שתף קטע נבחר

מחר: ההורים ינקטו עיצומים בבתי הספר בגלל רפורמת החינוך המיוחד

על רקע הביקורת על הרפורמה מבקשת הנהגת ההורים הארצית להשבית את בתי הספר והגנים בשעה הראשונה. "לא שוללים גם השבתה גורפת לפני הבחירות", אמר היו"ר באולפן ynet. באילו יישובים מדובר?

 

 

הנהגת ההורים הארצית קוראת שלא לשלוח את התלמידים מחר (ים ו') לבתי הספר והגנים בשעה הראשונה, במחאה על היישום הקלוקל לטענתה של רפורמת החינוך המיוחד. יו"ר ההנהגה, עו"ד אייל בן יהודה באום, מאיים שיחריף את המאבק: "אנחנו לא שוללים השבתה גורפת לפני הבחירות".

 

לימודים שביתה בית ספר כיתה  ()

מנגד, במשרד החינוך הבהירו מוקדם יותר השבוע כי בתי הספר וגני הילדים יהיו מחר פתוחים כרגיל והשיעורים יחלו ב-8:00. "המענים שיש לתת לילדי החינוך המיוחד עומדים בראש מעיינינו", אמרו במשרד. "הוספנו עוד אלפי שעות לימוד, בנינו מרחבי למידה חדשים, התחלנו להכשיר את המורים והענקנו גמול לרכזי השתלבות כדי להבטיח את קליטתם של התלמידים המשולבים".

 

בין היישובים שוועדי ההורים המקומיים בהם הודיעו שלא ישלחו את ילדיהם לבתי הספר: תל אביב-יפו, ראשון לציון, גבעתיים, רעננה, דלית אל כרמל, גדרה, באר שבע ועוד.

 

עם זאת, בשנת הלימודים הקודמת קראה הנהגת ההורים הארצית להשבתת הלימודים בזמן קיום מבחני המיצ"ב על רקע טענות להטייה, אך בסופו של דבר הרוב המכריע של ההורים בחרו לשלוח בכל זאת את ילדיהם.

  ()

  ()
 

רפורמת החינוך המיוחד יצאה לדרך בשנת הלימודים הנוכחית במחוז צפון בלבד, ובשנה הבאה תיושם באופן מלא. אחת המטרות המרכזיות של הרפורמה, בהתאם לתיקון לחוק החינוך המיוחד שעבר בכנסת ה-20, היא להביא לשילוב ילדי החינוך המיוחד בכיתות החינוך הרגיל.

 

בעוד שמשרד החינוך טוען שמדובר במטרה ראויה וההיערכות היא בהתאם, טוענים בהנהגת ההורים, ולצדם פעילים בתחום החינוך המיוחד וארגוני המורים, שמדובר ב"קטסטרופה", ומזהירים מהשלכות השילוב של ילדי החינוך בחינוך הרגיל מפאת היעדר ההכשרה של המורים והמענה שניתן לילדים.

 

לטענת המבקרים, מדובר בצעד שנועד להביא לקיצוץ בתקציבי החינוך המיוחד, וזאת על רקע העלייה המשמעותית במספר תלמידי החינוך המיוחד בשנים האחרונות. על פי נתוני מרכז המחקר והמידע של הכנסת, ב-2003 היו בסך הכל 112 אלף ילדי חינוך מיוחד במערכת. ב-2019 מספרם עמד על כמעט 260 אלף. גידול משמעותי נרשם הן במספר הילדים המשולבים והן במספר התלמידים במסגרות החינוך המיוחד.

יו
יו"ר הנהגת ההורים, עו"ד אייל בן יהודה באום(צילום: אלי סגל)

 

"אנחנו מאותתים לממשלת ישראל שמה שהיה לא יהיה", הוסיף באום. "חוקקתם חוק, יש רפורמה, אך לא תקצבתם את הרפורמה והכשרתם את צוותי החינוך. ככה לא עובדים. אנחנו, כסולידריות עם ילדי החינוך המיוחד, אומרים שלא ניתן לפגוע באוכלוסייה החלשה הזו. לא ייצא שום דבר מלשבת בבית סביב המקלדת ולמחות. הדרך היחידה היא לצאת לרחובות למחאה.

 

"זה שלב ראשוני בלבד. במידה שלא תהיה בשורה עוד לפני הבחירות, ההורים יעברו לשלב השני של המחאה. אנחנו לא שוללים השבתה גורפת לפני הבחירות. בשם הורי ישראל ממטולה ועד אילת יש לנו אישורים למחאה שלא הייתה כדוגמתה".

 

בהודעה שפרסם משרד החינוך השבוע נטען כי הוקצו כ-105 מיליון שקל למנהלי בתי הספר לטובת יישום מטרות השילוב, והוספו אלפי "שעות הכלה" לתלמידי החינוך המיוחד. בנוסף, במשרד טוענים שפעלו לפיתוח מקצועי בקרב צוותי ההוראה וכן שידרשו לעגן את הרפורמה בחקיקה לקראת סגירת תקציב 2020.

 

אחד מסכסוכי העבודה של הסתדרות המורים, שאיימו על פתיחת שנת הלימודים הנוכחית, עסק גם הוא בנושא הרפורמה והטענות היו דומות: קליטת תלמידי החינוך המיוחד ללא הכשרת הצוותים או יצירת מערך שלם של טיפול וליווי שלהם תכביד על עובדי ההוראה וגם תפגע בתלמידים.

 

אטילה שומפלבי ואלכסנדרה לוקש השתתפו בהכנת הידיעה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לימודים שביתה בית ספר כיתה
מומלצים