שתף קטע נבחר
 

"קרה לנו נס. הילדה הייתה בסכנת חיים"

לידת פג היא מסע מפרך ברכבת הרים רגשית כשהחיים של היקר לכם מכל נמצאים על הכף. שיר וגיא שינפלד עברו את המסע הזה עם לארה, בתם הבכורה, שנולדה במשקל 975 גרם. אחרי שלושה חודשים של עליות ומורדות, הם ניצחו

בשיתוף המרכז הרפואי שיבא תל השומר

 

היריון הוא אחד מהדברים הכי מרגשים עבור זוג וביום הלידה ההתרגשות מגיעה לשיאה. אך בעוד שרוב ההריונות ימשכו לפחות 37 שבועות, ישנם כאלה שמסתיימים בלידה מוקדמת, לידת פג. ככל שהפג נולד מוקדם יותר ובמשקל נמוך יותר, כך עולה החשש מסיבוכים. משם מתחילה רכבת הרים מפרכת וההורים הטריים צריכים עתה להתמודד עם המשמעות של לידת פג.  

 

 

 

ההיריון של שיר וגיא שינפלד היה רחוק מהיריון קל. לאורך כל ההיריון סבלה שיר מדימומים עד שבשבוע 28+6 התאשפזה במחלקה להיריון בסיכון בבית החולים שיבא תל השומר. "היינו בטוחים שזה ליום אחד, רק לוודא שהכל בסדר, אבל בלילה ראו שיש בעיה במוניטור של התינוקת ובבוקר כבר הוחלט על ניתוח קיסרי דחוף", הם מספרים.

 

לארה בימיה הראשונים (צילום: באדיבות המשפחה)
לארה בימיה הראשונים(צילום: באדיבות המשפחה)

 

כך, בשבוע 29 ובמשקל 975 גרם, נולדה לארה. "תמיד אמרו לי שהיום בו הילדה תיוולד יהיה היום המאושר בחיי. לא הבנתי את זה. איך זה יכול להיות היום המאושר בחיי אם הוא כל כך מלחיץ?", אומר גיא שינפלד, אביה של לארה. הוא מונה בפנינו את כל הדברים שהרגיש שצריך לעשות מרגע הלידה, את הלחץ הגדול שהיה שרוי בו ובשורה התחתונה – את העובדה שהילדה קטנה ורזה, מחוברת לצינורות, מוקפת רופאים ואחיות.

 

"לידה של פג היא ניפוץ של חלום כלשהו", אומרת ד"ר ציפי שטראוס, מנהלת מחלקת יילודים ופגים בבית החולים שיבא תל השומר. "הרי כל היריון מתחיל עם רעיון, הרעיון של להפוך מזוג למשפחה. ואז מתחילות הפנטזיות של הזוג מטייל עם תינוק קטן ושמנמן בעגלה", היא אומרת. "בלידה של פג הפנטזיה מתנפצת. פתאום נולד תינוק שהוא רחוק מהדמיון והוא קטן ומחובר לצינורות". במצב הזה, אומרת שטראוס, השבר הוא גדול, ואחד מהתפקידים של צוות הפגייה הוא לעטוף את הזוג ולעשות הכל על מנת שהתינוק שלהם יצא מבית החולים בריא.

 

"כל פעם מרוויחים עוד חלק מהילדה"(צילום: באדיבות המשפחה)

 

חלק מההתמודדות של הורים לפגים קשורה גם בכך שהם לא יכולים מיד לטפל בעצמם בתינוק, לנחם אותו, להניק אותו, להחזיק אותו. כל הפעולות האלה נעשות בהדרגה ורק כאשר בריאותו של הפג מאפשרת זאת. "בהתחלה אפשר להניח עליה יד, ואז מגניבים נשיקה, ואז אפשר להרים אותה בתוך האינקובטור", אומר גיא וממשיך, "אתה כל פעם מרוויח קצת יותר מהילדה שלך". "אני לא אשכח את הפעם הראשונה שהרמתי אותה", נזכרת שיר, "זה היה אחרי כמה ימים וישר פרצתי בבכי. כל כך חיכיתי כבר לרגע שאני אשים אותה עליי וזה היה מדהים".

 

ד
ד"ר שטראוס עם לארה ושיר שינפלד(צילום: באדיבות המשפחה)

 

"התפקוד של ההורים הוא אחד הדברים החשובים עבור פגים", אומר ד"ר שטראוס. "הצוות מעודד קנגורו (מגע עור לעור בין ההורה לתינוק), שירה, ספרים, דיבור ומגע ואף עורך הרצאות להורים במטרה להוריד את החרדה שלהם". אכן, צוות הפגייה עובד ימים כלילות על מנת לוודא שההורים לוקחים חלק פעיל בטיפול בפג וכל פעולה בפגייה מבוצעת בשיתופם. למעשה, "בוגרי" הפגייה אף מעידים שהם יוצאים ממנה הורים טובים ומנוסים יותר ורובם חוזרים לבקר את הצוות גם לאחר שהשתחררו. בנוסף, יש בפגייה צוות של ריפוי בעיסוק, פיזיותרפיסטים, קלינאי תקשורת, דיאטנית, יועצות הנקה, פסיכולוגים ועובדים סוציאליים – כל אלה נותנים תמיכה עצומה למשפחה.

 

שיר, גיא ולארה (צילום: באדיבות המשפחה)
שיר, גיא ולארה(צילום: באדיבות המשפחה)

 

"כל בוקר יש סבב רופאים בכירים. הם עוברים פג פג ומעבירים את כל האינפורמציה עליו. זה קורה יום יום וגם פעמיים ביום", אומרת שיר וממשיכה, "תמיד הרגשנו בידיים הכי טובות". תחושת הביטחון עבור ההורים היא לא דבר של מה שבכך, בעיקר כשהפגים קטנים וסובלים לעיתים מסיבוכים. גם לארה סבלה מסיבוכים שכאלה. במהלך האשפוז בטיפול הנמרץ של הפגייה, היא חלתה במחלה זיהומית שסיכנה את חייה. אחרי לא מעט עליות ומורדות היא עברה לבסוף ניתוח ומשם מצבה הלך והשתפר.

 

הפגייה בתל השומר היא מהגדולות בישראל ומגיעים אליה מכל הארץ ללידות של תאומים ושלישיות. הפגייה גם נחשבת לטובה בארץ ואף זכתה חמש פעמים ברציפות בתואר הפגייה המצטיינת של משרד הבריאות, אבל בסוף, אומרת ד"ר שטראוס, מנהלת הפגייה, אין גמול גדול מלראות את הפגים משתחררים מבית החולים ואחר כך גם חוזרים לבקר. "הסיפוק זה לראות אותם באים לפה עם התינוקות הקטנים ואנחנו זוכרים את הרגעים שאפילו חשבנו שאולי הם לא ישרדו. פתאום את רואה אותם. זו באמת הרגשה שהם ניצחו" .

 

"קרה לנו נס"(צילום: באדיבות המשפחה)

 

שיר וגיא, הוריה של לארה, אומרים שלמרות הקושי, החוויה בפגייה הפכה אותם להורים חכמים יותר. "אתה יוצא מפה הורה מיומן יותר, טוב יותר, עם כמות אדירה של מידע", אומרת שיר ומסכמת, "אנחנו היום מרגישים שקרה לנו נס. הילדה שלנו הייתה במצב קריטי והיא קיבלה את הטיפול הרפואי הכי טוב שהיא הייתה יכולה לקבל".

 

בשיתוף המרכז הרפואי שיבא תל השומר








פורסם לראשונה 04/09/2019 00:05

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: באדיבות המשפחה
המסע של לארה הקטנה
צילום: באדיבות המשפחה
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים