שתף קטע נבחר

נכון או לא נכון ? 7 מיתוסים על פרוביוטיקה

האם כל יוגורט הוא פרוביוטי? האם יש הבדלים בין מוצרי הפרוביוטיקה השונים? והאם זה נכון שהיא משפיעה באופן מיידי על הגוף? הכתבה שתעשה סדר בכל השאלות

בשיתוף אקטיביה דנונה

 

1. פרוביוטיקה מזרזת את תהליך העיכול האיטי

נכון, אבל לא רק.

 

תהליך עיכול איטי הוא תופעה שכיחה בקרב אנשים בוגרים, ויש לו השפעה ישירה על איכות החיים של הסובלים ממנו. פרוביוטיקה בהחלט יכולה להשפיע לטובה על תהליך העיכול האיטי. למשל, החיידק הפרוביוטי ביפידוס אקטירגולריס, הוא למעשה חיידק חי, שכאשר מוסיפים אותו בכמות נאותה וצורכים אותו מדי יום, הוא עשוי לשפר את תהליך העיכול האיטי.

 

השפעת החיידקים הפרוביוטיים השונים רחבה הרבה יותר ומשפיעה לא רק על תהליך העיכול. היא יכולה לסייע למערכת המטבולית, לווסת את פעילות מערכת החיסון, לשפר את הרכב החיידקים במעי ועוד.

 

2. אין הבדלים בין מוצרי הפרוביוטיקה השונים

לא נכון.

 

החיידקים הפרוביוטיים הם לא "סל אחד" או פתרון אחד לכל בעיה; סוגים שונים של חיידקים פרוביוטיים יכולים להשפיע על תהליכים שונים בדרגה שונה ולעיתים מנוגדת. לכן לא ניתן להתייחס לזנים פרוביוטיים כאל יחידה אחת.

 

ישנם זני חיידקים פרוביוטיים כמו ה-Bifidus Actiregularis הידועים בעמידותם הרבה במערכת העיכול והוכחו במחקרים קליניים כמסייעים לזירוז תהליך העיכול האיטי נוסף לכך, ידוע כי סביבה חומצית מסייעת לספיגת הסידן וביוגורט תוכלו למצוא גם סידן וגם סביבה חומצית.

 

אישה אוכלת יוגורט (צילום: shutterstock)
בכל מוצר יש חיידקים שונים(צילום: shutterstock)

 

3. ככל שיש יותר חיידקים במוצר הפרוביוטי, כך הוא יעיל יותר

לא מדויק.

 

על פי ההיגיון, ככל שכמות החיידקים ה"טובים" גבוהה יותר, כך יעילות המוצר הפרוביוטי גבוהה יותר. אבל זה לא בדיוק ככה. בלא מעט מוצרים פרוביוטיים מצוינים מספר החיידקים הטובים הנמצאים בהם, הנקראים CFU, אך אין הוכחה ש-CFU גבוה הוא אכן יעיל יותר. בסופו של דבר, מה שחשוב הוא עקביות הצריכה.

 

4. כל יוגורט הוא פרוביוטי

לא נכון.

 

יוגורט נוצר מתסיסת חיידקים חיים בחלב, ועל כן יוגורט נחשב למזון מותסס. אך לא כל תהליך תסיסה מכיל בהכרח חיידקים פרוביוטיים. קיימים יוגורטים שמכילים חיידקי מחמצת בלבד וכאלו שהוספו להם בתהליך הייצור זנים מיוחדים של חיידקים פרוביוטיים שהוכחו קלינית כמועילים.

 

5. אסור לערבב בין פרוביוטיקה לאנטיביוטיקה

לא נכון.

 

ההפך הוא הנכון, מומלץ לקחת פרוביוטיקה בזמן שנוטלים אנטיביוטיקה. האנטיביוטיקה היא תרופה שמחסלת את כל מי שרגיש אליה, לא רק את החיידקים "הרעים" בגוף שגורמים לזיהום, אלא גם את הטובים. אחרי טיפול אנטיביוטי מומלץ לצרוך פרוביוטיקה שיכולה לסייע בשיקום הפלורה הטבעית שלנו.

 

  (צילום: shutterstock)
מזונות מסייעים לפרוביוטיקה(צילום: shutterstock)

 

6. שילוב מזונות מסוימים יכולים לסייע לפרוביוטיקה

נכון מאוד.

 

המזון של החיידקים הפרוביוטים נקרא פרה ביוטיקה, והוא חשוב מאוד לשגשוג החיידקים הפרוביוטיים. ניתן למצוא אותו בירקות, פירות, דגנים מלאים, קטניות ועוד.

  

7. הפרוביוטיקה משפיעה על הגוף באופן מיידי

לא נכון

 

אחד היתרונות של הפרוביוטיקה ביוגורט הוא שהחיידקים הם חיים ולכן מתחילים לעבוד מהרגע שהם מגיעים למעי, אבל כמו כל דבר בטבע, גם חיידקים צריכים זמן הסתגלות והתיישבות על מנת שיוכלו להיטיב עמנו.

 

מעבר לכך, לכל אחד מאיתנו יש הרכב חיידקים שונה במערכת העיכול, ממש כמו טביעת אצבע, ולכן כל אחד מגיב אחרת לפרוביוטיקה בפעם הראשונה שהוא משתמש בה.

 

המהירות שבה החיידקים הפרוביוטיים מתחילים להשפיע על הגוף תלויה בגורמים רבים ביניהם תדירות וכמות צריכת הפרוביוטקיה אותה לקחנו, התזונה וכמובן הגנטיקה שלנו.

 

בשיתוף אקטיביה דנונה

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Shutterstock
פרוביוטיקה. האם היא יעילה?
צילום: Shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים