רעבים? אלה הפיצות הכי טובות בישראל
עם רוטב עגבניות ומוצרלה או גבינת עיזים ואגסים - ברחבי הארץ מוצעות פיצות מכל הסוגים והגדלים, והטעם מדהים. אספנו את העשירייה המוצלחת ביותר מצפון ועד דרום, ובחרנו גם את החמש הטובות ביותר של תל אביב. המחיר של הבירה כלול בפנים. בתיאבון
בשנים האחרונות התרחשה מתחת לאף שלנו מהפכת פיצות. אם פעם אכלו פה בעיקר פיצות עם תחליפי גבינה, רסק עגבניות ובצק עבה שגרמו לצרבת, כיום הן עולם אחר לגמרי - עשויות לרוב מקמח איטלקי מיוחד לפיצה, רוטב עגבניות איכותי ומוצרלה טרייה, שאין שום קשר בינה לבין פתיתי גבינה.
בגזרת התוספות נראה שגבולות הדמיון נפרצו לחלוטין: לא עוד זיתים, תירס, גבינה, בולגרית או פטריות, אלא הולכים כאן בגדול - מק אנד צ׳יז, ביצה ותפוחי אדמה ואפילו דבש ורוטב שמנת וסלק.
אז מכל הטוב הזה אספנו את הפיצריות הטובות ביותר, אלו שמומלץ מאוד לבקר בהן. כל מה שנשאר לכם זה להחליט אם אתם טיפוס של פיצה דקה, של פיצה ניו-יורקית עבה ואוורירית, של פיצה נפוליטנית עגולה, דקה ואלסטית או שאתם בכלל מעדיפים פיצת אלטליו מרובעת וקריספית. אה, וגם לחשב כמה דקות על ההליכון במכון הכושר הסיפור הזה יעלה לכם, אבל זה כבר סיפור לכתבה אחרת.

רשימת הפיצריות הטובות בארץ ארוכה, ולבחור את העשירייה המובילה זו משימה כמעט בלתי אפשרית. בכל עיר בארץ תוכלו כיום למצוא פיצרייה מעולה או מסעדה איטלקית שמגישה פיצות איטלקיות אמיתיות מבצק איכותי, ממש כמו בנאפולי. עבור הכתבה הזו בחרנו רק את הפיצריות שראויות להיקרא פיצריית אומן, שבהן מגישים פיצות איכותיות ומיוחדות.

דונטלה
פיצרייה צנועה שהסניף הראשון שלה ממוקם ברחוב הראשי של נהריה, והסניף השני בעיר התחתית בחיפה. מוגשות בה פיצות עגולות דקות נהדרות מבצק איטלקי איכותי ומוצרלה טרייה. המבחר קלאסי למעט ה"קמפנית" - פיצה עם פסטו, עגבניה, בטטה, מוצרלה וגבינת עיזים (40-33 שקלים לפיצה אישית או 76-63 שקלים לפיצה משפחתית).
הגעתון 36 נהריה, 04-9920011, כשר
נתנזון 14 חיפה, 04-9077770, כשר
פיצה דאלי
לא מעט חובבי פיצה סבורים שהפיצה הכי טובה בחיפה נמצאת בפיצריית לינגה, אבל תרשו לנו לגלות לכם סוד: הפיצרייה הכי טובה בחיפה היא בכלל דאלי בעיר התחתית.
תמצאו במקום פיצות נאפוליטניות עגולות עם קצוות תפוחים, וכמובן את השוס של המקום - פיצה עם פירות ים כמו זו המגיעה עם שרימפס וזוקיני או עם קלמארי, בטטה, בצל ירוק ושאטה. טווח המחירים: 85-59 שקלים.
המגינים 53 חיפה, 04-8623623, לא כשר
Biennale Pizza Arte
בפיצרייה החדשה של סיינה עאמר אופים פיצות נאפוליטניות בטאבון ענק והן עשויות מבצק אוורירי, גמיש ודק. המקום עצמו מלא בקסם בלתי נדלה, והפיצות הן לא מה שהייתם מצפים למצוא בכפר דרוזי קטן. המבחר משתנה מדי יום אבל כל פיצה היא ארוחה מלאה - למשל כזו עם סלמון בכבישה ביתית וגבינת מסקרפונה וגם פיצה עם נתחי אנטרקוט (100-35 שקלים).
כפר ג׳וליס, 04-8841334, לא כשר
פרסקה
בפיצריה של יוני ונועם אברהם מכינים פיצות נאפוליטניות מבצק מחמצת שאור בטאבון ראשון מסוגו בארץ - "סטפאנו פררה" - שיוצר על ידי הדור השלישי של משפחת בוני הטאבונים מנאפולי. התוצאה בהתאם, ויש האומרים שכאן נמצאת הפיצה הטובה ביותר בארץ.
קיבוץ מסדה, 04-6657266, לא כשר
אלטליו
אותם אחים הקימו גם פיצרייה חדשה ומדוברת בטבריה. כאן, לעומת סניף האם שבקיבוץ מסדה, מגישים פיצה בסגנון אלטליו, כלומר פיצה מרובעת וקריספית שנחתכת לפי משקל.
המבחר כולל פיצה קלאסית עם פטריות, עם זיתים או עם ארבע גבינות, ויש גם מיוחדות כמו פיצה עם גראטן תפוחי אדמה, פיצה ביצה מקושקשת, פיצה קרעי מוצרלה, פיצה פלפל שחור ובצל ירוק, פיצה אדומה עם טונה מעושנת וגם פיצת סביח בהשראה עיראקית עם חציל קלוי, כרובית מטוגנת, חלמון רך וטחינה חמצמצה. טווח המחירים נע בין 10 ל-16 שקלים ל-100 גרם.
יוחנן בן זכאי 1 טבריה, 04-8106388, כשר

פלורה
הפיצה הירושלמית האהובה היא דקה, קריספית ועגולה. ללא תוספות היא עולה 46 שקלים, ועל כל אחת ממבחר התוספות הקלאסי והמאופק תתבקשו להוסיף 8-3 שקלים נוספים.
הדקל 2 ירושלים, 02-6222216, כשר
פיצה קראפט
בני הזוג דוד ומירי קפלן, שלמדו אצל המאסטר טוני ג'מיניאני, מכינים בשוק מחנה יהודה פיצה ניו-יורקית מבצק שתהליך הכנתו אורך לא פחות משלושה ימים. מבחר התוספות כולל בין השאר סלקים מעושנים ובטטה בסויה. מחיר מגש הוא 90 שקלים, ומחיר משולש הוא 17-14 שקלים.
התפוח 12 ירושלים, 02-6633847, כשר למהדרין

פבריקה
בפיצרייה שנפתחה לפני חצי שנה מגישים פיצה נאפוליטנית המיוצרת מבצק עשיר במים, שעובר תהליך התפחה ארוך. התפריט מציע 12 סוגים שונים של תוספות, בהן פטריות פורטבלו בטעם כמהין, קציפת פרמזן ובזיליקום ותערובת בצלים בבישול ארוך. מחיר הפיצות: 68-48 שקלים.
הרצל 203 רחובות, 08-6141480, לא כשר
Caravaggio
כאן מכינים פיצות איטלקיות קלאסיות מבצק אלסטי דק ותפוח קלות בקצוות. מחיר הפיצה 46 שקלים, ואפשר להוסיף גם תוספות ממבחר סטנדרטי שכולל זיתים, פטריות ועוד.
כוכב מיכאל (בווייז: יופי כפרי), 054-4566957, לא כשר
פיצה גלעד
בפיצרייה הצנועה של גלעד מכינים את אחת הפיצות הטובות באזור הדרום: היא עשויה מבצק דק אך לא אוורירי, ובקצוות יש קראסט כיפי.
כדאי לטעום כאן את הפיצה הלבנה עם אגסים, גבינת עיזים ובזיליקום טרי (40 שקלים לפיצה אישית, 60 שקלים לפיצה משפחתית ו-81 שקלים לפיצה ענקית) או את פיצת הסלקים עם מסקרפונה ופיסטוקים (50 שקלים).
מושב שקף, 054-2207753, כשר ללא תעודה

לתל אביב הקדשנו חמישייה משל עצמה - המציעה פיצות שהן האיכותיות ביותר מבחינת הבצק, הטעם ודיוק האפייה. יש בעיר כמובן לא מעט פיצריות טובות נוספות שלא נכנסו לרשימה, כמו הפיצה ופיצה פיליפ הוותיקות, ג׳וזפה מפלורנטין, ויה רוסטיקו משרונה, דונטלו ומוצ׳ה החדשות והטבעונית המצטיינת החתול הירוק.
פיצה תדר
חשבתם שאייל שני מסתפק בפיתה, בעגבנייה ובכרובית? השף מחזיק גם במקום מחתרתי שבו תמצאו את אחת הפיצות האהובות בתל אביב. בתוך האווירה ההיפסטרית של מתחם בית רומנו מוגשת פיצה עם גבינת מוצרלה מותכת ורוטב עגבניות סמיך, שיושבים מעל בצק שיש המוכנים להישבע שהוא הכי טוב בעיר.
{"type":"image","data":{"imageId":"ArticleImageData.5574156~9445047","url":"https://ynet-pic1.yit.co.il/picserver5/crop_images/2019/08/26/9445047/9445047_0_0_2048_1365_0_large.jpg","caption":"","credit":"צילום: אריאל עפרון"}}הפיצה נאפית בטאבון ומחולקת לסלייסים ענקיים שמוגשים לצד סחוג וזעתר. מלבדה יש מנה אחת נוספת - פיצה טבעונית עם קצף עגבניות. מחיר משולש כ-20 שקלים.
דרך יפו 9 בית רומנו, תל אביב, לא כשר
פיצה ברוקלין
כפי שאפשר לנחש מהשם, בברוקלין מגישים פיצות ניו-יורקיות מבצק עבה מאוד בקצוות, דק וגמיש במרכז ובעל טעם דומיננטי בלי קשר לטופינג שתבחרו. הסלייסים שמגישים כאן גדולים מאוד ומונחים על מגש נירוסטה. מבחר הטופינגס קלאסי, אבל השילובים בין המרכיבים מדויק ונכון. מחיר סלייס של מרגריטה הוא 16 שקלים, ועל סלייס עם תוספות תשלמו 19 שקלים.
דיזינגוף 276 תל אביב, 03-6877748, לא כשר
ארציאלי
כאן מכינים פיצה אלטליו אובאלית שעוברת שלושה שלבי אפייה. מבחר התוספות משתנה וכולל בין היתר גם בוראטה ופלפל קלוי, אבל בפיצה הזו העיקר הוא הבצק המושלם - אוורירי מצד אחד וסופר-קראנצ'י מצד שני. טווח המחירים הוא 12-10 שקלים ל-100 גרם, ואין סיכוי שתעברו ליד המקום הזה מבלי להתפתות לניחוחות האפייה. ראו הוזהרתם!
מלכי ישראל 7 תל אביב, 03-9311099, לא כשר
Lila
פיצרייה סופר-מגניבה שמתחבאת בתוך סמטה באזור לוינסקי. כאן מגישים פיצות נאפוליטניות עגולות שעשויות מבצק דק וגמיש ותפוח בקצוות. התפריט מציע קלאסיקות וגם פיצה קצת פחות שגרתית כמו פיצה עם תפוח אדמה וביצת עין, פיצה עם בצל ושום קונפי, פיצה עם תרד וסלמון מעושן או פיצה עם ביצה וברזאולה (72-44 שקלים).
מרחביה 4 תל אביב, לא כשר
גרונימן
ברמת אביב כולם כבר מכירים את גרונימן המשפחתי והפיצות שלו, אבל יש גם סניף נוסף באזור רוטשילד שבו תוכלו לקבל מנה אישית עם בירה ב-30 שקלים.
הבצק דק וגמיש וטעים גם אחרי חימום חוזר, וכדאי לנסות את הפיצה עם פפרוני או את זו עם וויסקי ומייפל. חוץ מזה יש גם פיצה סגולה עם רוטב שמנת וסלק, עם גבינת גרוייר ודבש ופיצה גבינת עיזים ורוקט. כל אלה מוגשים לצד שני רטבים ועולים 20 שקלים למנה.
גרונימן 8 תל אביב, 03-9360289, לא כשר
שד"ל 7 תל אביב
ואם ממש נפתח לכם התיאבון, יש גם סיור פיצות בתל אביב. רענן נוסל הביא את הרעיון מניו יורק ומדריך סיורים שכאלה ברחבי העיר הגדולה (ומתכנן להתרחב גם לערים נוספות בהמשך). במהלך הסיור, שמחירו 225 שקלים, תוכלו לטעום שלוש פיצות שונות - כל טעימה מלווה בהסבר מפורט שיכניס אתכם לעובי הבצק.
להרשמה: 0546816553.