שתף קטע נבחר

ליצמן ניצח ב"דרבי הירושלמי", כל היתר הפסידו במגרש הביתי

אביגדור ליברמן, שמסתמן כמנצח הגדול של הבחירות, קיבל 10% מהקולות ביישוב מגוריו. יהדות התורה של ליצמן עקפה את הליכוד של נתניהו בירושלים. וכמה הצביעו לעמיר פרץ בשדרות?

כל המועמדים בבחירות הללו הפסידו ביישובם למפלגות אחרות, והיחיד שהצליח במשימה הוא יעקב ליצמן, תושב ירושלים, שמפלגתו קיבלה בעיר 25 אחוזי תמיכה לעומת 23 אחוזים של הליכוד. בנימין נתניהו מתגורר ברחוב בלפור בעיר.

יעקב ליצמן מחוץ לביתו בירושלים  בבוקר שאחרי הבחירות (צילום: עמית שאבי)
יעקב ליצמן מחוץ לביתו בירושלים בבוקר שאחרי הבחירות(צילום: עמית שאבי)

ירושלמי נוסף שרץ בבחירות הנוכחיות הוא יו"ר ש"ס אריה דרעי, שמפלגתו קיבלה 16% מהקולות בעיר - המפלגה השלישית בגודלה. גם בקיסריה, מקום מגוריו הנוסף של ראש הממשלה, התוצאות לא מוצלחות עבורו. רק 25% מתושבי המועצה המקומית הצביעו לליכוד ו-51% לכחול לבן.

  


 

יו"ר מפלגת ישראל ביתנו אביגדור ליברמן הוא ככל הנראה המנצח הגדול של הבחירות הנוכחיות - וצפוי להנות במהלך הרכבת הממשלה הקרובה מתפקיד לשון המאזניים בו חשק. עם זאת, דווקא במקום מגוריו, ההתנחלות נוקדים, הוא לא גרף הצלחה מסחררת. אחרי ספירה של 84.72% מהקולות, ליברמן קיבל 10% מהקולות ביישוב, הרחק מימינה שקיבלה 45% וגם מהליכוד שקיבלה 27%.

 

  

 

בני גנץ יכול להיות מעודד למדי מהתוצאות הארציות, אבל בעירו ראש העין כחול לבן בפיגור קטן לעומת הליכוד, מפלגה שבה חברה תושבת אחרת של העיר, מירי רגב, עם 34 לעומת 35 אחוזים. מספר 2 במפלגה יאיר לפיד בהחלט אמור להיות מרוצה מהתוצאות בעירו תל אביב - שם 43% נתנו את קולם לכחול לבן, פער ענק מיתר המפלגות.

 

יו
בני גנץ. בראש העין הוא לא ניצח(צילום: AFP)

 

יו"ר הרשימה המשותפת איימן עודה ככל הנראה הצליח לשקם את כוחם של נציגי המגזר הערבי בכנסת, אחרי ההתרסקות הגדולה בבחירות באפריל. בעיר מגוריו חיפה הצביעו 3.1% מהתושבים לרשימה המשותפת. מבחינה דמוגרפית אגב תושביה הערבים של חיפה מהווים 10% מכלל אוכלוסיית העיר, כך שלא נראה שעודה הצליח לגייס חלק ניכר מהם להצבעה למפלגתו.

 

עמיר פרץ, תושב העיר שדרות, התקבל מחוץ לקלפי עם ציורים של כיפת ברזל ורשם הישג לא רע כשקיבל 8.1% מהקולות, יותר משהביאו מפלגות העבודה וגשר ביחד בעיר בבחירות הקודמות. מס' 2 ברשימת העבודה-גשר אורלי לוי-אבוקסיס מזוהה עם בית שאן אך שם קיבלה המפלגה רק 4.1% מהקולות.

 

קרב צמוד בראש העין, העיר שבה מתגוררים בני גנץ ומירי רגב. כאשר נותרו עוד לספור שתי קלפיות - מוביל הליכוד עם 34.9% מול 34.1% לכחול לבן. מדובר בפער של 260 קולות.

 

בכפר אחים, שם מתגורר השר ישראל כץ מהליכוד ושם גדל גנץ - ניצחה כחול לבן עם 47.6%, לעומת 27.6% לליכוד.

מטה הרשימה המשותפת (צילום: AFP)
איימן עודה. 3.1% קולות בחיפה(צילום: AFP)

 

יו"ר המחנה הדמוקרטי ניצן הורוביץ ציפה לבטח שבעיר מגוריו תל אביב, המזוהה מסורתית עם השמאל, מפלגתו תקבל קולות רבים וישמח לשמוע ש-14% מהתושבים אכן שלשלו לקלפי את הפתק עם האותיות מרצ. לעומתו, איילת שקד, גם כן מתל-אביב, לא הצליחה במיוחד לסחוף קולות בעיר ימינה - ומפלגתה קיבלה 2.6% מהקולות.

 

איתמר בן גביר לא הצליח להצעיד את עוצמה יהודית לכנסת וגם בקריית ארבע, מקום מגוריו, הוא לא ניצח את מפלגות הימין האחרות. 23% הצביעו לעוצמה יהודית, אבל מפלגות הליכוד וימינה קיבלו 32% כל אחת.

 

מטה עוצמה יהודית  (צילום: אלכס קולומויסקי)
איתמר בן גביר. קריית ארבע לא שלו(צילום: אלכס קולומויסקי)

 

ומה עם רון קובי? ראש עיריית טבריה רץ לכנסת תחת מפלגת הימין החילוני וקיבל רק 2.26% מהקולות, אמנם הרבה-הרבה יותר משיעור ההצבעה עבורו בשאר הארץ, אך סביר להניח שקיווה לתוצאה טובה יותר בעיר שהוא עומד בראשה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עמית שאבי
יעקב ליצמן, הבוקר מחוץ לביתו
צילום: עמית שאבי
מומלצים