שתף קטע נבחר

היזמים הצעירים שרוצים עולם טוב יותר

פרטיות במחלקת תיירים, אפליקציה שמסייעת להקטין את זמן המסכים של בני הנוער ומזוודה מודולרית שמתאימה את עצמה לצרכי הנסיעה - הכירו את שלושת המיזמים שהגיעו למקומות הראשונים בתחרות היזמות הארצית של רשת עמל ע"ש שמעון פרס. וגם - במי בחרו גולשי ynet לחביב הקהל?

בשיתוף רשת עמל

 

 

העולם הטכנולוגי מתקדם בצעדי ענק, מה שידענו לפני עשור, נחשב לגולמי מול מה שידוע לנו היום אך לא רק עבור חברות ענק ומיזמי הזנק, אלא גם בקרב בני נוער צעירים. לטכנולוגיה אין גיל ולהמצאות אין תנאים והגבלות – לכולם יש מקום. תחרויות יזמות בתחמים שונים מאפשרות לצעירים רבים לפתח את החלום הטכנולוגי שלהם, עוד בטרם סיימו את לימודיהם בבית הספר.

 

בשבוע שעבר (ב') נערך גמר תחרות היזמות הארצית של רשת עמל ע"ש שמעון פרס במרכז פרס לשלום ולחדשנות במעמד מנכ"ל קבוצת עמל עו"ד רוית דום עיני, יו"ר ההסתדרות ארנון בר-דוד וחמי פרס יו"ר מרכז פרס לשלום ולחדשנות. באירוע שנערך בשיתוף עם חברת אל-על בהנחיית העיתונאית אורלי וילנאי, הציגו עשרות תלמידים מיזמים חדשניים שפיתחו בתחומי התעופה, התיירות ומרחבי החיים. המיצגים הוצגו ע"י התלמידים בביתני תצוגה ולאחר מכן בפרזנטציות בסגנון TED בעברית ובאנגלית.

 

הזוכים בתחרות היזמות של רשת עמל ע"ש שמעון פרס (צילום: ישראל מלובני)
הזוכים בתחרות היזמות של רשת עמל ע"ש שמעון פרס(צילום: ישראל מלובני)

 

מפרטיות בטיסה ועד למזוודה מודולרית - העתיד כבר כאן

שלושה מבין שמונה מיזמים שהגיעו לשלב הגמר, זכו בפרסים על פי הדירוג שהעניק להם חבר שופטים שכלל בכירים מהתעשייה, ההייטק, האקדמיה והתקשורת. מיזם נוסף זכה בתואר חביב הקהל על פי תוצאות הצבעת הקהל הרחב באתר ynet.

 

שמונת המיזמים שהגיעו לשלב הגמר, נבחרו מבין עשרות מיזמים שהוגשו לתחרות, וזאת בהאקתון שנערך בחודש יוני האחרון בריאקטור של חברת מיקרוסופט בתל אביב. בהאקתון התלמידים שדרגו את המיזמים שפיתחו בסיוע מנטורים מחברות הייטק, מהעולם העסקי ונציגי אל על ומיקרוסופט.

 

במקום הראשון ובפרס של 7,000 שקלים זכו תלמידים מביה"ס הרב תחומי עמל עמק חרוד במועצה אזורית הגלבוע, שפיתחו מיזם בשם Privaseat, מתקן מתקפל המולבש על המושב בטיסה ומאפשר לנוסע ליהנות מפרטיות. התלמידים שפיתחו את המיזם: שלו תשבי, מעין כהן, שקד בן אליעזר. מנחים: מעין צוויג ויעל להמן.

   (צילום: באדיבות רשת עמל)
(צילום: באדיבות רשת עמל)

במקום השני ובפרס של 6,000 שקלים זכו תלמידים מביה"ס הרב תחומי עמל עמק חרוד, שפיתחו מיזם בשם UnPhone, אפליקציה המעניקה לבני נוער הטבות ומבצעים של חברות אהובות בתחומי המזון, ביגוד, בידור ופנאי, וזאת בהתאם למספר שעות הלימוד שבהן התלמיד לא נגע בטלפון הנייד. המטרה היא להעניק לבני הנוער תמריץ להמעיט בשימוש בטלפון הנייד בזמן הלימודים בביה"ס. את המיזם פיתחו התלמידים: עדי סילם, טל אונר, ניר הולצמן, אביה יגר. מנחים: מעין צוויג וקרן רמות.

   (צילום: באדיבות רשת עמל)
(צילום: באדיבות רשת עמל)
 

במקום השלישי ובפרס של 5,000 שקלים זכה המיזם Wecase שפיתחו תלמידי ביה"ס הרב תחומי עמל רמות באר שבע. זוהי מזוודה מודולרית המאפשרת החלפת חלקים במהירות, שינוי גודל המזוודה והתאמת החלוקה הפנימית שבה באופן אישי ומהיר. את המיזם פיתחו התלמידים: תומר נקש, ליהי גל, אור אופק, שחר יאני, איתי וינטראוב, אלון בוכנר, יועד וולפסון, רועי ויצמן, תהל חזן, נועם וקנין, שיר זמר, אורי חלק. מנחה: גל אזרזר.

 

   (צילום: באדיבות רשת עמל)
(צילום: באדיבות רשת עמל)

 

בתואר חביב הקהל ובפרס של 4,500 שקלים, זכו תלמידות מביה"ס הרב תחומי עמל אלוג'דאן כסרא סמיע שפיתחו את המיזם Push Back Track, כלים ממונעים שנועדו לחסוך מהמטוס את הדרך ממקום העלאת הנוסעים ועד לנקודת ההמראה, ובכך להפחית את צריכת הדלק של המטוס ואת זיהום האוויר. את המיזם פיתחו: רג'ד פאעור, רג'ד פלאח, יולא רבאח, ג'נא ספדי, שהרבאן ח'טיב, ירין טרודי, הבה ח'טיב, דניאל ג'דבאן, דונא ח'טיב. מנחים: ויויאן פלאח ונדים פארס.

 

   (צילום: באדיבות רשת עמל)
(צילום: באדיבות רשת עמל)
  

הפרסים הוענקו לזוכים ע"י מנכ"ל קבוצת עמל עו"ד רוית דום עיני, אפרת דובדבני מנכ"לית מרכז פרס לשלום ולחדשנות ויונה ברטל יו"ר חוג הידידים של המרכז.

 

"בני נוער יזמים וסטרטאפיסטים מרשת עמל הציגו המצאות מדהימות שישפיעו על רבבות בני אדם. המיזמים האלה הם פרי מחשבתם ויצירתם של בני נוער שגדלים על ערכי החשיבה היזמית. הם הגיעו מכל רחבי הארץ וכיוונו הכי גבוה שאפשר", אמרה מנכ"ל קבוצת עמל עו"ד רוית דום עיני.

 

"האירוע הוא שיאו של תהליך מתמשך וחלק בלתי נפרד מתפיסת העולם ברשת לתת לתלמידים כלים לחיים בדגש על חשיבה יצירתית ויזמית. הברק בעיניים של התלמידים והרצון שלהם לשנות את העולם זה הדרייב שיהפוך את החלום שלהם למציאות. אני גאה בהם".

 

"להצטיין זה קודם כל לדעת לחלום", אמר יו"ר ההסתדרות ארנון בר-דוד. "מרכזי היזמות של עמל הפכו לחממות של תעשיית כחול-לבן שעוזרות להעמיד את הדור הבא שחושב מחוץ לקופסה".

 

יו"ר מרכז פרס לשלום ולחדשנות חמי פרס, בנו של שמעון פרס ז"ל הנשיא התשיעי של מדינת ישראל שתחרות היזמות נקראת על שמו, אמר: "אבי האמין בדור הצעיר, דור העתיד. הוא האמין שלכל אדם יש פוטנציאל, והוא קרא לכל אחד להסתכל פנימה, וללכת עם החלום הכי גדול שלו, לייצר מציאות חדשה, וכך גם כתב בספרו 'אין מקום לחלומות קטנים', שהושלם כמה חודשים לפני מותו".

 

"הלב מתרחב לשמוע על הזכייה המכובדת ועל החניכים מהגלבוע שפיתחו סטרטאפים מדהימים ובמקצועיות מוערכת", אמר עובד נור, ראש מועצה אזורית הגלבוע. "אני רואה בכך יישום נפלא של חזון החינוך שניסחנו, תוך הישענות על תשתית טובה ועל אנשי מקצוע מעולים מהגלבוע, שיחדיו משתלבים עם הרצון שלנו להצמיח דור של יזמים בעלי חשיבה נועזת, לפתח את ממציאי המחר, ולאפשר להם להיות פורצי דרך". במנהל החינוך בגלבוע ציינו כי גם לחצי הגמר העפילו שלוש קבוצות מעמל עמק חרוד, לאחר סינון קפדני מבין אלפי מיזמים.

 

חברי השופטים בתחרות היו: פולה סיטון מנהלת מחלקת אימון עסקי ופיתוח ארגוני באל-על, מושיקו אברהם ממיקרוסופט, מריה אושסנשקי מהמיזם הבינלאומי Sage, ליטל קיפרמן וקנין מנהלת תחום חדשנות במרכז פרס, תומר מארשל מנכ"ל חברת Edtech, אלון גולדשטיין סמנכ"ל שיווק בידיעות אחרונות, אדי נבואני מנכ"ל חברת מולטי בי טי בע"מ, גלעד שלמור עיתונאי וכתב חדשות, רן לבנה מנכ"ל קרן רמון, אלי הורוביץ מנכ"ל קרן טראמפ, אופיר ברונהיים מנהל החדשנות ופיתוח עסקי ב-DSV, ליאור מעיין סמנכ"לית פיתוח עסקי ומנהלת שיווק באורבוטק, אלינה קולטון מנהלת התוכן החינוכי בחברת "בראשית", צביה בראון מנהלת החדשנות של חטיבת התעופה בתעשייה האווירית, רו"ח אמיר חייק נשיא התאחדות המלונות בישראל.

 

בשיתוף רשת עמל

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ישראל מלובני
יוזמים עתיד מבטיח
צילום: ישראל מלובני
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים