שתף קטע נבחר

מנהיגים מרחבי העולם יציינו 75 שנה לשחרור אושוויץ בירושלים

בין המנהיגים שאישרו את הגעתם לאירוע נמנים נשיאי צרפת, גרמניה ואיטליה. האירוע מאורגן על ידי פורום השואה הבינלאומי בשיתוף יד ושם ונערך בפעם החמישית: "הזדמנות ייחודית"

ראשי מדינות מאירופה, צפון אמריקה ואוסטרליה הוזמנו להשתתף בפורום השואה הבינלאומי החמישי, לציון יום הזיכרון הבינלאומי לשואה שיתקיים ב-23 בינואר 2020 במוזיאון יד ושם בירושלים.

נשיא המדינה ראובן ריבלין ונשיא פורום השואה העולמי, ד
ד"ר משה קנטור והנשיא ריבלין(צילום: בית הנשיא)

האירוע, שיתקיים תחת הכותרת "זוכרים את השואה, נלחמים באנטישמיות", מאורגן על ידי פורום השואה הבינלאומי בראשות ד"ר משה קנטור, בשיתוף עם יד ושם ובחסות נשיא מדינת ישראל, ראובן (רובי) ריבלין.

 

לקראת ציון יום השנה ה-75 לשחרור אושוויץ ברחבי העולם, המסר שייצא מירושלים יהיה כי אין מקום לאנטישמיות בחברה המודרנית. בין המנהיגים שאישרו עד כה את השתתפותם באירוע היסטורי זה נמנים נשיא צרפת עמנואל מקרון, נשיא גרמניה פרנק-וולטר שטיינמייר, נשיא איטליה סרג'יו מאטרלה ונשיא אוסטריה אלכסנדר ון-דר בלן.

 

פורום השואה הבינלאומי, שנוסד ב-2005 על ידי ד"ר קנטור, נשיא הקונגרס היהודי האירופי, הוא ארגון בינלאומי, העוסק בשימור זיכרון השואה ולקחיה, כולל מאבק באנטישמיות הגואה. אירועים קודמים של פורום השואה הבינלאומי, בשיתוף עם יד ושם, התקיימו באושוויץ, בבאבי יאר ובטרזינשטט, בהם השתתפו מדינאים ודיפלומטים מובילים מהעולם.

 

האירוע יתקיים על רקע העלייה בביטויי השנאה והאלימות האנטישמיים בעולם, בעיקר באירופה. מצב מדאיג זה, הופך את האירוע לחיוני ולרלוונטי יותר מתמיד ומחזק את חשיבותם של המאמצים להתריע וללמד על הסכנות הטמונות באנטישמיות, גזענות ושנאת זרים.

נשיא המדינה ראובן ריבלין ונשיא פורום השואה העולמי, ד
(צילום: בית הנשיא)

"הכנס מתקיים בנקודת זמן חשובה ביותר - שבעים וחמש שנים לשחרור אושוויץ-בירקנאו, כשברקע נשמעים שוב קולות של הכחשת שואה ואנטישמיות", אמר הנשיא ריבלין. "לעולם לא ניתן יד למתכחשים לאמת, למנסים להשכיח אותה או למבקשים לשכתב את ההיסטוריה, לא מצד בודדים או ארגונים, לא מצד ראשי מפלגות וגם לא מצד ראשי מדינות. הזמנתי את מנהיגי המדינות להצטרף אלינו לרגע קדוש של זיכרון ומחויבות ואני מברך על ההיענות ההולכת וגוברת מיום ליום. נעשה כל מאמץ שיהיה זה אירוע משמעותי אשר יותיר חותם ממשי במאבק באנטישמיות וישפיע על חינוך הדור הצעיר".

 

"אירוע זה חשוב במיוחד מפני שככל שעוברות השנים, ואנו מתרחקים מאירועי השואה, חלק מזיכרונה מתעמעם ולקחיה כבר אינם נלמדים", אמר  ד"ר קנטור. "האמרה 'לעולם לא עוד' אינה רק ביטוי, אלא תכנית פעולה, אותה עלינו לממש כקריאה להגן על העתיד בעודנו זוכרים את העבר. אירוע זה יעניק הזדמנות ייחודית למנהיגי העולם להתייצב יחדיו ולהכריז 'די לאנטישמיות, לחוסר הסובלנות ולגזענות' ולעצור את השנאה. לפורום השואה הבינלאומי מעמד מיוחד המאפשר לו לספק הזדמנות למנהיגים שלנו להפוך את המודעות לשואה ולקחיה לפעולה משותפת למיגור האנטישמיות וכל ביטויי השנאה".

 

"השואה, שמטרתה הייתה השמדה מוחלטת של העם היהודי ותרבותו ניזונה מאנטישמיות גזענית קיצונית", אמר יו"ר יד ושם אבנר שלו. "בעקבות מלחמת העולם השנייה, הקהילייה הבין-לאומית גיבשה עקרונות אוניברסליים והקימה ארגונים בין-לאומיים במטרה למנוע פשעים נגד האנושות. עלינו לזהות, ללמוד ולהבין את הדרכים בהן האנטישמיות נמשכת ומתפשטת בשנים האחרונות. על כולנו להיות ערים לביטויים עכשוויים של אנטישמיות ולהילחם בה בנחישות בכל מקום בו היא מתפרצת. זו אחריותה של האנושות כולה, ובעיקר של המנהיגים שיתכנסו כאן ביד ושם, לפעול על מנת להיאבק באנטישמיות, בגזענות ובשנאת זרים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: בית הנשיא
ד"ר משה קנטור והנשיא ריבלין
צילום: בית הנשיא
מומלצים