שתף קטע נבחר

ליצמן על החקירות נגדו: "לא חוזר בי משום דבר, אוכיח את חפותי"

סגן שר הבריאות התייחס בוועידת ישראל לרפואה לתשתית הראייתית שהתגבשה נגדו בפרשת המורה הפדופילית מלכה לייפר ובפרשת בית העסק לממכר מזון: "מצפוני נקי". הוא חשף כי פרופ' זאב רוטשטיין יעמוד בראש ועדת סל התרופות

 

סגן שר הבריאות יעקב ליצמן, שמשתתף הבוקר (ג') בוועידת ישראל לרפואה בבנייני האומה בירושלים, התייחס לחקירות ולתשתית הראייתית שהתגבשה נגדו ב"פרשת ההסגרה" של המורה הפדופילית מלכה לייפר וכן בעבירות מרמה והפרת אמונים והצעת שוחד ב"פרשת המעדנייה".

 

ליצמן אמר: "מצפוני נקי, לא פעלתי במקרים האלו שעליהם נחקרתי כמו שלא פעלתי באף מקרה אחר. אוכיח את חפותי". סגן השר אמר באותו שבוע באולפן ynet: "אני לא מכיר את מלכה לייפר ולא רוצה להתייחס לחקירה אפילו. עניתי למשטרה, ואני לא יכול לענות על זה".

 

"אני לא יכול להרחיב מעבר לכך", הוסיף ליצמן, "ואני לא מחפש עימותים, אלא אומר שאני כל היום מתעסק אך ורק בפניות הציבור ואני יכול להוכיח את זה".

ועידת ישראל לרפואה בהשתתפות סגן שר הבריאות יעקב ליצמן (צילום: אלכס קולומויסקי )
סגן השר ליצמן בכנס, הבוקר(צילום: אלכס קולומויסקי )

סגן השר התקבל בקריאות בוז. המנחה, אושרת קוטלר, ניסתה להרגיע את המוחים: "אדם לא אשם עד שלא הורשע בבית המשפט". ליצמן אמר: "לא ציפיתי אחרת, זו מדינת ישראל".

 

הפרשה, המכונה תיק 1452, נחקרה ביחידה הארצית לחקירות הונאה (יאח"ה) בלהב 433. במסגרת הפרשה נחקרו כמה אירועים שבהם עלה החשד שליצמן ניצל לכאורה את מעמדו ומרותו במשרד הבריאות במטרה להשפיע באופן פסול על שיקול דעתם של מגוון גורמי מקצוע הכפופים לו במשרד הבריאות.

 

שביתה אחיות  מערכת הבריאות  בריאות זאב רוטשטיין (צילום:  יעל פרידסון)
פרופ' זאב רוטשטיין(צילום: יעל פרידסון)
 

ליצמן חשף: פרופ' זאב רוטשטיין יעמוד בראש ועדת הסל

במהלך דבריו, חשף ליצמן כי פרופ' זאב רוטשטיין יעמוד בראש ועדת סל התרופות לשנת 2020.

 

"החלטתי ביחד עם שר האוצר שהשנה נקים ועדת סל בראשות רוטשטיין. ביומיים הקרובים נביא סל בריאות חדש למדינת ישראל", אמר סגן השר ליצמן.

 

פרופ' רוטשטיין אמר: "קיבלתי בהפתעה ובהתרגשות את ההכרזה. מדובר באחד התפקידים החשובים ביותר במערכת הבריאות בישראל, ואני לוקח את מלוא האחריות עליי לפעול לטובת הציבור".

 

זו אינה הפעם הראשונה שפרופ' רוטשטיין יעמוד בראש הוועדה. לפני כשנתיים הוא נקלע למשבר חמור כמנהל בית החולים הדסה בירושלים, כשכמה רופאים מהמחלקה ההמטו-אונקולוגית לילדים התפטרו כתוצאה ממשבר אמון מולו, בטענה כי הוא מוביל מהלך שעלול לפגוע בילדים החולים.

 

בשנה שעברה עמד בראש הוועדה מנכ"ל בית החולים איכילוב פרופ' רוני גמזו, והסברה במערכת הייתה שהוא יעמוד בראשה גם השנה. בשבועות האחרונים הציב פרופ' גמזו בפני משרד הבריאות אולטימטום שלפיו אם גובה הסל לא יועלה, הוא אינו מוכן לעמוד שוב בראשות הוועדה.

 

כשסיכם את פעילות הסל בשנה שעברה אמר פרופ' גמזו: "אינני מרגיש שלם עד הסוף עם המשימה שהוטלה עליי, שכן הרכבת הסל הייתה משימה בלתי אפשרית. במקום לדבר על הדברים שנכנסו, צריך הפעם לדבר על התרופות שלא נכנסו, למשל תרופה לחולי סוכרת, פרוצדורה לחולי סרטן המוח ועוד".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלכס קולומויסקי
סגן השר ליצמן
צילום: אלכס קולומויסקי
מומלצים