שתף קטע נבחר

70 מנהלי בתי ספר בת"א לדרעי: "עצור את גירוש הילדים"

במכתב, עליו חתומים גם הנהגות הורים וחברי מועצה בעיריית ת"א, כתבו המנהלים: "אנו דורשים לאפשר לילדים לצאת מהמחבוא ולהתחיל את שנת הלימודים". הם טענו כי יש לדחות את ההחלטה על הגירוש עד להקמת ממשלה חדשה

70 מנהלי בתי ספר בתל אביב-יפו, כ-20 הנהגות הורים של בתי ספר בעיר ו-13 חברי מועצת העירייה, בהם חמישה סגני ראש עיר, שלחו היום (ג') מכתב לשר הפנים אריה דרעי בדרישה לעצור את גירוש ילדי העובדות הזרות לפני פתיחת שנת הלימודים ביום א' הקרוב.

 

תמונה מההפגנה נגד גירושם של רוזמרי ורוהן (צילום: תומי הרפז)
ההפגנות נגד הגירוש(צילום: תומי הרפז)

 

המכתב הוגש למנכ"ל רשות האוכלוסין וההגירה, פרופ' שלמה מור יוסף, על ידי סגנית ראש עיריית תל אביב-יפו, ציפי ברנד, שנפגשה איתו בירושלים. מור-יוסף אמר כי הבקשה תובא בפני השר דרעי ביום חמישי.

 

לקריאת המכתב המלא

 

ציפי ברנד (צילום: גיא רוטשטיין)
ציפי ברנד בפתח משרדי רשות האוכלוסין וההגירה(צילום: גיא רוטשטיין)

במכתב, שהעתקים ממנו נשלחו גם לראש הממשלה בנימין נתניהו ושר החינוך רפי פרץ, נכתב: "אנו, אנשי הנהגת העיר תל אביב-יפו דורשים להפסיק את פעולות הגירוש של ילדי עירנו הלומדים במוסדות החינוך בעיר עם פתיחת שנת הלימודים. אנו דורשים לאפשר לילדות ולילדים ממוצא פיליפיני שאינם אזרחי ישראל, חבריהם של ילדינו לגן ולכיתה, לצאת מהמחבוא ולהתכונן בשלווה לשנת הלימודים שמתחילה עוד פחות משבוע.

 

"אנו דורשים שיתאפשר להם לחזור לספסל הלימודים בבטחה, ללא חרב גירוש המונפת מעל ראשיהם, ללא החשש התמידי כי פקחי רשות האוכלוסין וההגירה יעצרו אותם ברחוב, בין אם בשעות היום בדרכם לבית הספר ובין אם בשעות הלילה כשהם מכינים שיעורים בביתם".

 

בין החותמים - מנהלי בתי ספר שבהם לומדים ילדים שנעצרו בשבועות האחרונים במסגרת מבצע הגירוש. אחד מהם, רוהן פרז, שהיה אמור להתחיל ביום ראשון את לימודיו בכיתה ח' בבית הספר ביאליק רוגוזין, גורש לפני כשבועיים לפיליפינים ביחד עם אמו רוזמרי.

 

"היות ומדובר בעשרות בודדות של ילדים ומשפחות, ראוי שהדיון על המשך שהייתם בארץ יתקיים על שולחנה של ממשלת ישראל כפי שהיה בעבר", הוסיפו החתומים על המכתב. "הדבר מקבל משנה תוקף לאור העובדה שבמקרים זהים התקבלו כבר שתי החלטות ממשלה בשנים 2006 ו-2010, אשר הסדירו באופן קבוע את מעמדם של הילדים ומשפחותיהם בשל הנסיבות המיוחדות שנוצרו עם לידתם בארץ".

