שתף קטע נבחר

יפן: ניאלץ לשפוך מים רדיואקטיביים מפוקושימה לים

לאחר שרעידת האדמה והצונאמי הרסו את הכור הגרעיני, המים מצינורות הקירור אוחסנו במכלים סמוכים. ב-2022, מזהירים ביפן, לא יישאר שם מקום. הפתרון: שפיכת המים לאוקיינוס - אך דרום קוריאה, שהיחסים עמה בשפל ממילא, עלולה להתרגז

המקום נגמר. הכור בפוקושימה (צילום: AP) (צילום: AP)
המקום נגמר. הכור בפוקושימה(צילום: AP)

יפן תיאלץ לשפוך מים רדיואקטיביים מהכור ההרוס בפוקושימה היישר לתוך האוקיינוס השקט. כך הזהיר הבוקר (ג') שר הסביבה במדינה.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

  

תחנת הכוח הגרעינית נהרסה ברעידת אדמה והצונאמי ב-2011. החברה שהפעילה את הכור, טוקיו אלקטריק, אגרה מאז במכלים גדולים בתוך המתחם יותר ממיליון טונות של מים מזוהמים מצינורות הקירור של הכור, שנועדו למנוע את התכתו.

מיכלי אחסון מים רדיואקטיביים רדיואקטיביות ב כור ב פוקושימה יפן  (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

כעת, החברה מזהירה כי מקום האחסון למים הרדיואקטיביים אוזל. ב-2022, היא טוענת, יהיה צורך להתחיל לשפוך מים לאוקיינוס. "האפשרות היחידה היא לשפוך את המים לים ולדלל אותם", אמר שר הסביבה יושיאקי הראדה במסיבת עיתונאים בבירה טוקיו.

 

הראדה לא ציין כמה מים יהיה צורך לשפוך לאוקיינוס. הוא הדגיש כי הפתרון הזה אינו סופי, וכי הדיונים לפתרון הבעיה נמשכים. הממשלה תקבל החלטה בעניין רק לאחר שתקבל דו"ח מפורט מצוות של מומחים.

צוותים עם ציוד מגן בכור בפוקושימה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
צוותים עם ציוד מגן בכור בפוקושימה(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

לאחר דבריו של שר הסביבה כינס מזכיר הממשלה יושהידי סוגה מסיבת עיתונאים משלו, והבהיר כי זוהי "עמדתו האישית". בכל מקרה, אם יפן תאשר את הצעד הזה הוא עלול להרגיז את שכנותיה, ובמיוחד את דרום קוריאה. סיאול כבר זימנה בחודש שעבר בכיר בשגרירות היפנית, כדי להסביר כיצד בכוונת טוקיו להתמודד עם משבר המים בפוקושימה.

 

היחסים בין שתי המדינות נמצאים ממילא בשפל, בין היתר בשל מחלוקת על פיצויים לקוריאנים שעבדו בכפייה במפעלים ביפן, בתקופת הכיבוש של דרום קוריאה במלחמת העולם השנייה. הראדה התייחס במרומז בדבריו למתיחות עם סיאול, ואמר כי "למדינות מסוימות אולי תהיה דעה בעניין. חשוב להסביר שיש לנו רק כוונות טובות בסיטואציה הזאת".

נשיא דרום קוריאה מון ג'אה אין ו ראש ממשלת מלזיה (צילום: AP)
איך הוא יגיב? נשיא דרום קוריאה, מון ג'יאה-אין(צילום: AP)

כורים גרעיניים שממוקמים על החוף שופכים לעיתים מים שמכילים טריטיום, איזוטופ של מימן שקשה מאוד לסננו - אך הוא נחשב לא מזיק, באופן יחסי. בשנה שעברה טוקיו אלקטריק הודתה שבמים בפוקושימה יש חומרים נוספים. לא צוין באלו חומרים מדובר.

 

גם פעילי סביבה מתנגדים לצעד הזה, שעלול לפגוע בין היתר בפעילותם של הדייגים המקומיים. "הממשלה חייבת להתחייב לאפשרות היחידה שמוקבלת מבחינה סביבתית לטיפול במים הללו - שהיא אחסון לטווח ארוך ותהליך להסרת הרדיואקטיביות, כולל טריטיום", אמר שון בורני, מומחה לנושאי גרעין מארגון גרינספיס.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים