שתף קטע נבחר

שביל ישראל מתארך: יעבור לראשונה דרך מצדה וים המלח

בחול המועד סוכות ייפתח למטיילים קטע דרך חדש באורך של כ-50 קילומטרים שיתחיל בערד ויסתיים במכתש הקטן. כל הפרטים

סימון שביל ישראל ליד ים המלח (צילום: דב גרינבלט, החברה להגנת הטבע)
סימון שביל ישראל ליד ים המלח(צילום: דב גרינבלט, החברה להגנת הטבע)
 

בחודש הבא ייפתח לציבור המטיילים תוואי חדש לשביל ישראל במדבר יהודה, בין ערד למכתש הקטן, אשר יעבור לראשונה דרך מצדה וים המלח. התוואי החדש יהיה ארוך ב-50 ק"מ מהתוואי הקודם, מה שיאריך את משך ההליכה בעוד יומיים או שלושה.

 

יצאנו לשטח עם האנשים שמסמנים את שביל ישראל

 

השביל ייפתח למטיילים ביום הראשון של חול המועד סוכות, ב-15 באוקטובר. לדברי איציק בן דב, רכז סימון השבילים בחברה להגנת הטבע, "מטרת השינוי הייתה להכליל את מדבר יהודה בתוואי השביל, על נופיו ואתריו המיוחדים ובהם מצדה וים המלח".

 

עד לשינוי התוואי, שביל ישראל עבר בין ערד למכתש הקטן, ביומיים של הליכה, דרך באר אפעה ומצד תמר, מסלול של כ-40 ק"מ. על פי התוואי החדש, השביל ייצא מערד, דרך בקעת קנאים, אל מצדה, ים המלח (מלונות עין בוקק), מצד זוהר, נחל פרצים, מעלה צורים, נחל פרס, ונחל צפית, ומשם אל המכתש הקטן – מסלול של כ-90 ק"מ.

סימון שביל ישראל ליד מלונות עין בוקק (צילום: דב גרינבלט, החברה להגנת הטבע)
סימון שביל ישראל ליד מלונות עין בוקק(צילום: דב גרינבלט, החברה להגנת הטבע)

 

"מה שראיתי שונה מאיך שרואים את ישראל בעיתונות" 

 


סימון שביל ישראל ליד מלונות עין בוקק (צילום: דב גרינבלט, החברה להגנת הטבע)
סימון שביל ישראל ליד מלונות עין בוקק(צילום: דב גרינבלט, החברה להגנת הטבע)
תוואי שביל ישראל החדש (בכתום) מול הישן (בכחול)
תוואי שביל ישראל החדש (בכתום) מול הישן (בכחול)
 

את המפות עם התוואי החדש כבר ניתן למצוא ולהוריד ללא תשלום באתר החברה להגנת הטבע. בחברה להגנת הטבע מציינים כי סימון שביל ישראל בתוואי הישן יישאר בשטח למשך השנתיים הבאות, והמעוניינים בכך עדיין יוכלו לטייל גם בו. כדי להקל על המטיילים ב"שביל ישראל", בחיבורים של התוואי החדש והישן, בערד ובנחל צפית, יוצבו שלטי הכוונה שיכוונו את המטיילים אל שתי האפשרויות – החדשה והישנה.

 

בן דב מציין כי היוזמה, התכנון וסימון התוואי נעשו בשיתוף עם רשות הטבע והגנים, וכי לאורכו של התוואי החדש מצויים חניוני לילה, חלקם בחינם וחלקם בתשלום: בכפר הנוקדים (בתשלום, עם נקודת מים), בברכת צפירה (ללא תשלום), במצדה (בתשלום, עם נקודת מים), במלונות עין בוקק (ללא תשלום), בנחל לוט, במישור עמיעז, בנחל תמר דרומית לכביש 25 ובשער המכתש הקטן - כל אלו ללא תשלום. נקודות שיש בהן אפשרות להצטיידות או להסעדה: ערד, כפר הנוקדים, מצדה, מלונות עין בוקק, ונווה זוהר - ביישוב ובתחנת הדלק.

 

ד"ר אלעד אלמוג, ראש אגף התיירות במועצה האזורית תמר שבשטחה יעבור התוואי החדש, אמר כי הוא "מברך על סיום העבודות במקטע החדש של שביל ישראל ומודה על הוספת אזור ארץ ים המלח לשביל. כעת, מטיילים נוספים מהארץ ומן העולם יזכו לבקר, לחוות ולהתרשם מפלאי הטבע במקום הנמוך בעולם".

  

שביל ישראל, שנחנך בשנת 1995, הוא יוזמה של החברה להגנת הטבע ליצירת שביל הליכה רגלי לאורך מדינת ישראל. השביל, שמסומן ומתוחזק על ידי הוועדה לשבילי ישראל של החברה להגנת הטבע, מתחיל בבית אוסישקין שבקיבוץ דן ומסתיים בבית ספר שדה אילת. שביל ישראל עובר בהרים, ביערות, בערים, בכפרים, ביישובים, בנחלים, במעיינות, לצד כבישים ובשמורות טבע, לאורך אתרים היסטוריים ותופעות טבע ייחודיות. אורכו כיום הוא כ-1,100 ק"מ.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דב גרינבלט, החברה להגנת הטבע
סימון שביל ישראל ליד ים המלח
צילום: דב גרינבלט, החברה להגנת הטבע
מומלצים