שתף קטע נבחר

הסדנא ללימודי הכלכלה המשפחתית

המשתתפים בפרויקט "משפחה בצמיחה 6" עברו יחד סדנאות ולמדו לנהל תקציב, להציב גבולות פיננסיים לילדים ולתכנן את העתיד הפנסיוני

בשיתוף בנק הפועלים

 

 

"כיף לראות את כולם יוצאים מהעיתון ולפגוש אותם במציאות", אומרת מאיה אילן. בחדר ההרצאות שמשקיף אל חוף הים בקמפוס בנק הפועלים בשפיים, נפגשו בשבוע שעבר חמש המשפחות שמשתתפות בפרויקט משפחה בצמיחה 6 של "ידיעות אחרונות" ו־ynet בשיתוף בנק הפועלים. המשפחות טעמו מעט ממה שמציע המרכז לצמיחה פיננסית ועברו שלוש סדנאות בנושאים פיננסיים. "התחלנו לדבר על תגובות של אנשים, על טוקבקים ועל דברים שאולי לא חשבנו עליהם כשהתחלנו להשתתף בפרויקט, אז מעניין לשמוע את כולם ואת השיתופים שלהם", אומרת מאיה. "יש לנו משפחות מוצלחות", אומרת מרים פטגו, "התחברנו אליהן מאוד".

 

  • רוצים להכיר את כל המשפחות בפרויקט? - לחצו כאן

 

מול מחברות ועטים ישבו בחדר ההרצאות מרים ועזריה פטגו מקריית־גת, שלהם שמונה ילדים, מאיה ויעל אילן מחיפה, החולמות לצאת מהמינוס ולרכוש רכב חדש, רועי וחן כרמל מכרמיאל, בעלי חומסייה, עידן וסיון דניאלס, זוג צעיר שחולם לקנות דירה ודידי ודניאל רבינוביץ', השואפים להעלות את העסק שבבעלותם מדרגה.

משפחה בצמיחה משפחות (יובל חן)
מתייעצים. משתתפי "משפחה בצמיחה"(יובל חן)

ההרצאה הראשונה למשפחות עוסקת בניהול תקציב משפחה. המנחה הייתה מורן חיים בוגוסלבסקי, מומחית בתחום כלכלת המשפחה מטעם המרכז לצמיחה פיננסית. לאחר סבב היכרות קצר פתחה מורן את השיחה והסבירה, כי "לכל אחד מאיתנו יש מטרה כלשהי, בין שזה לסגור את המינוס, בין שזה לצאת לחופשה משפחתית ובין שזה להחליף את הרכב", מורן המשיכה והסבירה, כי "אנחנו רוצים להגיע למצב שבו אנחנו מצליחים להגשים את המטרות שלנו". בהמשך ציינה כי אפשר לנהל את התקציב נכון כך שכבר "אפשר לאסוף את הכסף מהרצפה". "מה זה אומר? להתחיל לצמצם את הבזבוז שלי במקומות שבהם אני לא נהנית מהבזבוז שלי".

 

"אני רואה את הפתיחות של המשפחות, את הרצון שלהן ללמוד, וזה כבר צעד חשוב מאוד בכיוון של הבראה כלכלית ופיננסית", אומרת קרין מאיר, מנהלת המרכז לצמיחה פיננסית של בנק הפועלים שהשתתפה בחלק מההרצאות.

 

המרצה השנייה שהעבירה סדנה למשפחות הייתה יעל כרם, מדריכת הורים בכירה במכון אדלר. ההרצאה עסקה בהצבת גבולות פיננסיים לילדים. "פגשתי משפחות מקסימות, הורים לילדים צעירים שיש להם הרבה מאוד דילמות — מה לקנות, כמה לקנות, איך לשים את הגבולות, מתי נותנים דמי כיס, כמה כסף נותנים בדמי כיס, ובכלל, איך אני מתנהל עם כל הנושא הזה של כסף, כדי שבאמת אלמד את הילד שלי לבנות דחיית סיפוקים, ואיך אעזור לו לשים לעצמו גבולות", אמרה יעל אחרי המפגש עם המשפחות.

משפחה בצמיחה משפחות (יובל חן)
משתתפי פרויקט "משפחה בצמיחה 6"(יובל חן)

ביקשתי ממנה את "טיפ הזהב" להורים לילדים לפני ראש השנה. לדעתה, "חשוב לזכור שאנחנו ההורים מאמנים את הילדים שלנו בהתנהלות פיננסית נכונה. קודם כל צריך ללמוד להציב גבולות. להחליט מה מתאים לנו ומה לא מתאים לנו. צריך להבין שלילדים מותר לרצות ולנו מותר לסרב. לקראת החגים יש, למשל, הרבה עיסוק סביב מתנות. אנחנו קונים, אחרים קונים לנו, סבא וסבתא קונים, חברים, גם פה אנחנו צריכים להביא את הערכים שלנו ומותר לדבר על זה. מותר לדבר עם סבא וסבתא ולהחליט כמה אנחנו קונים ומה אנחנו קונים, ולשדר לילדים שחג זו הזדמנות מסוימת להתחדשות, אבל אנחנו מחליטים איפה להוציא את הכסף, איך מכניסים את הערכים שלנו לתוך זה ואיפה להגיד עד כאן".

 

לפני שהמשפחות נכנסו להרצאה השלישית והאחרונה על תכנון פנסיוני אמרה פטגו כי, "זה תחום שאנחנו פחות בקיאים בו, פחות מתעסקים איתו, מפחדים לגעת בזה ולהתעסק בזה, ונראה לי שנקבל הרבה כלים". את הסדנה העבירה אורית מיכאל רוזנשטיין, מומחית בנושא פנסיה. "יש כיום שתי מגמות עיקריות שמשפיעות על החסכון הפנסיוני", היא אומרת, "תקופת החיסכון מתקצרת. אם בעבר אנשים נכנסו למעגל העבודה בגיל 20, כיום הגיל הממוצע הוא 30. הדבר השני זה תוחלת החיים שעולה, וזה יוצר מצב שפחות כסף צריך להספיק ליותר שנים".

 

אורית דיברה על חמש הטעויות הנפוצות שאפשר להימנע מהן כדי להגדיל את הפנסיה, "חמש הטעויות הנפוצות שרבים עושים הן להימנע מלמשוך כספי פיצויים במעבר בין עבודות, לא לבדוק את דמי הניהול, לא לבדוק את מסלול ההשקעות שאתה נמצא בו, רוב העובדים לא מבצעים הפקדה מרבית לחיסכון, והטעות האחרונה היא להפסיק למשוך את קרן ההשתלמות מגיל 50 כדי שיעמוד לך חיסכון נוסף לגיל הפרישה".

 

בסיומו של היום יצאו חמש המשפחות עם סל של כלים חדשים שרכשו, ואולי, אם יצליחו ליישם את חלקם ולהתמיד בהם, יגיעו אל הצמיחה הכלכלית שאליה הם שואפים. "על פי מה שראיתי, ההתרשמות שלי היא שכל חמש המשפחות נמצאות במסלול הנכון להצלחה. זו גאווה גדולה להיות חלק מהפרויקט הזה. כל הכבוד להם", סיכמה קרין מאיר, מנהלת המרכז.

 

המרכז לצמיחה פיננסית הוקם כדי לאפשר לכל אדם בישראל להשיג צמיחה פיננסית במישור האישי, המשפחתי והעסקי באמצעות למידה מקצועית, נגישה ומותאמת. המרכז מציע מערכי לימוד בתחומים פיננסים שונים לאנשים פרטיים, לעצמאים ולבעלי עסקים. כל אחד ואחת יכולים למצוא תכנים מקצועיים ורלוונטיים בהתאם לצמתי החיים השונים וליהנות ממגוון רחב של כתבות, סרטונים ותוצרי למידה נוספים באתר האינטרנט של המרכז, וכן משלל הרצאות פרונטליות המועברות בפריסה ארצית על ידי טובי המרצים בישראל.

 

בין ההדרכות תוכלו למצוא: ניהול תקציב משפחתי, הצבת גבולות פיננסים לילדים, צעדים ראשונים בשוק ההון, פנסיה, משכנתאות ועוד. למגזר העסקי מוצעות הרצאות להקמת וניהול של עסק מצליח, שיווק דיגיטלי, מיתוג ובידול עסקי, סחר אלקטרוני ועוד.

 

ההרצאות שמקיים המרכז לצמיחה פיננסית הן בפיקוח אקדמי ומוצעות לציבור הרחב ללא תשלום. ההשתתפות מותנית ברישום מראש באתר המרכז.

 

חפשו בגוגל "המרכז לצמיחה פיננסית"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים