שתף קטע נבחר

חזרה לניינטיז: הרכבנו מכונת ארקייד בסלון

מתגעגעים לאולמות המשחקים מהילדות? המכונות של חברת Arcade1Up יכניסו לסלון שלכם את פאק מן, מורטל קומבאט וסטריט פייטר - והבונוס הוא ההרכבה העצמית, שהופכת כאן לחוויה כיפית למדי. החברים ימותו על האטרקציה הנוסטלגית, אבל האם כל זה שווה 2,000 שקל? בדקנו

מורטל קומבאט היה הפרנצ'ייז הראשון שנקשרתי אליו רגשית: מלבד גיימפליי מכות קלאסי ומהנה בפני עצמו, הוא הביא נרטיב מסקרן, דמויות מורכבות, עלילה של ממש, היררכיה עמוקה ומעבר להכל - הראה לי פחות או יותר בפעם הראשונה שלא רק שאני יכולה לפרק את אחי הקטן במכות דיגיטליות בדמות של אישה, אלא שיש לי אפילו מבחר של ממש (את מהות הייצוגים, לטוב ולרע, אפשר לשמור לפעם אחרת). באמצע שנות התשעים, זה היה כמעט מהפכני. לכן, הבשורה על הייבוא של מכונות הארקייד-להרכבה-עצמית של Arcade1Up, ועוד זו של מורטל קומבאט - עוררה התלהבות של ממש. הייתי נחושה לגלות אם האצבעות עדיין זוכרות את הפינישים של קיטאנה (אחורה-למטה-קדימה-קדימה-בעיטה גבוהה).

 

 

הקונספט של Arcade1Up די פשוט - מצד אחד הוא רוכב על גלים של נוסטלגיה, ומצד שני מבקש להפוך את חלום הילדות הכמעט-אוניברסלי של להחזיק מכונת ארקייד בסלון, למציאות די קלה להשגה. וגם להרכבה. את המכונות הראשונות והקלאסיות יותר, דוגמת פאק-מן, השיקה החברה כבר לפני יותר משנתיים, אלא שבחודשים האחרונים היא צוברת יותר פופולריות ככל שמנעד המשחקים מתרחב. בכנס הגיימינג E3 האחרון, הוכרזה גרסת הארקייד של TMNT (צבי הנינג'ה כמובן), ובינתיים יש לא פחות מ-12 גרסאות משחקים, בהן ראמפייג', ספייס אינווידרס, פיינל פייט וסטאר וורז. לארץ, בינתיים החליטו בבאג להביא שלוש גרסאות בלבד - מכונת פאק-מן, סטריט פייטר ומורטל קומבאט - שאותה בדקתי וכוללת את מורטל קומבאט 1 ,2, ו-3 (גרסת האולטימייט, אלא מה). וכן, כל מכונה כזו מכילה רק שניים-שלושה משחקים מאותה סדרה.

 

המכונות של ארקייד1אפ (צילום: יח
המכונות של ארקייד1אפ(צילום: יח"צ)

 

בעצם, מדובר ברהיט להרכבה עצמית (ההשוואה לאיקאה מתבקשת), במחיר שהיה נוח מאוד לפני ענייני הייבוא לארץ (250 דולר), ופה בארץ הפך לאלפיים שקלים - כולל עמדת הגבהה שלא ברור למה מישהו בכלל מעוניין להסתדר בלעדיה (וכנראה אפשר היה בקלות להוסיף פשוט עוד כמה ס"מ לגובה וזהו). הגובה הסופי של המכונה הוא קצת פחות ממטר וחצי - אידיאלי בשבילי אבל עשוי לגרום לגבוהים וגבוהות יותר להתכופף כדי לשחק.

 

נראה שבארקייד1אפ לקחו בחשבון את הקורלציה המדהימה שבין חובבי משחקי וידיאו וארקייד לבין חובבי ערכות להרכבה עצמית, והפכו אותה למקדם מכירות. האמת? זה עובד להם. תהליך ההרכבה די פשוט וחוברת ההוראות ברורה. הערכה מכילה את כל מה שתצטרכו, כולל שקיות ברגים מופרדות, ואין שום דרישה מורכבת ברמת האלקטרוניקה. מחברים את לוח הבקרה (המותאם בדיוק למשחק) למסך ואפשר להתחיל לשחק. את ההרכבה אפשר בהחלט לעשות לבד - אלא שאז היא לוקחת קצת יותר זמן. יחד עם עמדת ההגבהה לקח לי כמעט שעתיים, כולל אתנחתאות להתפעלות מדמותו של ריידן שמרוחה על דפנות המכונה. עבודה בשניים הייתה מקצרת את הזמן הזה לפחות בחצי.

 

ארקייד1אפ (צילום: הגר בוחבוט)
כמו איקאה(צילום: הגר בוחבוט)

 

המפרט הטכני אפוף מסתורין: בצד החומרה המכונה מגיעה בצורה מובנית לגמרי, עם מסך LCD ורמקולים שיושבים בלוח הבקרה ומופנים כלפי השחקנים, במונו כמובן. יש כפתור הפעלה וכפתור ווליום בשלושה מצבים - רועש, קצת פחות רועש וכבוי. כדי להבין מה מריץ את המורטל קומבאט שלי, נכנסתי לאתר החברה, אבל שם רק מצויין שמדובר ב"חומרה ייעודית שפותחה במיוחד" ובמערכת סגורה, כנראה כדי לוודא שאכן כל מכונה מריצה רק את המשחקים שהיא יועדה להריץ.

 

כבר בהפעלה הראשונה היה מאכזב לגלות שהג'ויסטיק הימני לא מגיב לתזוזה ימינה. בבאג הבטיחו שתקלות מהסוג הזה נכללות במסגרת אחריות לשנה, כולל על חלפים, ושמיד מחליפים. למי שמתקשים עם ההרכבה תהיה זמינה גם תמיכה טלפונית, נוסף על הפקת סרטון הדרכה בעברית. אבל אפילו הפדיחה הקטנה הזו לא הצליחה לעצור את ההתלהבות הגואה בסלון הביתי, ופתרנו אותה בהכתרת עמדת המשחק הימנית כמאתגרת יותר. כי מן הידוע הוא שמי שמנצח עם ג'ויסטיק תקול ראוי לתהילת עולם.

 

טורנירים סוערים (צילום: הגר בוחבוט)
טורנירים סוערים(צילום: הגר בוחבוט)

 

מכונת המורטל קומבאט הפכה לאטרקציה באופן מיידי. חברים הגיעו מכל קצוות גוש דן כדי להעביר כמה שעות נוסטלגיה בארקייד החינמי החדש, עם טורנירים שהצליחו לקלף החוצה צדדים תחרותיים שלא זכרנו שעוד יש בנו. העניין הוא, שגם כרהיט גיקי בבית, מכונת הארקייד הזו מתפקדת היטב. היא לא רק נראית מעולה, גם נחמד למדי להחזיק אותה מופעלת, עם סאונד מוחלש או בלי סאונד כלל, ולתת לה לרוץ ברקע של היום-יום. משדרג ונותן תחושה שבכל רגע אפשר להפסיק לכמה דקות את מה שעושים ולתת קצת מכות, בלי לעשות מזה סיפור.

 

 

החיסרון היחיד הוא שאם פתאום החלטתם לערוק ולשחק גם בסטריט פייטר נניח (בזמנו העולם הרי התחלק לשניים - ממש כמו עם עופרה וירדנה), תצטרכו לקנות מכונה חדשה לגמרי רק בשבילו, ולשלם גם עליה אלפיים שקל. זה נכון שחובבי נוסטלגיה בכלל וארקייד בפרט יכולים למצוא פתרונות זולים משמעותית - החל מאימולטורים חינמיים ברשת ועד לג'ויסטיקים וכפתורים מכניים שיודעים להתחבר לקונסולות מתקדמות. אבל זה פשוט לא אותו דבר. ארקייד1אפ עשו פה משהו שנועד לגשר על הפער שבין אדוקי הארקייד הבודדים שיושבים ובונים מכונות בעצמם, לבין הקהל הרחב שלא יודע איך להתחיל להתעסק בכלל עם הדבר הזה. הם יצרו חבילה אחת מגובשת, נוחה ופרקטית, שמכניסה חוויית משחק מעולה הביתה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: הגר בוחבוט
הרכבנו מכונת ארקייד בסלון
צילום: הגר בוחבוט
מומלצים