שתף קטע נבחר

מתכון קל להכנת רולדת תפוחי עץ

מכירים את זה שכל הבית מתמלא בריח אפייה של בצק, חמאה וקינמון? אז בדיוק כזה: מתכון לרולדת תפוחי עץ מבצק פריך עם צימוקים

מחפשים את הביס המושלם שגם יתאים לסיום ארוחת החג? יש לנו מתכון בשבילכם: רולדת תפוחים מבצק פריך עם צימוקים, קלה להכנה, ללא בישול מוקדם של התפוחים וללא קירור של הבצק.

 

עוד כתבות בערוץ האוכל שיכולות לעניין אותך:

 

כאמור, ציינו שהיא קלה להכנה, אבל מה המשמעות של זה מבחינת הזמנים? עשרים דקות זמן הכנה, כולל הבצק, ועוד שלושים דקות של אפייה, וזהו. בשלב הזה, כל מה שנותר לכם לעשות הוא ליהנות מריח התפוחים, החמאה והקינמון שימלא את כל הבית, להמתין בסבלנות שהעוגה תתקרר, לחתוך פרוסה ולהתענג על ביס שהוא לא פחות ממושלם.  

רולדת תפוחי עץ מבצק פריך (צילום: סיגל פרץ ברמר)
רולדת תפוחי עץ מבצק פריך(צילום: סיגל פרץ ברמר)

מתכון לרולדת תפוחי עץ

המצרכים (לרולדה אחת ארוכה, ניתן ואף רצוי להכפיל כמויות):

לבצק -

100 גר' חמאה (להוציא מהקירור כ-15 דקות לפני השימוש)

1/2 1 כוסות קמח (כוס בנפח 200 מ"ל או 180 גר' קמח)

1 חלמון ביצה (את החלבון שמרו לשלב הכנת הציפוי)

1/2 שקית אבקת אפייה

2 כפות סוכר

1 כפית תמצית וניל

2 כפות חלב

 

למלית -

3 תפוחי עץ גדולים, קלופים (מכל הסוגים)

2 כפות מיץ לימון

3 כפות סוכר

1 כפית קינמון

1 כף גדושה צימוקים בהירים (לא חובה)

 

לקישוט - 

אבקת סוכר

חופן שקדים פרוסים

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק - בקערה, מערבבים בעזרת מזלג חמאה, חלמון ביצה, קמח, 1/2 שקית אבקת אפייה, סוכר, חלב ותמצית וניל עד לקבלת בצק אחיד. מכסים את הקערה בניילון נצמד, ומעבירים לקירור עד להכנת המלית.
  2. מכינים את המלית -  מגרדים את התפוחים הקלופים על פומפייה (בצד הגס שלה), סוחטים היטב את הנוזלים שמפרישים התפוחים, ומעבירים לקערה (את המיץ שנשאר מהתפוחים אפשר לשתות).
  3. מוסיפים לקערה את הצימוקים, הקינמון, הסוכר והלימון, ומערבבים היטב עד לפיזור הסוכר והקינמון באופן אחיד.
  4. מרכיבים את הרולדה - מפזרים קמח בנדיבות על גבי נייר אפייה, ומרדדים את הבצק למלבן בעובי 1/2 ס"מ. מפזרים את מלית התפוחים על כל הבצק, ומגלגלים לרולדה (נאפשר לקפל קיפול ראשון של הבצק בצורה ידנית, ואז להרים את נייר האפייה ולגלגל בעזרתו את הבצק עד לקבלת רולדה).
  5. אפייה - מחממים את התנור לטמפרטורה של 180 מעלות. מניחים את הרולדה עם נייר האפייה באלכסון בתבנית התנור, מושחים את הרולדה בחלבון ששמרנו ומפזרים מעל את השקדים. אופים במשך כ-30 דקות או עד שהמאפה משחים. בסיום האפייה, מוציאים את הרולדה ומניחים בצד לקירור בטמפרטורת החדר.
  6. לפני ההגשה, מפזרים על הרולדה אבקת סוכר, חותכים לפרוסות ומגישים. את החתיכות שנותר שומרים במקרר.

 

המתכון באדיבות חברת Bpatent (ביפטנט)

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
רולדת תפוחי עץ עם קינמון וצימוקים
צילום: ירון ברנר
מומלצים