שתף קטע נבחר

נותק הקשר עם החללית ההודית לירח

הנחתת של המשימה, המכונה "ויקראם", צפויה הייתה לנחות ליד הקוטב הדרומי של הירח. אך כשהייתה בגובה של 2.1 ק"מ - נותק עמה הקשר

כמו בראשית הישראלית - גם החללית ההודית כשלה ברגע האחרון במשימתה לנחות על אדמת הירח: הקשר עם הנחתת של משימת הירח הבלתי מאוישת "צ'נדריאן 2" נותק הערב (יום ו') זמן קצר לפני שהייתה אמורה לנחות על אדמת הירח. בסוכנות החלל ההודית מנסים לחדש את הקשר ולבדוק מה עלה בגורלה של הנחתת - שהקשר עמה אבד כשהייתה בגובה של 2.1 ק"מ מאדמת הירח. בסוכנות החלל ההודית אמרו כי הם מנתחים את המידע שהתקבל מהנחתת - עד הרגע שבו הקשר נותק. ynet העביר בשידור חי את הרגעים הדרמטיים מחדר הבקרה של סוכנות החלל בהודו.

 
  (הדמיה: סוכנות החלל ההודית)
הדמיה(הדמיה: סוכנות החלל ההודית)
 
 

המשימה - ששוגרה לחלל ב-22 ביולי - כללה מקפת, שמסתובבת סביב הירח במרחק של כ-100 ק"מ מפניו ונחתת המכונה "ויקראם". הנחתת הייתה אמורה לנחות ליד הקוטב הדרומי של הירח, שם על פי מחקרים יש כמויות של מים וגם מכתשים גדולים. מדובר ביעד שעשוי להיות מקום נחיתה לאסטרונאוטים במשימות חלל בעתיד. מתוך החללית, אם זו הייתה נוחתת על פי התכנון, היה אמור לצאת רכב חלל קטן - שמשימתו על אדמת הירח הייתה אמורה להימשך 14 ימים. עלות הפרויקט של ההודים - 140 מיליון דולר.

 

ראש ממשלת הודו מנחם את ראש סוכנות החלל של המדינה 

 

 

חדר הבקרה של סוכנות החלל ההודית (צילום: EPA)
חדר הבקרה של סוכנות החלל ההודית(צילום: EPA)

 

ראש ממשלת הודו, נרנדרה מודי, הגיע לחדר הבקרה של סוכנות החלל ההודית כדי לחזות ברגע ההיסטורי. "אני מאוד נרגש להיות במרכז סוכנות החלל ההודית בבנגלור, כדי לחזות ברגע הרגע יוצא הדופן בתולדות תוכנית החלל של הודו", הוא כתב בחשבון הטוויטר שלו כשעה לפני ניסיון הנחיתה. בנוסף הגיעו למרכז החלל ילדים ובני נוער רבים. לאחר שאבד הקשר עם הנחתת - הוא קיבל עדכונים מראש סוכנות החלל של הודו ולאחר מכן עזב את המקום. בהמשך הערב צייץ מודי: "הודו גאה במדענים שלנו! הם נתנו את המיטב שלהם ותמיד הביאו גאווה להודו. אלה רגעים שצריך להיות בהם אמיצים, ואנחנו נהיה אמיצים". הוא הוסיף כי תוכנית החלל ההודית תימשך.

 

בתחילת השבוע נערך תמרון חשוב, שבו התנתקתה הנחתת מהמקפת. השתיים היו מחוברות מאז השיגור. בסוכנות החלל ההודית אמרו כי התמרון עבר בהצלחה וכל המערכות מתפקדות. 

חדר הבקרה של סוכנות החלל ההודית (צילום: AFP)
חדר הבקרה של סוכנות החלל ההודית(צילום: AFP)

 

למעשה הודו הגיעה לירח כבר ב-2008, אך רכב החלל "צ'נדריאן 1" התרסק כמתוכנן על אדמת הירח. אגב, הודו הודיעה עם השיגור הקודם לירח לפני כעשור כי תנחית אדם על אדמת הלבנה ב-2020 - דבר שנראה כיום רחוק מאוד מהמציאות. עם זאת, הודו הודיעה כי היא תשגר בני אדם לחלל ב-2022.

 

עד כה הצליחו שלוש מדינות להנחית בהצלחה חללית על אדמת הירח - ברית המועצות, ארצות הברית וסין - שהייתה הראשונה להנחית חללית בצד הרחוק של הירח. בחודש אפריל ישראל הייתה קרובה להיות המדינה הרביעית, שמצליחה להנחית חללית על אדמת הירח, אך למרבה הצער החללית בראשית של SpaceIL והתעשייה האווירית התרסקה בשל תקלה.


פורסם לראשונה 06/09/2019 22:49

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הדמיה: סוכנות החלל ההודית
הדמיה של הנחתת
הדמיה: סוכנות החלל ההודית
מומלצים