שתף קטע נבחר

לקראת החגים ואחרי החופש הגדול: האם אפשר להיערך מראש להוצאות ולחסוך?

לוח השנה היהודי מזמן לנו שתי תקופות צמודות עם הרבה הוצאות. מצד אחד, החופש הגדול שזה עתה הסתיים, עם החופשות, האטרקציות והטיולים. מצד שני, חגי תשרי הבאים עלינו לטובה, עם עוד חופשה בסוכות, אירוח של ארוחת חג למשפחה המורחבת, ושוב אטרקציות לילדים משועממים. איך מתמודדים עם ההוצאות החריגות אך הידועות מראש?

בשיתוף קרדיט 24 מימון

 

הישראלים יצאו בקיץ האחרון לחופשות בחו"ל, ביקרו באטרקציות בכל רחבי הארץ, לקחו את הילדים לבילויים ובעיקר סיימו את הקיץ "עם הלשון בחוץ" מבחינת הוצאות כספיות.

 

הבונוס - לטוב ולרע - שנותן לנו לוח השנה הוא תקופת חגים אינטנסיבית ויחסית צמודה לקיץ - כבר בתחילת אוקטובר מגיעות ארוחות החג ואיתן שוב חופשים מהלימודים והצורך לבדר את הילדים, כדי שלא יטפסו על הקירות.

 

למרות שאנחנו מודעים לכך שנוציא יותר, רובנו לא מתכוננים כראוי להוצאות החריגות. איך בכל זאת אפשר לחסוך בין הקיץ לחגים, מדוע חשוב להיערך מראש, ומהם השיקולים בבחירה הנכונה לכיסוי ההוצאות?

רגע אז כמה הוצאנו וכמה עוד נוציא? (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
רגע אז כמה הוצאנו וכמה עוד נוציא?(צילום: shutterstock)
 

זה הזמן למצוא פתרונות יצירתיים לחיסכון

אם התברר לכם שההוצאות בקיץ ואלו העומדות להגיע עם חגים הן מעבר ליכולות ההחזר ומסגרות האשראי שלכם, זה הזמן לעשות ישיבה משפחתית, ולהבין איפה תוכלו לחסוך בחודשים הקרובים.

 

האפשרויות העומדות בפניכם הן כמעט אינסופיות וכל משק בית יכול להדק את החגורה ולעשות ויתורים בתחומים שונים. אם תכננתם חופשה בחג, אולי כדאי לחשוב על זה שוב ולהחליט שעדיף להישאר בבית כדי לחסוך אלפי שקלים למשפחה.

 

אם כבר נשארתם בסביבה הביתית, זה הזמן לחפש בילויים חינמיים שלא יכבידו על התקציב - החל מביקורים בחוף הים (אפילו לינה של לילה באוהל על החוף) דרך פסטיבלים ללא עלות, טיולי יום בטבע, ועד ביקורים אצל חברים שלא הייתם איתם בקשר כבר הרבה זמן – אפשר גם לקבוע סבב חברים ובכל יום בחופש לבלות יחד כקבוצה בעלויות יחסית נמוכות, כך הנטל מתחלק, שהרי כל 'אטרקציה' שתכלול עלויות מינימליות, תקל על העומס התקציבי.

ילד עם קופת חיסכון אילוסטרציה (צילום: shutterstock)
זו גם הזדמנות ללמד את הילדים על חשיבות הכסף והחיסכון(צילום: shutterstock)

עוד אפיקים לחיסכון זמני כדי לצלוח את החגים - לוותר על תחביב יקר לכמה חודשים עד לחזרה לאיזון תקציבי, או להחליט ששמים pause על הרגלים כמו 'לאכול בחוץ פעם בשבוע', שעולים לנו מאות שקלים בחודש.

 

מחפשים פרויקט שיעביר זמן ולא כולל הוצאות? קחו את המשפחה בידיים, והחליטו על משימה משפחתית לכבוד הזמן הפנוי בחג. זה הזמן המושלם עבור הילדים לעבור על כל הצעצועים, הספרים והג'אנק שצברו - ולסנן. גם המבוגרים יכולים לקחת על עצמם משימה של סינון וזריקה של כל מה שלא צריך. בבית סטנדרטי, מדובר במשימה של כמה ימים לפחות.

 

רוצים לקחת את זה שלב אחד קדימה? שלחו את הילדים למצוא עבודות זמניות, ללמוד על אחריות ולקבל קצת הכנסה בחג. להאכיל את החתול של השכנים שיצאו לחופש, לטייל עם הכלב של קרובי משפחה, בייביסיטר לילדים בחופש מהגן, ועוד ועוד. את הצעצועים שסוננו, אפשר להציע להם למכור בגינה הציבורית, כדי שירגישו אנשי עסקים וגם יצברו כמה שקלים (מה שיחסוך לכם כמה שקלים, בהתאם).

 

חיסכון לכל ילד (צילום: shutterstock)
לא צריך לבזבז, אפשר גם לחסוף(צילום: shutterstock)
 

הכי חשוב - להיערך מראש ולתכנן

כאמור, הקיץ כבר אמנם מאחורינו, אבל חודש שלם של הוצאות עוד לפנינו. עכשיו הזמן המושלם להיערך מראש, לבחון את ההוצאות של הקיץ ברמת פירוט גבוהה, ולהבין מהן ההוצאות "חובה" שכבר התחייבנו להן לקראת החגים. זה הדבר החשוב ביותר עבורכם - ההכנה מראש, ברמה של רשימות וטבלאות כדי שיהיה ברור היכן ניתן לחסוך.

 

אם נכיר את ההוצאות העתידיות הצפויות, נוכל לתכנן ולבצע שינויים הרבה יותר בקלות, מבחינת קבלת החלטות על הוצאות בחודש הקרוב, או מציאת פתרונות חכמים לפריסה של ההוצאות החריגות.

 

ככל שנתעכב עם ההיערכות והטיפול במצב, אנחנו עלולים להיתקל ברגע האמת במבוי סתום, כמו מיצוי מסגרת האשראי או משיכת יתר מקסימלית בחשבון העו"ש. היום, על רקע פתיחת מאגר נתוני האשראי, כל צ'ק שחוזר פוגע בדירוג האשראי שלנו ומשפיע על היכולת והעלות של לקיחת אשראי נוסף. לכן, מי שלא נערך מראש, מסתכן.

 

עוד חשוב לזכור שהגופים שלרוב נותנים לנו אשראי - הבנקים וחברות כרטיסי האשראי, יוצאים לחופשים מרוכזים ועוברים לשעות פתיחה מצומצמות בתקופת החגים. הדבר האחרון שאנחנו צריכים הוא לעמוד בפני צורך בפתרון מהיר, אבל לא זמין.

 

אילוסטרציה: חיסכון (צילום: shutterstock)
תעשו רשימות על מה רוצים להוציא, מה חייבים להוציא ועל מה אפשר לחסוך(צילום: shutterstock)
  

גם במקרה של צורך בזמן אמת - חשוב לשקול היטב את כל האפשרויות

במקרה שנתקלתם בצורך בכסף בזמן אמת, כאשר הפתרונות ה'רגילים' אינם זמינים, חשוב מאוד לבחון את אפשרויות הכיסוי על ההוצאות ולהבין מהי האפשרות הכי מתאימה ומשתלמת. אם שושי, הבנקאית הקבועה שלכם, עושה גשר בין ראש השנה לסוף סוכות, אפשר לפנות לשוק החוץ בנקאי, שהיתרון הבולט שבו הוא העובדה שההלוואה אינה חוסמת את מסגרת האשראי או העו"ש, כך שאם מדובר בהוצאה גדולה וחריגה, כדאי לשקול בחיוב את האופציה.

 

בכל מקרה, גם אם אתם לחוצים, עשו שיעורי בית, השוו בין האופציות השונות והבינו מה המחיר שאתם מוכנים לשלם בשביל לצלוח את התקופה הקרובה. כמובן שעדיף למצוא פתרון זמין, שמעמיד אשראי בזמן מהיר, עם תהליך כמה שפחות מסורבל. לעתים, אם נותנים לכם את האופציה להחזיר את ההלוואה ללא עמלות, שווה לשקול לקיחה של מימון מראש (בהתאם לתחזית ההוצאות+בלת"מ), כדי ליצור כרית ביטחון בתקופה של הוצאות חריגות, ולהחזיר את הכסף במידה שלא השתמשתם בו.

לוקחים הלוואה? תעשו בדיקה מקדימה של כל האופציות שלכם (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
לוקחים הלוואה? תעשו בדיקה מקדימה של כל האופציות שלכם(צילום: shutterstock)
 

אם כן, רגע לפני שראש השנה מגיע ואתם צריכים לארח 30 איש, או שהפרסומות על חופשות בחג קוסמות לכם - כדאי לעצור לרגע, להבין כמה הוצאתם בקיץ, מה התקציב הפנוי שלכם לחגים, כיצד אפשר לחסוך ומהן האופציות הטובות ביותר לכיסוי על ההוצאות. ככל שתהיו חכמים יותר מבעוד מועד, תוכלו ליהנות מהחגים הבאים עלינו לטובה. ותהיה לכולנו שנת תש"פ פוריה ומוצלחת.

 

בשיתוף קרדיט 24 מימון

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
קודם כל תעשו רשימה
צילום: shutterstock
מומלצים