ה".

 

קשה לך לראות את המתמודדים על המסלול ולדעת שאתה לא מסוגל לעשות את זה?

"בוודאי שקשה לי. המחשבה הראשונה שעולה לראש היא שאם הייתי בריא הייתי יכול לעשות את המסלול בלי בעיה, אבל זה גם גורם לי לחשוב שאולי אין דבר כזה בלתי אפשרי. זה מה שמיוחד בתוכנית. אני יודע כמה ילדים רואים אותה וכמה ילדים מתמודדים עם מגבלות - אפילו לא מגבלות פיזיות או מחלות, סתם מישהו נמוך או קטן יחסית לאחרים, או חנונים שלא אוהבים ספורט ופתאום הם צולחים את המסלול וילדים יושבים בבית ויכולים להגיד "היי, הוא נראה כמוני". האפשרות של ילדים לשבת בבית ולצפות בכל סוגי הדמויות לחיקוי על המסך - זה ממש מיוחד".

 

ניסית לעשות פעם את המסלול?

"אוקיי, הם אמרו לך לשאול את זה? כי כן, ניסיתי לעשות את המסלול ושברתי את הקרסול ואני מורחק מאז מהמסלול. מוחרם. זה היה לפני שלוש שנים בערך. זה רק מוכיח שגם מישהו כמוני, שהיה אתלט בתיכון, שיחק פוטבול, מתאמן באופן קבוע ורואה אנשים עושים את המסלול הזה אלפי פעמים - עדיין יכול ליפול ברגע האמת".

 

 

אתם בעיצומה של העונה ה-11, עוד כמה עונות תהיה בתפקיד המגיש?

"עד שיגררו אותי מהעמדה כשאני צורח ובועט (צוחק). אני לא יודע, אני לא רוצה להניח מה צופן העתיד, ובמה אנשים ירצו לצפות. אני מקווה שנעשה את זה עוד הרבה שנים".

 

הוא בן 48 ואת הקריירה שלו הוא התחיל בכלל כרופא. לאחר שסיים התמחות ועבר ללוס אנג'לס, התחיל לעשות סטנד אפ, שהתמקד בחוויות שצבר בבתי החולים. הוא הנחה כמה שעשועוני טלוויזיה לפני שהצטרף ל"אתגר הנינג'ה" בעונה השנייה, שם הוא מנחה לצד אקבר גבאג'ה ביאמילה.

 

בוא נדבר על זה רגע, איך אתה מצליח להגיד את השם הבלתי אפשרי שלו?

"אני אגיד לך את האמת, זה מדהים כמה מהר אתה לומד להגיד את השם של האיש שיושב לצידך, כשהגובה שלו הוא 2.01 מטרים, הוא שוקל 118 קילו ושיחק ב-NFL (צוחק)".

 

הכימיה ביניכם נהדרת. זה אמיתי?

"כן וזה מדהים, אנחנו חולקים התלהבות אמיתית לספורט. אקבר שיחק פוטבול ב-NFL, אני שיחקתי בקולג' ושנינו מעריכים אתלטים ויודעים כמה קשה צריך לעבוד כדי לשמור על הגוף שלך. אבל יותר מזה, אני חושב ששנינו פשוט טיפוסים חיוביים שאוהבים לראות אנשים חווים רגעים שלא ישכחו לעולם. מה שקורה לאנשים בתוכנית - מדובר ברגעים שהם יקחו איתם עד סוף חייהם. אני חושב ששנינו פשוט ברי מזל שיש לנו אפשרות להיות חלק ממשהו גדול כל כך".

 

מתוך העונה העשירית של אתגר הנינג'ה (צילום: John Parra/NBC באדיבות yes)
מתוך העונה העשירית של אתגר הנינג'ה(צילום: John Parra/NBC באדיבות yes)

פרט לאייסמן ולגבאג'ה ביאמילה, יש בצוות גם אישה שנמצאת ליד המסלול. בעונה הנוכחית בארצות הברית זו זורי הול, ולפני כן, איישה את התפקיד קריסטין לייהי.

 

"לאקבר ולי יש עבודה קלה, אנחנו יושבים למעלה במגדל, בעמדת המנחים, וזורי היא זו שהולכת למתחרים רגע אחרי שהם נופלים וצריכה לשאול את השאלות הקשות ולדבר עם המשפחות שלהם. מצד שני, היא גם זו שעומדת לצד האתלטים ברגעים הכי שמחים והם אוהבים אותה".

 

יש סיכוי שאישה תשב איתכם למעלה מתישהו?

"אם כן, אקבר או אני נצטרך ללכת, ואני לא רוצה", הוא צוחק ונראה כי הוא מחפש תשובה טובה יותר, בעידן בו בוחנים בזכוכית מגדלת את יחסי הכוחות בין גברים ונשים בטלוויזיה. "היו איתנו נשים למעלה במגדל, ונשים הן חלק גדול מ'אתגר הנינג'ה', אבל אני מקווה שלטובת המשרה שלי, אקבר ואני נשאר בתפקיד. תמיד יש מקום לעוד מישהו לצידנו. בעצם, כשחושבים על זה, שנינו אנשים גדולים יחסית אז אני לא יודע כמה מקום יש".

 

ב"אתגר הנינג'ה ישראל" יש אישה וגבר בעמדת המגישים.

"נכון! אני יודע שיש נינג'ה ישראל, ראיתי תמונות וגם שלחנו ברכות למנחים על הצטרפותם למשפחה. אני אשמח לבוא לישראל ולראות את 'אתגר הנינג'ה' שלכם. אני בא ממורשת יהודית, אייסמן הוא שם יהודי גרמני, אביו של אבי היה יהודי ואני אשמח לבוא לישראל מתישהו, וכשאגיע, בטוח ארצה לראות את המסלול של הנינג'ה שלכם".

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Tyler Golden/NBC באדיבות yes
מאט אייסמן מ"אתגר הנינג'ה"
צילום: Tyler Golden/NBC באדיבות yes
לאתר ההטבות
מומלצים