שתף קטע נבחר

שווקים, שלטים ועימותים: בליץ בסופ"ש האחרון לפני הבחירות

ביום שלישי הקרוב ייצאו אזרחי ישראל לבחור את הכנסת ה-22. רגע לפני פשטו הפעילים וחברי הכנסת של הרשימות השונות על השווקים וכינוסי הבחירות. הרחובות התמלאו בשלטי בחירות ובעימותים בין הפעילים. מאמץ אחרון לפני הקלפיות

ימים ספורים נותרו עד שהקלפיות ייפתחו ומיליוני אזרחים יתייצבו להצביע בבחירות לכנסת ה-22. בינתיים, הרשימות השונות שמתמודדות לא מבזבזות זמן ופושטות על השווקים ומרכזי היישובים ברחבי הארץ במטרה לסחוף כמה שיותר אנשים שיתמכו בהם. בסוף השבוע האחרון שלפני הבחירות נראו הרבה יותר שלטים, באנרים באתרים ופוסטים ממומנים של המפלגות השונות ששמרו את התחמושת התקציבית לסוף.

 

כל העדכונים על בחירות 2019 במקום אחד - מתחם הבחירות של ynet

 

  (צילום: רויטרס, AP, EPA, AFP, טל שחר)
(צילום: רויטרס, AP, EPA, AFP, טל שחר)

ראש הממשלה בנימין נתניהו שב הבוקר מביקור מדיני ברוסיה שבמהלכו נפגש עם הנשיא ולדימיר פוטין. פעילים בליכוד יצאו אל השווקים המרכזיים וליהודה ושומרון. שרת התרבות והספורט מירי רגב הגיעה אל שוק הכרמל בתל אביב יחד עם האולפן הנייד שלה, שר התיירות יריב לוין קפץ לבקר ביישוב אורנית שבשומרון והשר לביטחון פנים גלעד ארדן סייר יחד עם פעילים בשוק מחנה יהודה הירושלמי. 

 

  

לוין נפגש עם פעילי ליכוד באורנית ועודד אותם להביא כמה שיותר מצביעים אל הקלפיות: "צריך להוציא אותם מהבתים, כל קול חשוב". ארדן אמר: "אנחנו חוששים שהבחירות יכולות להתהפך לצד השני, כי זה מנדט אחד בינינו לבין מפלגות השמאל והמפלגות הערביות. אנחנו נעשה מה שאנחנו יכולים כדי לשכנע את תומכינו לשכנע את המשפחות והחברים שלהם. הפעם מספר האנשים שמשתתפים בבחירות יהיה קריטי לתוצאות".

  ()
יריב לוין באורנית. "צריך להוציא את המצביעים מהבתים"

במהלך היום נרשם עימות בין פעילי ליכוד לפעילים של "המחנה הדמוקרטי" בשוק מחנה יהודה הירושלמי. לוחמי מג"ב שהיו במקום דאגו להפריד בין הניצים. לעומת זאת, אירוע אחר של המחנה הדמוקרטי בשדרות רוטשילד בתל אביב בהשתתפות היו"ר ניצן הורוביץ ובכירים נוספים עבר בשקט וללא עימותים.

 

 

גם בכחול לבן פשטו על השווקים ומרכזי הערים. מספר 3 ברשימה, משה (בוגי) יעלון הגיע יחד עם חברי הכנסת יואב סגלוביץ' ויואל רזבוזוב לשוק העירוני בנתניה ונפגשו עם תומכי הרשימה בעיר. ח"כ מיקי חיימוביץ' ביקרה בשוהם וח"כ מיכאל ביטון ביקר בקניון בבאר שבע. פעילים נוספים של הרשימה הגיעו גם הם אל רחובות ירושלים.

 

יו"ר כחול לבן בני גנץ ערך בלילה סיור בחירות בפאבים של תל אביב בכדי לעודד את צעירי העיר לצאת ולהצביע ביום שלישי הקרוב. עשרות פעילי מפלגה, ובהם חברי הכנסת אסף זמיר, חיימוביץ' ויוראי להב הרצנו, הגיעו לכיכר דיזנגוף עם מערכות הגברה, תופים ודגלי ישראל, שם נשא גנץ נאום ובו שלהב את ההמון. "מוטלת עליכם אחריות כבדה ביום שלישי הקרוב. לאחריות הזאת יש משקל קל מאוד, וזה לשים פתק נכון בקלפי ולשנות את המשך החיים שלכם", אמר גנץ כשהוא עומד על דפנות הפסל "מים ואש" של יעקב אגם.

 

  

 

  ()
חיימוביץ' בשוהם

  ()
ביטון בבאר שבע

  ()

  ()
יו"ר המחנה הדמוקרטי ניצן הורוביץ בשדרות רוטשילד

יו"ר העבודה-גשר, חבר הכנסת עמיר פרץ, השתתף בפאנל בחירות בגבעתיים ואמר כי "ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיע למסקנה שאם ניעלם, המנדטים שלנו יתחלקו בין המפלגות והוא יקבל עוד שלושה מנדטים". לדבריו, הליכוד הפיץ מסרונים ולפיהם העבודה-גשר לא עוברת את אחוז החסימה. "תעודת האחריות לכך שנתניהו לא יקים ממשלה היא שנהיה חזקים", אמר פרץ. "הודעתי אתמול לגנץ שכל מנדט שנקבל, זה מנדט שימליץ עליו לראשות הממשלה".

 

פרץ סיפר כי פנה לראש הממשלה לשעבר אהוד ברק והציע לו לעמוד בראש המפלגה: "היחסים ביננו לא משהו, מסיבות ידועות. החלטתי לדלג על כל המשקעים, פניתי אליו ואמרתי לו 'בוא תעמוד בראש מפלגת העבודה'. אחרי 48 שעות אמר לי 'אני לא בא, אני רוצה לבנות משהו חדש'. אני לקחתי על עצמי לשקם את הבית, הוא החליט שהוא בורח למפלגה חדשה".

 

 

פרץ הוסיף על ברק: "כששמעתי אותו בריאיון בנושא ג'פרי אפשטיין כשהוא אמר שהחליט לתת לו הזדמנות שנייה, מבחינתי זה היה קו אדום שאני לא חוצה יותר. יש דברים שאישפר להשלים איתם. אין לי בעיה שאתה חבר של מיליארדר כשאתה לא יודע, אבל אחרי שהוא נשפט ואתה אומר הדמנות שנייה, לדעתי זה לא סוציאל-דמוקרטיה, לא ערכים".

 

לאחר מכן הגיע פרץ לסיור בשוק הפשפשים ביפו ואמר כי "יש זליגה של מצביעי ימין אלינו. לא מצביעי הליכוד עוזבים את הליכוד, הליכוד עזב אותם".

 

יו"ר רשימת ימינה, איילת שקד, ביקרה היום בשוק רמלה, לחצה ידיים למוכרים ושוחחה עם הקונים הרבים במקום. ימים ספורים לפני הבחירות ביקר יו"ר הרשימה המשותפת איימן עודה בעיר טירה ואילו יו"ר יהדות התורה יעקב ליצמן ערך חוג בית ברמלה. בבני ברק, פעילי יהדות התורה הציבו ברחוב חמישה "קברים" - ועל המצבה נכתב: "פה ייטמנו על ידי בעלי זכות בחירה חסרי אחריות שישבו שאננים בביתם ביום הבחירות".

  ()
שקד בשוק רמלה

  ()

  (צילום: רויטרס)
איימן עודה בטירה(צילום: רויטרס)

  (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

  ()
ליצמן בחוג בית ברמלה

 

 

אריה דרעי כנס חולון ש
דרעי בכנס של ש"ס בחולון(צילום: טל שחר)

בינתיים רחובות הערים והכבישים התמלאו בשלטי חוצות של המפלגות, ב"פוש" אחרון לקראת יום הבוחר. הסיסמאות מגוונות ומכוונות בדיוק רב כדי להעביר את המסר של המפלגה לימים האחרונים.

  (צילום: AP)
(צילום: AP)

  (צילום: AP)
(צילום: AP)

  (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

  (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

  (צילום: EPA)
שלט של המחנה הדמוקרטי בתל אביב(צילום: EPA)

  (צילום: EPA)
איתמר בן גביר בשוק מחנה יהודה(צילום: EPA)

  (צילום: AFP)
ובשלטים בחברון(צילום: AFP)

הפוליטיקאים לא מחמיצים את סוף השבוע האחרון של הבחירות ומשתתפים בכינוסי בחירות וב"שבתרבות" ברחבי הארץ. כבר היום התייצבו כמה ראשי מפלגות בכינוס בחירות בגבעתיים, שבו השמיעו את עמדותיהם וענו לשאלות הקהל.

 

 

יו"ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן טען בכינוס שהביקור המדיני של ראש הממשלה בנימין נתניהו היה "ביקור אלקטורלי" ולא היטיב מבחינה מדינית. הוא הוסיף: "ההכרעה האמיתית בבחירות האלה זה בין ישראל ביתנו לישראל של ליצמן, דרעי, סמוטריץ' והרב פרץ. הרבה פחות חשוב לי מי יהיה ראש הממשלה. בכל מקרה אנחנו לא ניכנס לשום ממשלה - לא עם החרדים, לא עם המשיחיים ולא עם בן גביר. ההבדל בינינו לבין גנץ הוא שאצל גנץ זה רק שילוט חוצות ואצלי זו התחייבות".

 

הוא הוסיף: "אנשים צריכים להבין שזה לא מספיק לקטר ביום שישי בסלון, אלא צריך לצאת ולהצביע. אם הציבור החילוני והעולים לא יצביעו, אז כנראה נראה את איתמר בן גביר שר המשפטים".

 

מנגד, אריה דרעי חרש את הארץ, ושלשום אמר בכנס המרכזי בחולון כי "אזרחי ישראל יצטרכו לבחור בין מדינה יהודית מסורתית למדינה חילונית. כולנו נלך אל הקלפי ונצטרך לבחור האם אנחנו בעד היהדות והמסורת או נגד היהדות והמסורת. כל אחד יצביע האם הוא בעד השבת או נגד השבת, האם הוא בעד חינוך ליהדות וערכים או שהוא נגד ומבחינתו הכל זה הדתה. כל המסכות הוסרו, ובפעם הראשונה האופי והצביון של מדינת ישראל ניצבים לפני הכרעה גורלית שלא הייתה כמותה בהיסטוריה היהודית. אם חלילה המפלגות האנטי-דתיות ינצחו, וש"ס ושאר המפלגות הדתיות יפסידו, זו תהיה בכייה לדורות".

 

 

גם יו"ר ימינה איילת שקד התייצבה בגבעתיים והתייחסה להבטחת רשימתה לתמוך בנתניהו לתפקיד ראש הממשלה הבא: "במדינת ישראל הולכת ונשחקת חזקת החפות עד כדי כך שאומרים שנתניהו הורשע. אני אמליץ על מועמד הימין לראשות הממשלה - הציבור יחליט מי זה. היועמ"ש עדיין לא קיבל החלטה בענייניו, יש עוד שימוע. אמרנו באופן ברור שאם נתניהו יבקש חסינות נשקול את כל השיקולים הרלוונטיים ונקבל החלטה לטובת ישראל". היא הגיבה בזעם לעבר אחד מהצופים שהתפרץ לעברה: "המשטרה לא יכולה להוביל להפלת שלטון".

 

שקד התייחסה גם לקמפיין שעורכות מפלגות אחרות: "נהייתה אופנה במערכת הבחירות להסית נגד כל מה שמריח יהדות, נגד חרדים, דתיים ומסורתיים. השתגענו? אנחנו מציעים אג'נדה הפוכה. גנץ ורפי פרץ הם חברים טובים , אבל הוא ראה כמה סקרים שלפיד הראה לו, שלפיהם טוב להיכנס בדתיים ולכן גם כחול לבן רוצים להדיר את הדתיים. אני אמרתי שברק (אהוד ברק - ש"ח) שכח מה זה להיות בן אדם. כל הקמפיין שלו מבוסס על הסתה, קללות והשמצות. אני חושבת שהשיח הזה הוא תת-רמה".

 

איתי בלומנטל השתתף בהכנת הידיעה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
גנץ ונתניהו בשלטי חוצות
צילום: EPA
מומלצים