שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    בעקבות היין: יקבים מומלצים בעולם
    צרפת, ספרד, סיציליה וגם יוון: טיולים מקוריים בעקבות יקבים מסקרנים ברחבי העולם. לגזור ולשמור

    בכל קיץ פותח עם ישראל את הדפדפנים ומתחיל לחפש יעדים שווים, מסקרנים ומקוריים לבלות בהם את החודשים החמים. אבל אנחנו חשבנו על זווית נוספת להסתכל על הדברים, בעיקר כי כמעט ולא נשארו ערים קרירות במרחק חמש שעות מאתנו. אז הנה מספר לוקיישנים עם יקבים שמייצרים יינות רעננים ומרווים, כאלה שאפשר להעביר אתם את הימים החמים. מומלץ להשאיר מקום במזוודה בשביל כמה בקבוקי יין שתוכלו לקחת הביתה.

    החלום (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
    החלום(צילום: shutterstock)

    ספרד - כי יש חיים אחרי ברצלונה

    אם נמאס לכם ממלכודות תיירים, גביעי גלידה מפוסלים כפרחים ושפע כייסים, אבל אתם עדיין לא מוכנים לוותר על החוף, על השפה הסקסית בעולם (וכן, חד משמעית - סקסית יותר מאיטלקית) ועל פירות הים הטריים, אפשר לומר רק דבר אחד לגבי ספרד - סעו דרומה.

    ספרד כרמים יין אלכוהול (צילום: יח
    ספרד כרמים יין אלכוהול(צילום: יח"צ)

    בחבל אנדלוסיה יש המון מה לראות, מערים שוקקות, דרך טירות מרהיבות ועד כפרים שקטים זרועי מבנים יפיפיים. שעה וחצי מדרום לסביליה, בירת חרז, תמצאו את אחד מאזורי היין המעניינים ביותר באירופה, ואחד הפחות מתויירים, שבהם אזור היין המדובר הוא מעין משולש המשורטט בין שלוש ערים מרכזיות: חרז דה לה פרונטרה, סאנלוקר דה באראמדה ואל פוארטה דה סנטה מריה. היין שלשמו התכנסנו הוא לא אחר מאשר שרי, יין מחוזק ונהדר שמתחיל אט אט להזדחל חזרה אל התודעה שלנו, אבל לא רק.

     

    Cota 45

    Calle Pórtico Bajo de Guía, Sanlúcar de Barrameda

    דמיינו דרך שצד אחד שלה מבנים נמוכים, לבנים עם מסגרות צבעוניות הצמודים אחד לשני, ובצידה השני רצועת חוף בהירה לגדת נהר הגוואדאלקיוויר, ממש היכן שהוא נושק לאוקיינוס האטלנטי.

     

    על החוף כמה אנשים בודדים בריצת בוקר, אחד רכוב על סוס ואחד אמיץ בתוך המים. זהו הקצה הצפוני של סאנלוקר דה באראמדה, והכתובת של אחד היקבים הכי מסקרנים בה.

     

    רמירו איבנז אספינר, האיש המרתק שעומד מאחורי היקב הקטן הזה, הוא אחת הדמויות הבולטות בעולם היין של דרום ספרד. באזור בו מזה שנים הדגש הוא על פרקטיקות יינניות, רמירו שם את הדגש על אזורי הגידול, חוזר לזנים מקומיים שכמעט נכחדו ולשיטות עשייה שמפנות את הבמה לטרואר.

     

    Bodegas Tradicion

    Calle Cordobeses 3, Jerez de la Frontera

    הכניסה לרחוב של בודגה טראדיסיון נראית כמו כניסה לחנייה, וגם אם לא פספסתם את הפניה, הנסיעה ברחוב הצר לא מומלצת במיוחד אחרי כמה כוסות שרי, כך שהייתי ממליצה שזה יהיה הביקור הראשון שלכם ביום הטיול.

     

    זה אחד היקבים המרשימים והמוערכים ביותר בעיירה, בבודגה מייצרים קשת יינות שרי מסולרות שגילן גבוה ומורכבותם בהתאם. אל תפספסו את אחת הגלריות הכי מרשימות באנדלוסיה הממוקמת בתוך הבודגה ומונה מעל 300 ציורי שמן מקוריים.  

     

    Fernando de Castilla

    Calle San Francisco Javier 3, Jerez de la Frontera

    שש דקות הליכה בחרז הציורית והשקטה תיקח אתכם לביקור היכן שספרד ונורווגיה נפגשים. יאן פטרסן, נורווגי שמתנשא לגובה שמצריך כיפוף קל ברוב הדלתות הנמוכות של הבניה הספרדית, חובש מאז שנת 1990 את רוב הכובעים שיש ביקב בקנה מידה מצומצם: יינן, מנהל, בעלים, מארח, משווק, אני יכולה להמשיך.

     

    הבודגה מתפרשת על מספר מבנים לא גדולים במיוחד, וככל שתעברו מחדר לחדר בין חביות ישנות המכוסות קורי עכביש, ותטעמו שרי מהסולרות השונות שמכילות יין המבוגר מכם בלא מעט שנים, תכה בכם ההבנה האדירה של המשקה המורכב והמהנה הזה. טיפ קטן לפני שיוצאים, תשאלו את יאן מה זה בדיוק פאלו-קורטדו, ותבקשו לטעום את הענתיק. תודו לי אחר כך.

    כוס יין (צילום: shutterstock)
    כוס יין לנשמה(צילום: shutterstock)
     

    אוסטריה - כי שעה אחת מוינה נפתח עולם שלם

    הייתי בווינה שלוש פעמים בחיי. פעם אחת התפעלתי מהמוזיאונים, הארכיטקטורה, האמנות והאנשים. בפעם השנייה חזרתי בשביל קונצרט של קינג קרימזון ושניצל בפיגלמולר (מסעדה שמגישה כבר מעל 100 שנים את השניצל הוינאי הקלאסי והמוצלח ביותר שטעמתי). בביקור השלישי בווינה כבר השתעממתי אחרי יומיים וסוף סוף השכלתי לצאת מהעיר.

     

    שעת נסיעה אחת במעלה הדנובה תיקח אתכם לאחד מאזורי היין היפים באירופה. גבעות ירוקות הרחק ככל שהעין יכולה לראות, נהר הדנובה על פיתוליו, עצי משמש ודובדבנים לצדי הדרך וכמובן הרבה מאוד כרמים.

     

    Weingut Nikolaihof

    Nikolaigasse 3, Mautern an der Donau

    הדבר הראשון שרואים כשנכנסים לניקולאיוף הוא עץ לינדן ענק, תירזה בעברית אם תרצו. הדבר השני שרואים הוא הכלב. כלב מרופט וקטן מימדים. לאורך כל הסיור והטעימות ביקב לומפי הכלב הזדנב מאחורינו ודאג להזכיר שבסוף, גם באחוזות בנות אלפי שנים עם מסורת יין מרשימה ואוסף יינות חד-פעמיים, זה בהחלט עדיין יקב משפחתי מאוד.

     

    ובנימה קצת יותר אינפורמטיבית, ניקולאיוף הוא אחד היקבים העתיקים ביותר באזור הוואכאו, בו מייצרים יינות ריזלינג ברמה הגבוהה ביותר, יבשים, עם חמיצות גבוהה מאוד וארומטיות משכרת.

     

    Weingut Schloss-Gobelsburg

    Schloss straße 16, Langenlois

    משפחת מוסברוגר, אשר עומדת מאחורי יינות שלוס-גובלסבורג היא אחת המשפחות המקסימות

    שתפגשו באוסטריה. המשפחה, יחד עם ווילי ברונדלמאייר מהיקב השכן, חוכרים את אחוזת שלוס. מייקל, אב המשפחה, ממקד את עשייתם בזן הגרונר-ולטלינר, זן לבן שמהווה כשליש מנטיעות הגפנים באוסטריה ומייצר יינות וורסטיליים מאוד. ביקב תוכלו לטעום אותו כיין מבעבע בשיטה המסורתית, יין לבן קליל, רענן ומפולפל, יין לבן עשיר ומורכב עם פוטנציאל יישון למרחקים ארוכים ואפילו מספר יינות מתוקים.

     

    Weingut Franz Hirtzberger

    Kremser straße 8, Spitz

    במקרה של הירצברגר תבינו די מהר שהסיפור מאוד פשוט, מדובר ביין טעים מאוד. בלי אחוזות, כלבים אצילים, עצי ענק, רוח או צלצולים. היקב נראה מהרחוב כמו בית פרטי, בית ככל הבתים. מדובר בדור החמישי למשפחה שמייצר היום את היין, עם מכניקה מודרנית אך בטכניקה מסורתית.

     

    כשתחצו את הבית ותצאו מהדלת האחורית יתגלה בפניכם נוף דרמטי, בצמוד לבית מתנשא לו כרם סינגרידל, כמעט שבעה הקטר על מדרון תלול למדי, אחד הכרמים היפים ביותר בוואכאו לטעמי, ואם תגיעו בעונה הנכונה תוכלו לקטוף דובדבנים מהעץ הקטן מאחורי הבית, שיהיה מה לנשנש בדרך. היינות מיוצרים ברובם מריזלינג וגרונר ולטלינר ומבוקבקים לפי חלקות, מספקים הבנה טהורה וברורה של ההבדלים בין הכרמים.

    אילוס אילוסטרציה הפלגה ים יאכטה כוס יין (צילום: shutterstock)
    כזה בדיוק(צילום: shutterstock)
     

    צרפת - כי זו קלאסיקה שתמיד תישאר רלוונטית

    כבר השארתם את הילדים אצל סבא וסבתא, כבר קניתם כרטיס לעיר הכי רומנטית בעולם, אז במקום שבוע שלם של קרואסון לארוחת בוקר, מגדל אייפל בצהריים, אקלר לארוחת ארבע ומישלן לארוחת ערב, הרשו לי להציע יציאה קצרה מהעיר, אפשר ליום ואפשר אפילו לילה אחד.

     

    מרחק נסיעה של שעה עד שלוש ממרכז פריז, ותגיעו לאחד משלושה יקבים (מבשלה אחת) שישקו אתכם ביינות (סיידר אחד) שיהפכו את החופשה מקיטשית ומעושה לאחת מקורית עם הרפתקאות שתזכרו גם עוד ארבעים שנה. טוב, זה כבר תלוי בכמה תשתו.

     

    Domaine Vacheron

    Rue du Puits Poulton 1, Sancerre

    בלב ליבה של סנסר, עיירה מנומנמת למדי ששמה הולך הרחק לפניה, יושב דומיין ואשרון. יקב לא גדול במיוחד המנוהל על-ידי בני הדודים ז'אן-לורן ודומיניק ואשרון. היקב מייצר שורה של יינות לבנים העשויים סוביניון בלאן, ועוד צמד אדומים מפינו-נואר. הביקור בושרון, מעבר להיותם בין המארחים החביבים ביותר שיצא לי לפגוש בצרפת, יאפשר לכם להבין לעומק את נפלאות עמק הלואר בכלל ואת סנסר בפרט.

     

    Champagne Pol Roger

    Avenue de Champagne 32, Épernay

    ללא קשר לאיכות היין הסופי, הביקור בבית שמפניה הוא תמיד מרשים מאוד. בדרך כלל אלה אחוזות מפוארות המשתרעות על שטחי ענק, תמיד מעוצבות ברהיטים ממאות קודמות עם אמנות מרהיבה. אך אחרי המסדרונות ארוכים וחשוכים, החלק המעלף באמת בביקור בבתי שמפניה נמצא דווקא מתחת לאדמה המלאים בבקבוקים המתיישנים לאיטם על השמרים.

     

    במקרה של פול רוז'ה, מעבר לקסם שתוכלו לראות בתהליכי הייצור של המשקה המיוחד, גם טעימת היינות תסב לכם עונג ותרענן אתכם מההליכה הארוכה מתחת לאדמה.

     

    Éric Bordelet

    Hauteville, Charchigné

    הפעם לא מדובר ביקב כי אם במבשלת סיידר הממוקמת בדרום נורמנדי. על המבשלה מנצח אריק, סומליה מסעדות מישלן בעברו, אשר חזר לאחוזת המשפחה והחל להכין סיידרים ממטעי בורדלה. מדובר על משקאות השווים במורכבותם ליינות הטובים ביותר שטעמתם.

     

    ועוד שלושה איים לקינוח - נכון שמכנה משותף זה כיף? אז הרי געש

     

    סנטוריני, יוון

    מים בטורקיז-ירוק, חופים שלא נגמרים וקלמרי טרי, חם ופריך בכל טברנה בצד הדרך. איך אפשר לסיים בלי המלצה אחת לאלו שנדבקו בבהלה ליוון.

     (צילום: יוסף ג'קסון (ג'קסי)) (צילום: יוסף ג'קסון (ג'קסי))
    (צילום: יוסף ג'קסון (ג'קסי))

     (צילום: smartair.co.il) (צילום: smartair.co.il)
    (צילום: smartair.co.il)

    היין היווני עשה את מה שהיין הישראלי מנסה לעשות כבר זמן מה, הוא יצר מהפכה שיווקית מבפנים החוצה, הוא סיפר סיפור והצליח לחדור לכל ברי היין הכי חשובים מניו יורק ועד לונדון. חפשו את זן האסירטיקו המקומי, המבטא כאן היטב את אופי מיקומו על קבוצת האיים שנוצרה מהתפרצות וולקנית. אלו יינות לבנים יבשים, עם פרי נוכח בטריותו ורמיזה של מליחות.

    יקב מומלץ לביקור: GAIA

     

    טנריף, ספרד

    האיים הקנריים שבאוקיינוס האטלנטי אמנם שייכים לספרד ולאיחוד האירופי, אך למעשה קרובים יותר למדבר סהרה.

     (צילום: שאטרסטוק) (צילום: שאטרסטוק)
    (צילום: שאטרסטוק)

     (צילום: שאטרסטוק) (צילום: שאטרסטוק)
    (צילום: שאטרסטוק)

    מדובר בקבוצת איים מופלאים המספקים את השילוב המטלטל בין הרים ירוקים משתפלים, ים בכחול בוהק ,חופים לבנים וחופים שחורים (כן כן, שחורים). בין כל אלו, אם תחפשו היטב, תמצאו יינות יוצאי דופן מכרמים עוצרי נשימה הגדלים בהם מפאת הרוחות החזקות, כל גפן נטועה בתוך גומחה באדמה הגעשית השחורה.

    יקב מומלץ לביקור: Artifice, Borja perez

     

    סיציליה, איטליה

    זהו הוא אמנם אי משמעותית גדול יותר מהשניים האחרונים, אבל מעניין לא פחות. על אתנה, הר הגעש הפעיל שבמזרח האי, בטח כבר שמעתם, אבל האם שמעתם על אתנה, אזור היין? אז כן, מעבר לקנולי מעולה, לפיסטוקים הכי טובים בעולם ולערימות מרצ'נדייז של דון קורליאונה, תוכלו למצוא בסיציליה אזורי יין יפיפיים לטייל בהם, אתנה הוא אחד מהם. סביב הר הגעש המעשן פרושים 950 הקטר של כרמים המורכבים מזנים מקומיים (בעיקר קאריקנטה ליין הלבן ונרלו מסקרזה לאדום).

     (צילום: קשרי תעופה) (צילום: קשרי תעופה)
    (צילום: קשרי תעופה)

    שירה צידון היא אוצרת היין של מסעדת אלנה ומלון נורמן בתל אביב

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים