שתף קטע נבחר

עצורים בהפגנה נגד היועמ"ש בפ"ת: "פגיעה בחופש הביטוי"

ארבעה מפגינים, שנעצרו בחשד שהפרו את הנחיות המשטרה כשליוו את מנדלבליט בדרכו לבית הכנסת - שוחררו. שלושה אחרים נותרו במעצר והם יובאו לדיון בעניינם בצאת השבת

 

 

המשטרה שחררה היום (שבת) את אחד מארבעת החברים הקבועים במחאה נגד היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט, שנעצרו אמש בחשד שהפרו את הנחיות המשטרה ושליוו את מנדלבליט בדרכו לבית הכנסת בעיר.

 

שלושה מפגינים נוספים שעוכבו שוחררו. שלושה אחרים, שסירבו להתחייב להרחקה מהמקום, נותרו במעצר ונלקחו לבית המעצר הדרים. המשטרה צפויה להביאם לדיון בבית המשפט בצאת השבת. בהפגנה אמש השתתפו מפגינים בודדים, ובמשטרה טוענים כי למרות ההנחיות שהופצו השבוע, שקבעו את מיקום המחאה, זמניה ושימוש באמצעי הכריזה, המפגינים ליוו את היועמ"ש ברחוב שבדרכו הוא הולך לבית הכנסת.

מעצר מפגינים  ()
ההפגנה בפתח תקווה, אמש

עוד נטען כי הם סירבו לבקשת השוטרים להתלוות לתחנת המשטרה. לפי השוטרים, השבעה כרזו במגפון והפריעו לשוטרים במילוי תפקידם. המפגינים מכחישים שהשתמשו במגפון. במשטרה הדגישו כי "משטרת ישראל תאפשר את חופש הביטוי והמחאה אך לא תתיר הפרה של החוק, הפרת הסדר הציבורי והפרעת השוטרים במילוי תפקידם".

 

עורך הדין דניאל חקלאי, שמייצג חלק מהמפגינים, אמר כי "מדובר בניסיון להצר את צעדי אורן סימון להתמקם בשקט ברחוב מגוריו של מנדלבליט בערב שבת". לדבריו, "מבחינה זו מדובר בהצרה בעייתית ובלתי מידתית לטעמי של חופש הביטוי וחירות ההפגנה".

 

עו"ד גונן בן יצחק, אחד מהעצורים, טען כי במשטרה ידעו שהוא נמצא במקום כמייצג של חלק מהמפגינים, אך למרות זאת עצרו אותו. הוא שוחרר זמן קצר לאחר מעצרו.

 

בן יצחק כתב בחשבון הטוויטר שלו: "כאשר למדתי משפט חוקתי בשנה א' לימודי משפטים, ודיברו שם על מדרון חלקלק, לא חשבתי שאראה את המדרון הזה בזמן שאני נישא על ידי שמונה שוטרים שהפשיטו אותי, רק כדי לגמור עצור בתחנת משטרת פתח תקווה בלי נעליים והתחתונים. זה קורה לא כיוון שבאתי להפגין - זכות חוקתית בסיסית כשלעצמה, זה קורה בזמן שסגן מפקד תחנת פתח תקוה יודע שאני נמצא שם כמייצג. אני מנסה להבין מה קורה והשוטרים לא מאפשרים לנו לדבר. על מה ולמה?מה עשו האנשים?".

 

היועמ
מנדלבליט(צילום: מוטי קמחי)

מעצר המפגינים עורר גם סערה פוליטית, בדמות עימות בין יו"ר הרשימה המשותפת איימן עודה לאהוד ברק. המנהיג השותף של "המחנה הדמוקרטי" זעם על מעצר המפגינים, וכתב בציוץ לשר לביטחון פנים: "גלעד ארדן, פתח תקווה זה לא אום אל חיראן. לאזרחים מותר להפגין. 17 בספטמבר יקבע אם חוזרים להכרזת העצמאות או דוהרים למוזמביק".

 

יו"ר הרשימה המשותפת ח"כ עודה ראה בעצם ההשוואה לגלוג על היישוב הבלתי מוכר אום חיראן, שבמהומות במהלך פנויו נהרגו תושב המקום יעקוב אבו אלקיעאן והשוטר ארז עמדי הלוי, וקרא לברק לפרוש ממועמדותו בבחירות לכנסת. "אחריות אמיתית היא לרדת מהבמה הציבורית. בשביל להחליף את ממשלת הימין ולהילחם על עתיד של שותפות, צריך להשאיר אותך בעבר", כתב ח"כ עודה, שנפגע בראשו במהלך אירועי אום אל-חיראן בינואר 2017.

 

 

עודה הוסיף: "ברק, גם באום אל-חיראן מותר להפגין. 19 שנה עברו מאז שהיית אחראי להרג של 13 אזרחים ערבים בגלל שיצאו לרחובות. 19 שנה מאז שבגדת בקולותיהם של מאות אלפי בוחרים ערבים שהצביעו עבורך בבחירות הישירות מול נתניהו. למדנו בדרך הקשה שיש דברים יותר חשובים מפוליטיקת רק לא ביבי".

 

ברק הגיב לדבריו של ח"כ איימן עודה וטען כי הוא עוזר לקמפיין השנאה של נתניהו, כלשונו. "אין צורך לסייע לנתניהו ללבות שנאה", כתב ברק. "גם עודה יודע היטב. אי-ההבנה של הניסוח הובהרה: 'באום אל-חיראן טויחה החקירה. לא ניתן שזה יקרה שוב'. ניצול אי-הבנה לחרחור ריב בין יהודים לערבים זה לא שותפות. זה המשך שיתוף הפעולה הבזוי עם נתניהו. תפקידנו: לקדם דיאלוג בדרך לממשלת שינוי. זה אומץ".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים