שתף קטע נבחר

האב החרדי לדיינים: "חינכתם אותנו להיות אברכים, איך נשלם מזונות?"

אב לשתי בנות שהתגרש, נדהם מגובה המזונות שנדרש לשלם - ומבקש מהדיינים והרבנים לשנות גישה: "כל החיים חינכו אותנו לשבת בכולל, ולהביא 1,500 שקלים הביתה לעשרה ילדים. עכשיו אתם נזכרים לספר שצריך להביא 1,400 לילד? לכם כדיינים יש אחריות לדאוג שזה ישתנה"

 

האב החרדי נגד הדיינים: "חינכו אותנו שלא צריך מקצוע, שאפשר לשבת בכולל ולהביא 1,500 ש"ח ל-10 ילדים", אומר דוד אומן, אב לשתי בנות שהתגרש לא מכבר, ונדהם מגובה סכום המזונות שנדרש לשלם. בריאיון לאולפן ynet הוא יוצא נגד שיטת החינוך החרדית המצמצמת את לימודי הליבה - וכפועל יוצא מפחיתה מסיכויי הפרנסה של הצעיר החרדי.

 

<< הכול על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות . היכנסו >>    

 

"מחנכים אותנו להיות אברכים. זו המטרה. זה כל מה שאנחנו צריכים לעשות בחיים", הוא אומר. "אני עובד ועדיין לא מצליח לעמוד בגובה סכום המזונות. שלא כמו משפחה חרדית ממוצעת, לי יש רק שתי בנות והקושי לעמוד בתשלום הוא גדול".

 

קיראו עוד בערוץ היהדות :

 

אתמול הגיע אומן לדיון מזונות, ונדהם. "כשאתה מתחתן מצפים ממך שתשב בכולל, שם לא מקבלים הרבה כסף. היו תקופות שקיבלתי בין אלף לאלפיים שקלים. זה פחות או יותר הטווח, והנורמה היא של שבעה ילדים ויותר", הוא אומר.

 

"עכשיו באים?"

לדברי אומן, היעדר לימודי הליבה והדחיפה החברתית להיות תלמיד חכם בכולל גורמים לו ולצעירים נוספים במצבו, להיקלע לקשיים כלכליים חמורים: "כששמעתי מהדיינים את הבקשה הלגיטימית הזו – תשלום מזונות בסך כ-1,400 שקלים לחודש - זה קצת הפתיע אותי, בהקשר לחינוך שגדלתי בו".

 

  ( )
"לתהאים את ספרי הלימוד לקהילה החרדית". דוד אומן( )

 

אומן לא נשאר חייב: "האחריות לשלם מזונות כאבא שיש לו אחריות על הילדות שלו היא עליי, זה ידוע לי", כתב בפוסט בפייסבוק, והעיד כי אמר לדיינים: "הסברתם יפה אילו סכומים אני צריך לשלם ולמה אלפיים שקלים לא מספיקים אפילו בצחוק. רק שאלה אחת לי אליכם – עכשיו באים?"

 

"כל החיים חינכו אותנו שלא צריך מקצוע, ושאפשר לשבת בכולל, להביא 1,500 שקלים הביתה לעשרה ילדים - והכול יהיה בסדר. עכשיו אתם נזכרים לספר שבעצם אבא צריך להביא 1,400 לילד? לכם כדיינים, שמתעסקים בנושא ומכירים את הבעיה, יש אחריות לדאוג שזה ישתנה. שיכינו את הילדים והבחורים מראש למצב שהם יצטרכו לפרנס את הילדים העתידיים שלהם, ולא לחכות שיגיעו למשבר בשביל להיזכר בזה".

 

לדבריו, לדיינים לא הייתה תשובה. אחד מהם, הוא מספר, "התבדח שהחינוך הזה תקף רק כשלא מתגרשים, אבל גם הוא הבין שזה אפילו לא בדיחה".

 

להתאים את הלימודים לציבור החרדי

אומן עצמו יצא לעבודה לפני כמה שנים, על אף החינוך שקיבל להיות בן תורה. אבל לדביו, הסיפור הזה הוא נחלתם של רבים. "חשובה לי ההבנה של הדיינים שמכירים את המצב של הקהילה החרדית, ובכל זאת עושים את החשבון הזה".

 

לדבריו, הוא נותר נאמן לערכים החרדיים, ומטרתו - לשנות את הגישה הפנים-מגזרית כדי למנוע מצבים כאלו בעתיד, ולהגדיל את כוחה של הקהילה. "אנחנו צריכים להתכונן לחיים האמיתיים. אם יש כאן הבנה שכל ילד דורש סכום מסוים, צריכה להיות הבנה שאת לימודי הליבה אפשר להתאים לציבור החרדי".

 

"לא צריך לקחת את ספרי הלימוד בחינוך הממלכתי ולהעתיק אותם במדויק, אלא להתאים אותם לקהילה החרדית. זה משהו שגם במקורות היהדות חוזר על עצמו בכל כך הרבה מקומות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים