שתף קטע נבחר

תביעה נגד טראמפ: מחליש ההגנות על חיות בסכנה

הממשל האמריקני מתכוון לשנות את החוק הנוגע למינים בסכנת הכחדה, כדי לסייע לתעשיות הנפט, הגז והפחם. ארגוני הסביבה מוחים

פיתוח תעשיית הנפט והפחם - על חשבון הטבע ובעלי החיים: ארגוני סביבה ובעלי חיים הגישו אמש (יום ד') תביעה נגד ממשל טראמפ, בשל הצעתו לשנות את החוק הנוגע להגנת מינים בסכנת הכחדה. זאת, בניסיון למנוע את השינויים שלדברי נציגי הארגונים יסירו את ההגנה על בעלי החיים שבסכנת הכחדה.

 

עיטם לבן ראש (צילום: shutterstock)
עיטם לבן ראש(צילום: shutterstock)

 

בשנות ה-70' של המאה הקודמת חוקק חוק שמטרתו להציל מינים בסכנת הכחדה - כמו עיטם לבן-ראש (עיט קירח אמריקני), לווייתנים אפורים ודובי גריזלי. אבל החוק הפריע בעשרות השנים האחרונות לכמה תעשיות, כיוון שהן לא יכלו לפעול בשטחים מסוימים ברחבי ארצות הברית - שם נמצאים אותם בעלי חיים.

 

בשבוע שעבר הודיע ממשל טראמפ על כוונתו לערוך שינויים בחוק להגנת המינים המצויים בסכנת הכחדה, כדי לסייע בין היתר לתעשיית הנפט, הגז וכריית הפחם - שהוגבלו כתוצאה מהחוק. הנשיא דונלד טראמפ רוצה לעודד את התעשיות האלה. "החוק החדש מזיז את חוק המינים בסכנת הכחדה בצורה מסוכנת מהיסוד שלו", אמרה עורכת הדין כרימה שנהוט, המייצגת את אחד הגופים שהגישו את התביעה.

 

דב גריזלי (צילום: shutterstock)
דב גריזלי(צילום: shutterstock)

 

בתביעה, שהוגשה לבית משפט בסן פרנסיסקו, נטען בין היתר על ידי שבעת הארגונים הירוקים, כי ממשל טראמפ הפר את המדיניות הלאומית של השמירה על הסביבה, כיוון שלא הודיע בפומבי על השינויים שהוא עומד לערוך בחוק לציבור וגם שהוא לא בחן את ההשפעות העלולות להיגרם מהשינויים בו. התובעים הוסיפו כי בכוונת להגיש תביעות נוספות על סעיפים נוספים ששונו בחוק.

 

בחודש מאי פורסם דו"ח בינלאומי חמור, שממנו עולה כי המרדף הבלתי פוסק אחר צמיחה כלכלית, לצד שינויי האקלים, הובילו לכך שכמיליון מינים של בעלי חיים וצמחים נמצאים כעת בסכנת הכחדה.

 

הדו"ח, שזכה לתמיכתן של 130 מדינות, קובע כי רק שינוי רחב היקף של הכלכלה העולמית יוכל להציל מערכות טבעיות שהן חיוניות לעתיד החברה האנושית, ושנמצאות כעת על סף קריסה. "הרשת החיונית והמסועפת של החיים על פני כדור הארץ נשחקת ומצטמצמת", אמר אחד המדענים שחתומים על הדו"ח, שפרסמה הפלטפורמה הבין-ממשלתית למדיניות מדעית, בנושא המגוון הביולוגי ושירותי המערכת האקולוגית (IPBES). "האובדן הזה הוא תוצאה ישירה של פעילות אנושית, ומאיים על מצב האנושות בכל מקום בעולם".

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
עיטם לבן ראש
צילום: shutterstock
מומלצים