 

רוזמרי ורוהן בתמונה משותפת (צילום: אנואר סינאל)
רוזמרי ורוהן פרז שגורשו לפיליפינים(צילום: אנואר סינאל)

"החלטה חורצת גורלות שצריכה להתקבל אחרי הבחירות"

החותמים הדגישו כי עצירת הגירוש נדרשת גם מאחר שמדובר בתקופת בחירות. "זו תקופה שבה נהוג במדינת ישראל לא לקבל החלטות שאין מהן חזרה, כאלו הקובעות גורלות וחיי אדם. בעוד פחות מחודש ילכו אזרחי ישראל לקלפיות, וחזקה על הממשלה שתקום שתחליט בנושא זה. עד שזו תקום, ותכריע את הכרעותיה, הילדים שנולדו פה, חבריהם לכיתות של בני ובנות העיר שלנו - חייבים להתחיל את שנת הלימודים".

 

לסיום נכתב כי "לאור תקדימי העבר, אנו קוראים לכם להמתין להחלטת מדיניות רשמית של ממשלת ישראל החדשה ועד אז לאפשר לילדים האלה להמשיך להתחנך באופן מסודר במוסדות החינוך בהם הם לומדים, ולפתוח את שנת הלימודים הקרובה יחד עם שאר חבריהם, ללא חשש מפקחי רשות האוכלוסין וההגירה שיגיעו לעוצרם".

 

"המצוקה של הילדים ממוצא פיליפיני ושל חבריהם לכיתה היא עצומה", אמרה ברנד ל-ynet. "חוסר הוודאות לגבי עתידם של הילדים והנוכחות שלהם בכלא או במעצר מדירה שינה מעיני חבריהם. זו החלטה שחורצת גורלות שיש לה השפעה על חיי אדם וראוי שתתקבל על שולחנה של הממשלה שתקום, כמו שההחלטות במקרים זהים אחרים התקבלו על שולחן הממשלה. בינתיים אין סיבה שילדים ישבו במחבוא ולא יתחילו את שנת הלימודים כסדרה יחד עם חבריהם לכיתה".

הפגנה תל אביב נגד גירוש פיליפינים (צילום: תומי הרפז)
ההפגנות בת"א נגד הגירוש(צילום: תומי הרפז)

הפגנה תל אביב נגד גירוש פיליפינים (צילום: תומי הרפז)
(צילום: תומי הרפז)

בתוך כך, שלוש ילדות המועמדות לגירוש עתרו לבג"ץ, באמצעות משרד עו"ד תדמור-לוי, בבקשה למתן צו להקפאת הגירוש. "הצורך בהוצאת צווים ארעיים, כמו גם דחיפות הבקשה והדיון בה, נובעים מכך שעתירה זו עוסקת בשינוי מדיניות בלתי חוקי הפוגע קשות בזכויות יסוד של כ-600 ילדים, המיושם דה-פקטו על ידי רשות האוכלוסין וההגירה ושחלק ניכר מתוצאותיו החמורות בלתי הפיך", נכתב בעתירה. "קיים חשש מהותי כי עיכוב בבירור העתירה יביא לגירושם מהארץ במחטף של מי מהילדים האמורים".

 

ב-2010 הוחלט לתת מעמד בישראל לילדים מעל גיל חמש שנולדו בארץ לעובדות זרות, ביחד עם משפחותיהם. הילדים המועמדים לגירוש כעת הם אלה שב-2010 היו בני פחות מחמש, אך היום חלקם כבר בני יותר מ-13.

 

מרשות האוכלוסין וההגירה נמסר כי "מדובר באזרחיות זרות השוהות בישראל תקופה ארוכה מאוד בניגוד לכל דין וללא כל מעמד מוסדר. בחלק מהמקרים, אם לא ברובם, אבות הילדים ממתינים להם במדינת המוצא לאחר ששבו לשם. העובדות האמורות נעצרו במהלך השנה בגין שהייה בלתי חוקית אך מתוך התחשבות ורצון לבוא לקראתן, התקבלה החלטה עקרונית לאפשר לילדיהן לסיים את שנת הלימודים כראוי ושהאימהות תכבדנה את הסיכום, תצאנה מרצונן יחד עם ילדיהן ותחזורנה לביתם (ללא 'גירוש'). אנו מצרים על הניסיון הבלתי פוסק לנצל לרעה את ההחלטה המתחשבת".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: תומי הרפז
ההפגנות נגד גירוש הילדים
צילום: תומי הרפז
מומלצים