שתף קטע נבחר

הלחצים עשו את שלהם: אדם נוימן יפרוש מתפקיד מנכ"ל WeWork

WeWork אישרה כי נוימן יעזוב את תפקידו, ויכהן כיו"ר לא פעיל. במקביל מודיעה החברה על מינויים של סמנכ"ל הכספים ארטי מינסון והמשנה ליו"ר סבסטיאן גנינגהאם למנכ"לים-משותפים. מדיווחים בארה"ב עולה כי בכירי We דנו לאחרונה בפיטורים של 5,000 עובדים - שליש מעובדי החברה

WeWork הודיעה לפני זמן קצר באופן רשמי כי אדם נוימן יפרוש מתפקידו כמנכ"ל - וימשיך לכהן כיו"ר לא פעיל.

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו 

 

עכשיו זה רשמי: WeWork החליטה לדחות את ההנפקה

התפוצצות בועה? מייסדי WeWork ממשיכים להנפקה - בניגוד לדעת סופטבנק

WeWork ו-Be All יתחרו זו בזו במגדל ספיר בר"ג

  

במקביל דיווחה החברה כי שני בעלי תפקידים בכירים יחליפו את נוימן ויכהנו כמנכ"לים משותפים של WeWork - ארטי מינסון, מי ששימש כנשיא-משותף וכסמנכ"ל הכספים הראשי של החברה, וסבסטיאן גנינגהאם, לשעבר המשנה ליו"ר. על פי החברה, השינויים ייכנסו לתוקף באופן מיידי.

אדם נוימן, WeWork (צילום: דן קינן ו-shutterstock)
אדם נוימן, WeWork(צילום: דן קינן ו-shutterstock)

נוימן מסר בהודעה הרשמית לעיתונות שהוציאה WeWork: "אף שהעסק שלנו מעולם לא היה חזק יותר, בשבועות האחרונים תשומת הלב שהופנתה אלי הפכה להיות הסחת דעת משמעותית, והחלטתי שזה לטובת החברה שאפרוש מתפקידי כמנכ"ל. תודה לקולגות שלי, לחברינו, לשותפי בעל הבית שלנו ולמשקיעים שלנו שהמשיכו להאמין בעסק נהדר זה".

 

המנכ"לים החדשים ארטי מינסון וסבסטיאן גאנינגהם ביקשו להודות לנוימן "על החזון והתשוקה שלו בבניית WeWork במהלך תשע השנים האחרונות. זה כבוד מדהים להוביל את WeWork ברגע חשוב זה בתולדות החברה. עסקי הליבה שלנו הם חזקים ואנו ננקוט בפעולות ברורות כדי לאזן בין הצמיחה הגבוהה, הרווחיות תוך הערכת התזמון האופטימלי להנפקה. אנו מחויבים להמשך ההצלחה של החברים, השותפים, העובדים ובעלי המניות".

 

דיווח: בכירי We דנו בפיטורי 5,000 עובדים

בתוך כך, לפי דיווח של אתר The Information, בימים האחרונים דנו בכירים בחברת האם של WeWork יחד עם בנקאים בדרכים להפחתת הוצאות החברה - כולל פיטורים של עד 5,000 עובדים - שליש מכוח העבודה של WeWork.

 

רעיונות אחרים כוללים האטה של תוכניות ההתרחבות של החברה וסגירת עסקים בצד הקשור לחינוך או דיור, אמר אדם המקורב לחברה ובקיא בעניין.

 

המהלכים אמורים להחזיר את אמון המשקיעים במטרה להציל את ההנפקה של WeWork או לאפשר לחברה לגייס כספים באופן פרטי.

 

הפרישה מנעה עימות עם המשקיעים הגדולים

המשך כהונתו של נוימן כמנכ"ל עמד בימים האחרונים בסימן שאלה, לאחר שמהלך ההנפקה הראשונית נכשל והחברה נאלצה להודיע על דחייתה, בעיקר לנוכח הביקורת של המשקיעים על מבנה ההשקעה והכוח הכמעט מוחלט שהיא העניקה לנוימן.

 

בתחילת השבוע דווח כי חברי הדירקטוריון ב-WeWork כבר דנים בהדחתו של נוימן, בעקבות שבוע סוער שהסתיים בדחיית ההנפקה לציבור של חברת חללי העבודה. בנוסף גווח כי גם מסיושי סון, מייסד סופטבנק שהיא המשקיעה הגדולה ביותר ב-WeWork, תומך בהדחתו של נוימן מתפקיד המנכ"ל.

 

WeWork התכוונה לצאת להנפקה לפי שווי של 47 מיליארד דולר, השווי לפיו ערכה את סבב הגיוס האחרון שלה, אולם מאז הוציאה את התשקיף שחשף את הפסדיה, השווי נחתך ביותר מחצי, ולפי חלק מהדיווחים ירד אפילו ל-15 מיליארד דולר.

 

בשבוע שעבר חשף "הוול סטריט ג׳ורנל" פרטים מביכים על התנהלותו של נוימן ושל אשתו רבקה ב-WeWork. בין היתר, נחשף בתחקיר שערך העיתון כי נוימן נאלץ בעבר לבטל טיסה פרטית לאחר שהשאיר קופסה מלאה במריחואנה במטוס פרטי שהטיס אותו ואת חבריו לחופשה בארץ.

 

בין היתר, עלה מכתבת התחקיר כי נוימן הביע בעבר בפני מקורביו רצון להיות ראש ממשלת ישראל, אך הוסיף בשיחה שקיים כי אם היה מתמודד על משהו, זה יהיה "להיות נשיא העולם". נוימן, שהקים את WeWork ב-2010, מקווה גם "לחיות לנצח". לשם כך, הוא השקיע בסטארט-אפ שמבטיח הארכת חיים, Life Biosciences. הוא גם סיפר לכמה אנשים כי הוא שואף להפוך לטריליונר הראשון בעולם.

 

בסוף אוגוסט דיווח אתר The Information כי כתריסר בכירים במחלקת משאבי האנוש של WeWork עזבו את החברה בשנה האחרונה, על אף שלא כל הבכירים עזבו את החברה מאותה סיבה, חלק ניכר מהם עשה זאת במחאה על התנהגותו של המנכ"ל והמייסד נוימן.

 

סופטבנק וקרן ויז׳ן של מאסיושי הן המשקיעות הגדולות ביותר בחברת חללי העבודה. ההשקעה הראשונה של סופטבנק ב-WeWork נעשתה במרץ 2017 והסתכמה ב-300 מיליון דולר בלבד.

 

באוגוסט באותה שנה התבצעה השקעה של 4.4 מיליארד דולר בחברה שכללה גם השתתפות של קרן ויז׳ן. 3 מיליארד דולר מתוך הסכום הזה הוקדשו לרכישת חלקם של משקיעים קיימים בחברה והשאר להתרחבות שלה ביפן, סין ודרום קוריאה.

 

במהלך 2018 השקיעו סופטבנק ו-וויז׳ן 4 מיליארד דולר נוספים בחברה. מאסיושי סון אמנם תכנן להשקיע בחברה עוד 16 מיליארד דולר, אך התנגדות של שותפיו הסעודים לקרן ויז׳ן חתכה אותה ל-2 מיליארד דולר בלבד.

 

כאמור, בשבוע שעבר חברת האם We Company הודיעה כי היא דוחה את ההנפקה הציבורית הראשונה (IPO) שלה - לא נמסר מועד חדש להנפקה בהמשך הדרך.

 

 


פורסם לראשונה 24/09/2019 19:59

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דן קינן ו-shutterstock
אדם נוימן WeWork
צילום: דן קינן ו-shutterstock
מומלצים