שתף קטע נבחר

בצפון ת"א נהרו לכחול לבן, הליכודניקים משכונה ד' נשארו בבית | ניתוח ארצי

ברוב השכונות בעשירייה הסוציואקונומית העליונה ניצחה כחול לבן. בעשירייה התחתונה מככבת יהדות התורה. לפי מדלן ישראל, השכונות האמידות בלטו בשיעורי הצבעה גבוהים. בשכונת רמות בבאר שבע הצביעו 71%. בשכונה ד' בעיר ניצח הליכוד, אבל שיעור ההצבעה היה רק 44%

כמעט 100% מהקולות שנספרו כבר פורסמו והם מציגים תמונה מורכבת על הפערים בין השכונות העשירות בישראל לאלו שבמצב סוציואקונומי נמוך. בעוד שברוב השכונות שנמצאות בעשירייה העליונה זכתה כחול לבן, בעשירייה התחתונה מככבת דווקא יהדות התורה - זאת בשל העובדה שמדובר בשכונות חרדיות או בעלי ריכוז חרדי גבוה. גם בתוך הערים נרשמו פערים בין השכונות העשירות לעניות.

 

כל מה שצריך לדעת על בחירות 2019 במקום אחד - מתחם הבחירות של ynet

 

ביג פערי ההצבעה הצבעה ב רמת אביב ג' תל אביב ו שכונה ד' באר שבע בחירות 2019 (צילום: הרצל יוסף, מוטי קמחי)
בשכונה ד' בבאר שבע נשארו בבית, ברמת אביב ג' נהרו לקלפיות(צילום: הרצל יוסף, מוטי קמחי)

 

 

 

השכונה שמדורגת במקום הראשון בדירוג הסוציואקונומי שפרסמה לאחרונה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה היא פארק צמרת בתל אביב. לפי ניתוח אתר מדלן ישראל, ניצחה בשכונה כחול לבן עם 55%, הליכוד עם 27% מהקולות, המחנה הדמוקרטי 6.6%, ישראל ביתנו 6.1% העבודה-גשר 3.8%, ימינה 3.4% וש"ס 1.2%.

 

שכונה נוספת שמופיעה בחמש השכונות העשירות היא דניה שבחיפה. כחול לבן קיבלו יותר ממחצית הקולות בשכונה, הליכוד עם 20%, המחנה הדמוקרטי עם 9.6%, ישראל ביתנו 6.1%, העבודה-גשר 5.8 וימינה עם 2.7%.

 

 
 
 
 

קלפי ראש העין (צילום: רויטרס)
פערים בין השכונות העשירות לבין העניות(צילום: רויטרס)

אינפו פערי ההצבעה הצבעה ב רמת אביב ג' תל אביב ו שכונה ד' באר שבע בחירות 2019 (צילום: הרצל יוסף, מוטי קמחי)
הפער האדיר בשיעורי ההצבעה (צילום: הרצל יוסף, מוטי קמחי)

בחירות 2019 סבב ב' תוצאות שכונות סוציו אקונומי אינפו אינפוגרפיקה תל אביב ()

בקצה השני של העיר נמצאת שכונת כפר שלם, שחלקים ממנה דורגו במקום האחד לפני אחרון במדד הסוציו-אקונומי. בכפר שלם ניצח הליכוד עם 41%, כחול לבן קיבלה 22%, ש"ס 13%, ישראל ביתנו 9.7%, העבודה-גשר 4.4%, ימינה 3.4% והמחנה הדמוקרטי 2.5%. בניגוד לשכנה מצפון, בכפר שלם קיבלו עוצמה יהודית ויהדות התורה יותר מאחוז מקולות המצביעים.

 

לא נרשם פער משמעותי בשיעור ההצבעה בין השכונות – 67% מבעלי זכות הבחירה בפארק צמרת התייצבו בקלפיות, לעומת 63% בכפר שלם. בצהלה ובכוכב הצפון, שמופיעות גם כן בצמרת השכונות העשירות בישראל התייצבו 72% ו-74% מבעלי זכות הבחירה, בהתאמה. ברמת אביב ג' הצביעו 71% מבעלי זכות הבחירה. 58% מהם נתנו את קולם לכחול לבן ורק 15% בחרו בליכוד.

 פארק צמרת, צפון תל אביב ()
גם בפארק צמרת שבצפון תל אביב בחרו בכחול לבן
 

נבחרת כחול לבן (צילום: AP)
מובילים בשכונות העשירות. יעלון, לפיד, גנץ ואשכנזי(צילום: AP)

 

 

בנימין נתניהו (צילום: רויטרס)
הליכודניקים משכונת כפר שלם בתל אביב נשארו בבית. נתניהו(צילום: רויטרס)

בחירות 2019 סבב ב' תוצאות שכונות סוציו אקונומי אינפו אינפוגרפיקה חיפה  ()

כך הצביעו בשכונות נוספות בעיר:

 

 

השכונה הענייה ביותר בחיפה היא רמת ויז'ניץ, שם זכתה יהדות התורה ב-73% מהקולות, בין היתר בשל אופי השכונה. במקום השני בשכונה הגיעה במפתיע ישראל ביתנו עם 9.3%, הליכוד 7.3%, כחול לבן 4.5% וש"ס 3.7%. שיעור ההצבעה ברמת ויז'ניץ עקף את זה של דניה – 73% לעומת 70% בהתאמה.

 

 

 

יעקב ליצמן (צילום: תומי הרפז)
מככבים בשכונות שבעשירייה התחתונה. יהדות התורה(צילום: תומי הרפז)

עם זאת, ישנן ערים שבהם הורגש פער משמעותי באחוזי ההצבעה בין השכונה העשירה בעיר לשכונה הענייה. בחולון למשל, נרשמו 74% הצבעה בקריית אילון, שמדורגת באשכול 8, לעומת שכונת ג'סי כהן, שמדורגת באשכול 3 ושם הצביעו רק 54% מבעלי זכות ההצבעה.

 

בשתי השכונות ניצח הליכוד וזכה בכ-40% מקולות המצביעים. עם זאת, בשאר המפלגות קיים הבדל. בקריית אילון זכתה כחול לבן ב-36% וש"ס עקפה את ישראל ביתנו והמחנה הדמוקרטי את עוצמה יהודית. בג'סי כהן הגיעה ישראל ביתנו למקום השלישי ואילו עוצמה יהודית השיגה חצי אחוז יותר מהמחנה הדמוקרטי.

 

בבאר שבע נרשם פער גדול יותר באחוז ההצבעה בין השכונה העשירה והענייה - 71% בשכונת רמות מול 44% בשכונה ד'. גם כאן הליכוד ניצח בתוצאה דומה, כ-45% מהקולות.

 

 

בחירות 2019 סבב ב' תוצאות שכונות סוציו אקונומי אינפו אינפוגרפיקה באר שבע ()

בשכונה ד' גברה ישראל ביתנו על כחול לבן והגיעה למקום השני עם 16%, ש"ס במקום הרביעי עם 11% ועוצמה יהודית במקום השביעי. ברמות כחול לבן במקום השני עם 23%, ימינה במקום הרביעי עם 6.6%, ועוצמה יהודית גם כן במקום השביעי.

 

 

 

נתון מעניין ניתן לראות בבני ברק – שם לא הכל שחור. יש חלוקה בין השכונות שמדרום לציר ז'בוטינסקי לאלו שמצפונו. ברוב חלקי העיר, בעיקר בחלקים שמדרום לז'בוטינסקי, קיבלה יהדות התורה את מירב הקולות. עם זאת, בצפון העיר, בשכונות כמו פרדס כץ, קריית הרצוג ותל גיבורים, מי שניצחה הייתה דווקא ש"ס.

קלפי ראש העין (צילום: רויטרס)
פער גדול בין השכונות העניות לעשירות בחולון ובבאר שבע(צילום: רויטרס)

 

בפתח תקווה, שם הליכוד ניצח בספירה הכללית של העיר, הוא רשם ניצחון גם בשכונה העשירה נווה גנים וזכה ב-34% מהקולות כשמאחוריו בפער קטן נמצאת כחול לבן (33%). ימינה במקום השלישי עם 10%, המחנה הדמוקרטי 2.3%, יהדות התורה 2% ועוצמה יהודית 1.2%.

 

 

בחירות 2019 סבב ב' תוצאות שכונות סוציו אקונומי אינפו אינפוגרפיקה  פתח תקווה ()

בשכונה הענייה בעיר, גני הדר, זכתה יהדות התורה ביותר ממחצית הקולות, מדובר בשכונה בעלת אופי חרדי. במקום השני ש"ס עם 21%, ימינה 16%, הליכוד 6.9% ועוצמה יהודית עם 3.6% מקולות הבוחרים. שיעור ההצבעה פעל לטובת גני הדר – 71-88.

 

תוצאות עם אופי דומה היו גם באשדוד. ברובע ט"ו, שמדורג באשכול 8, זכה הליכוד ב-41% מהקולות וכחול לבן ב-27%. אחר כך ישראל ביתנו עם 9.4%, ש"ס 8.3%, העבודה-גשר 6.1%, ימינה 5.2% ועוצמה יהודית 1.6%.

 

 

ברובע ג' בעיר, שמדורג באשכול 2, זכתה ש"ס ב-36% מהקולות ואחריה יהדות התורה עם 33%. בהמשך הליכוד עם 14%, ישראל ביתנו 8.8%, כחול לבן 4.5% ועוצמה יהודית 1.3%. שיעור ההצבעה ברובע ג', שבו יש ריכוז חרדי גדול, היה זהה לזה שהיה ברובע ט"ו – 71%.

 

 

בנתניה זכתה כחול לבן במירב הקולות בשכונה העשירה ביותר – רמת פולג (אשכול 9). הליכוד במקום השני עם 29%, ישראל ביתנו 8.7%, העבודה-גשר 6.1%, ימינה והמחנה הדמוקרטי – 4% כל אחת וש"ס 2.8%.

 

מנגד, בשכונה הענייה ביותר בעיר, קריית צאנז, זכתה יהדות התורה ברוב מוחלט של הקולות – 76%, ש"ס במקום השני עם 8.9% ואחריהן הליכוד עם 6%, כחול לבן 4.4%, ימינה 1.7% ועוצמה יהודית 1.2%.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: הרצל יוסף, מוטי קמחי
בשכונה ד' נשארו בבית, ברמת אביב ג' נהרו לקלפיות
צילום: הרצל יוסף, מוטי קמחי
מומלצים