שתף קטע נבחר

פרדו הגישה בקשה לפשיטת רגל כדי להתגונן נגד יותר מ-2,500 תביעות בפרשת האופיואידים

החברה הגיעה להסדר פשרה טנטטיבי עם 24 מדינות ו-5 טריטוריות בארה"ב, וכן עם עורכי הדין המייצגים מעל 2,000 ערים, מחוזות ותובעים אחרים. במקביל, כ-20 מדינות, ביניהן מסצ'וסטס, ניו יורק וקונטיקט, מתנגדות להסדר המתגבש

פרדו פארמה, יצרנית התרופה אוקסיקונטין, הגישה בקשה להגנה מפני פשיטת רגל. זאת על רקע מעל 2,600 תביעות שהוגשו נגדה בטענה שהיא אחראית במידה ניכרת למגפת ההתמכרות לאופיואידים בארה"ב.

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

 

מדינת ניו יורק: משפחת סאקלר הבריחה מיליארד דולר דרך חשבונות בשוויץ

התפתחות בפרשת משככי הכאבים: מניית טבע צללה ב-9.6% בוול סטריט

סערת משככי הכאבים בארה"ב: המשפחה היהודית שתשלם את מחיר משבר התרופות

 

דירקטוריון החברה, שבשליטת משפחת סאקלר, נפגש אמש (א') ואישר כצפוי את תהליך פשיטת הרגל. בחברה בחרו בנתיב הזה על מנת להקל עליה להתמודד עם התביעות המרובות. אלפי ערים, מחוזות וכמעט כל המדינות בארה"ב הגישו תביעות נגד פרדו, ובחלק מהמקרים גם נגד משפחת סאקלר עצמה. התביעות, שדורשות פיצויים של מיליארדי דולרים, טוענות כי החברה והמשפחה שיווקו בצורה אגרסיבית משככי כאבים במרשם, תוך הולכת שולל את הרופאים והמטופלים בנוגע לסיכוני ההתמכרות ומנת יתר. פרדו וסאקלר מכחישים את ההאשמות.

מייסדי פרדו, ריימונד ובוורלי סאקלר (צילום: Perdue Pharma)
מייסדי פרדו, ריימונד ובוורלי סאקלר(צילום: Perdue Pharma)
 

פרדו הגישה את בקשת ההגנה מפני פשיטת רגל (צ'אפטר 11) בבית המשפט הפדראלי בניו יורק. לפי הודעה שפרסמה, היא הגיעה להסדר פשרה טנטטיבי עם 24 מדינות וחמש ריטוריות בארה"ב, וכן עם עורכי הדין המייצגים מעל 2,000 ערים, מחוזות ותובעים אחרים. עם זאת, תוצאות הליך פשיטת הרגל הן שייקבעו את הגובה הסופי של הפיצויים שיועברו לתובעים. תכניות הארגון מחדש של החברה בכל מקרה יצטרכו לזכות לאישור שופט בבית המשפט לפשיטות רגל. בחברה מתכוונים לבקש גם מהשופט לעצור את הליטיגציה נגדה, כך שתוכל לנהל מו"מ להשגת הסדר סופי בפשיטת הרגל, כך לפי אנשים המעורים בנושא. עם זאת, ההערכה היא כי המדינות יתנגדו לבקשה הזו.

 

חלק מהמדינות מתנגדות

במקביל, כ-20 מדינות, ביניהן מסצ'וסטס, ניו יורק וקונטיקט, מתנגדות להסדר המתגבש, כך שצפוי עוד מאבק משפטי סביב השאלה מי אחראי למשבר הבריאות הציבורי שגבה את חייהם של קרוב ל-400 אלף אנשים בין 1999-2017.

 

המדינות המתנגדות מעוניינות שמשפחת סאקלר תשלם יותר כחלק מההסדר. הטענה העיקרית היא כי המשפחה הרוויחה מיליארדי דולרים ממכירת התרופה הממכרת, על אף שהייתה מודעת להשפעות השליליות שלה. ביום שישי חשפה התובעת הכללית של ניו יורק, לטיטה ג'יימס, כי המשפחה העבירה מיליארד דולר מחוץ למדינה דרך חשבונות בשוויץ, ככל הנראה כניסיון להגן על ההון שלה מפני התביעות.

 

בשלב זה, משפחת סאקלר הציעה לשלם מכיסה 3 מיליארד דולר במזומן ועוד 1.5 מיליארד דולר באמצעות מכירה של חברה אחרת שבבעלותה, מונדיפארמה. "הגענו לצומת טי. מפה יש רק שתי דרכים שאפשר לפסוע בהן", מסר יו"ר פרדו סטיב מילר. לדבריו, החברה תנסה לטעון בפני המדינות כי התנגדות להסדר תוביל למאבק משפטי ממושך, שיפגע בפיצויים שיעברו לקהילות השונות. עוד הוסיף כי הליכי פשיטת הרגל המתוכננים "הן התקווה הטובה ביותר כדי לסיים ולהטמיע פתרון עולמי לתביעות הללו".

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Perdue Pharma
מייסדי פרדו, ריימונד ובוורלי סאקלר
צילום: Perdue Pharma
מומלצים