שתף קטע נבחר

פרשת זיכיונות הכרייה בגינאה: בני שטיינמץ יועמד לדין בשוויץ על עבירות שוחד והלבנת הון

התובע הכללי בז'נבה הודיע כי יעמיד לדין את שטיינמץ ושני חשודים נוספים. על פי הנטען, השלושה שילמו שוחד של 10 מיליון דולר כדי לגבור על אחד המתחרים שלהם בתחרות על זיכיונות כרייה בגינאה. הפרשה נחקרת במקביל גם על ידי משטרת ישראל

התובע הכללי בשוויץ צפוי להעמיד לדין על עבירות שוחד והלבנת הון את איש העסקים הישראלי בני שטיינמץ במסגרת פרשת זכויות הכרייה בגינאה שנחקרת במקביל גם בישראל. כך דיווחו היום (ב') סוכנויות הידיעות הזרות AP ורויטרס.

 

 

רומניה: זוכו אנשי העסקים הישראלים שהואשמו בהונאת ענק

סוף לסכסוך: בני שטיינמץ חוזר לעשות עסקים בגינאה

חיקור דין בארה"ב וברומניה בפרשות השוחד של בני שטיינמץ

 

על פי הדיווחים שטיינמץ, לצד שני שותפים שצפויים להיכלל בכתב האישום, העבירו בשנים 2005־2010 תשלומי שוחד של 10 מיליון דולר על מנת לזכות בזכויות הכרייה במכרה עופרות הברזל הגדול במדינה האפריקאית סימנדאו. לשלושה יוחס על פי הדיווחים גם הוצאת חשבוניות פיקטיביות וזיוף חוזים. זאת על מנת להסתיר את תשלומי השוחד שהועברו בין היתר לרעייתו של נשיא גינאה לנסה קונטה (Lansana Conte) שנפטר ב-2008.

 

בני שטיינמץ בעת הארכת מעצרו בבית המשפט בישראל (צילום: AFP) (צילום: AFP)
בני שטיינמץ בעת הארכת מעצרו בבית המשפט בישראל(צילום: AFP)

שטיינמץ טס לפחות שלוש פעמים לשוויץ בשנים האחרונות להיחקר בפרשה על ידי התובע בז'נבה, קלאודיו מסקוטו. במרכז החקירה עמד חשד כי כספי שוחד בהיקף של עשרות מיליוני דולרים שהעביר לכאורה שטיינמץ לנשיא גינאה לשעבר ולאשתו, כדי שיקדמו את האינטרסים העסקיים שלו בתחום הכרייה במדינה האפריקאית, הולבנו באמצעות חשבונות של חברת BSGR שבשליטתו המנוהלים בבנקים בשוויץ.

 

חקירות של שטיינמץ בשוויץ היו במסגרת שיתוף פעולה עם היחידה הארצית לחקירות הונאה (יאח"ה) שחוקרת את הפרשה מהצד הישראלי. הרשויות בישראל חוקרות את שטיינמץ על בסיס תיקון לחוק העונשין לפיו רואים באזרח ישראלי הנותן שוחד לעובד ציבור זר, כמי שמשלם שוחד בישראל.

 

ביאח"ה טוענים כי היקף תשלומי השוחד שהעניק שטיינמץ עמד על כ-30 מיליון דולר, וכתוצאה מהם הוא הרוויח 5 מיליארד דולר. שטיינמץ דוחה את החשדות וטוען כי מדובר במזימה בינלאומית לנשל אותו מנכסים שצבר כדין.

 

ביאח"ה נעתרו בעבר לבקשתו של שטיינמץ, שהוגשה באמצעות עורכי דינו נתי שמחוני, רונן רוזנבלום ודניאל קליין, והסירו במהלך השנים באופן זמני את צו עיכוב היציאה מהארץ שהוצא נגדו, כדי שיטוס לחקירות. עם זאת במשטרה התנו בעבר את יציאתו של שטיינמץ מישראל לחקירה בשוויץ בכך שיטוס בטיסה מסחרית שפרטיה נמסרו מראש ליאח"ה, ולא במטוסו הפרטי, מחשש להימלטות.

 

מטעמו של בני שטיינמץ נמסר בתגובה: "כשם שממשלת גינאה חזרה בה מטענותיה, כשם שבית המשפט הרומני זיכה את שטיינמץ זיכוי מוחלט מאישומי השווא שהוטחו נגדו, כך גם כאן יוכח שלא דבק שום רבב בפעילותו של שטיינמץ. יודגש, שהחקירה נפתחה בשוויץ בשל בקשת ממשלת גינאה שבמסגרת הליך בוררות בינלאומית חזרה בה זה מכבר מטענותיה, מכאן שמדובר באישום מופרך. שטיינמץ עתר זה מכבר כנגד ההליך וההתנהלות של השופט החוקר בשוויץ".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יאיר שגיא
בני שטיינמץ
צילום: יאיר שגיא
מומלצים