שתף קטע נבחר

המשטרה אחרי ההתאבדות: "המצב רגיש, מסכימים לא לפרסם שם חשודה"

פרסום ראשון: יום לאחר שעובד עיריית ירושלים שנחשד במעורבות בפרשת שחיתות שם קץ לחייו, הסכימה המשטרה למנוע את פרסום שמה של חשודה אחרת "לאור מצב רגיש ופטירת מעורב בנסיבות מצערות". פרקליט החשודה: "הדעת לא סובלת איך שמם וכבודם של נחקרים הופכים לאוויר"

 

הארכת מעצר בכיר בחברה עירונית בירושלים (צילום: יואב דודקביץ')
דני כץ, העובד ששם קץ לחייו(צילום: יואב דודקביץ')

באופן רשמי המשטרה עדיין לא התייחסה להתאבדותו של עובד עיריית ירושלים דני כץ, ששמו נקשר כחשוד ב פרשת שחיתות בעיר, אולם נראה כי המקרה הטרגי השפיע על החלטותיה. משטרת ירושלים חזרה בה היום (ג') מכוונתה לבקש את פרסום שמה של החשודה שנעצרה גם היא בפרשה, והדגישה כי הדבר נובע מ"המצב הרגיש בתיק החקירה".

 

יום לאחר שכץ שם קץ לחייו, נערך הבוקר בבית המשפט המחוזי בבירה דיון בערר שהגיש פרקליטה של החשודה, עו"ד עדי כרמלי, בבקשה לאסור את שמה של מרשתו.

 

בבקשת הערר ציין עו"ד כרמלי כי "פרסום כל פרט שיש בכוחו לזהות את העוררת יוביל לפגיעה אנושה ובלתי מידתית בה ובבני משפחתה. פרסום פרטיה יביא לפגיעה קשה שאינה ברת תיקון".

זירה גופה התאבדות גבר דני כץ פרשת שחיטות עיריית ירושלים ()
סמוך לזירה שבה שם העובד קץ לחייו

המשטרה הסכימה כאמור לבקשה וציינה בתשובתה לערר כי "לאור מצב רגיש בתיק החקירה ופטירתו בנסיבות מצערות של מעורב בפרשה, ומבלי להסכים לטענות שעלו בערר, אנו מסכימים להאריך את צו איסור הפרסום על שמה של המבקשת בלבד למשך 21 יום".

 

עו"ד כרמלי אמר בעקבות הודעת המשטרה כי "עמדתי מהדיון הראשון הייתה ותישאר כי לנוכח עוצמת החשודה הנמוכה, אין לפרסם את שמה של מרשתי בעת הזו. הדעת לא סובלת את הקלות הבלתי נסבלת שבה שמם וכבודם של נחקרים הופכים לאוויר וחזקת החפות היא סיסמה ריקה.

 

"אנחנו נמשיך לפעול בכל דרך חוקית כדי למנוע פגיעה בזכויות מרשתי. אני שב ומבהיר כי בהתנהלות מרשתי לא דבק רבב וסיום החקירה יוביל למסקנה הזו ולא לשום דבר אחר".

עו
עו"ד כרמלי(צילום: מוטי קמחי )

מרשתו של עו"ד כרמלי נעצרה בפרשה שבה נחקר חשד לאי סדרים וחלוקת אלפי כרטיסים לאירועים והופעות במשך שבע שנים במטרה לקדם טובות הנאה ובכללן ביטול דו"חות חניה. בנוסף לה נעצרו בפרשה גם עובד העירייה כץ ומנכ"ל החברה העירונית אריאל בירושלים ציון תורג'מן. לשלושה יוחסו עבירות של שוחד, מרמה והפרת אמונים.

 

בדיון הראשון שנערך בעניינה של החשודה ביקשה המשטרה לפרסם את שמה, אולם בית משפט השלום בעיר אסר זאת. בדיון הבא שנערך בעניינה המשיכה המשטרה לבקש את פרסום פרטיה של החשודה. במקרה זה נעתר בית המשפט לבקשה, אבל פרקליטה של החשודה ביקש עיכוב ביצוע על ההחלטה, ובקשתו נענתה בחיוב.

 

לאחר התאבדות כץ, הגיש הבוקר עורך דינה של החשודה ערר לבית המשפט המחוזי בעיר, ובעקבות כך הסכימה כאמור המשטרה לחזור בה מבקשתה למשך 21 ימים.

הארכת מעצר בכיר בחברה עירונית בירושלים (צילום: יואב דודקביץ')
ציון תורג'מן(צילום: יואב דודקביץ')

כץ (37), נשוי ואב לשתיים, היה מנהל הארכיון באגף הרישוי והפיקוח בעיריית ירושלים. ניסים מטרסו, חברו של כץ, אמר אתמול: "היד של המשטרה היתה קלה על ההדק והיא שהביאה למותו. יש פה דיני נפשות, מדובר לאבא לשתי ילדות קטנות שהשאיר אישה אלמנה.

 

"המשטרה התירה את דמו כשדרשה להתיר את צו האיסור על שמו. מה זה נתן? זה קידם את החקירה? זה קידם את החשדות? הוא ממש נתלה בכיכר העיר. זה לא עבריין מין או סוחר סמים שהפרסום עליו יביא למעצר של חשודים נוספים".

 

חברו של המנוח הוסיף: "פרסום שמו ותמונתו של דני שברו אותו. שוחחתי איתו השבוע, אבל לא חשבתי שדבר כזה יכול לקרות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יואב דודקביץ'
דני כץ, העובד ששם קץ לחייו
צילום: יואב דודקביץ'
מומלצים