שתף קטע נבחר

החוקר של ניסו שחם נגד המשטרה: "מנעו את קידומי"

סגן-ניצב שחר חמדי הושאל למח"ש כדי לחקור את פרשיית ההטרדות המיניות של ניצב ניסו שחם. כשחזר לשורות המשטרה והיה מועמד לקידום, נפתח נגדו הליך משמעתי, בעקבותיו הודח מתפקידו. כעת, לאחר שזוכה, הוא תובע בכירים במשטרה. המשטרה: "נשיב לדברים בבית המשפט"

סגן-ניצב שחר חמדי, מי שעמד מטעם המחלקה לחקירות שוטרים במשרד המשפטים (מח"ש) בראש צוות החקירה בפרשיית ניצב ניסו שחם וחזר לשורות המשטרה, יגיש הבוקר (חמישי) תביעה תקדימית נגד בכירים במשטרת ישראל.

 

סגן ניצב שחר חמדי ()
"התשאול היה אגרסיבי, עוין ומשפיל". סנ"צ חמדי

 

על פי התביעה, אותם בכירים ששימשו כצוות קצין בודק עבורו, התרשלו, הביאו להגשת כתב אישום משמעתי נגדו – שממנו זוכה – ובכך מנעו את קידומו.

 

סנ"צ חמדי נחשב לקצין מוערך מאוד במשטרת ישראל. הוא שירת בעבר בלהב 433 ונחשב לאימת ארגוני הפשיעה. אלא שמכתב התביעה שהגיש נגד משטרת ישראל ונגד כמה מקציניה הבכירים עולה כי העובדה שעבר לשרת במח"ש וניהל את החקירה נגד ניצב שחם - שהורשע השבוע בהטרדה, מרמה והפרת אמונים - פגעה בו קשות בכל הקשור לקידומו במשטרה.

 

לאחר שסיים את השאלתו למח"ש, שב חמדי למשטרה וקיבל את הפיקוד על תחנת שרת, בתחנה המרכזית הישנה בתל־אביב, שתחת פיקודו נחשבה לתחנה מצטיינת. חמדי עצמו היה מיועד לקידום ולקבלת דרגת ניצב-משנה, וכחלק מהליך הקידום הוא זומן לראיון תעסוקתי במשרדי היחב"מ (יחידת חקירות ביטחון מידע) של המשטרה.

 

 
בעתירה שהגיש לקבלת חומר הראיות נגדו מתואר כיצד ביחב"מ התקבל חמדי על ידי אחת השוטרות, שהייתה עדה בתיק ניסו שחם, שאותו ניהל חמדי במח"ש. על פי חמדי, אותה שוטרת ייחסה לעדות שנתנה, וכפועל יוצא מכך גם לחמדי, את חורבן חייה. על פי כתב העתירה, אותה שוטרת נכנסה לחדרה של הבודקת ושוחחה עימה.

 

חמדי הדגיש בפני הבודקת שמדובר בעדה שבה נתקל בעבר בתיק שחם שחקר במח"ש, וביקש ממנה להקפיד במיוחד על חיסיון הראיון התעסוקתי שלו. הבודקת התחייבה לעשות כך, אך לדברי חמדי דעתה של המראיינת לגביו כבר נקבעה.

 

"התשאול היה אגרסיבי, עוין ומשפיל", נכתב בעתירה. חמדי ביקש מהבודקת לשנות את הסגנון ולשמור על כבודו כקצין. "חקרתי עבריינים רבים וגם ראשי ארגוני פשע ולאף אחד לא דיברתי כמו שאת מדברת אליי", אמר לה. בין השאר הטיחה בפניו הבודקת חשדות לבדיקות אסורות במסוף משטרתי, ליחסים אסורים עם כפיפות, לשימוש בסמים, לעדות שקר, להסתרת נזקים לרכב, להימורים, להטיית דין עם שופטים, ועוד.
 
 ניסו שחם בשלום ת
ניסו שחם(צילום: מוטי קמחי)
   

כמה שבועות לאחר מכן, במהלך ראיון אצל מפקד מחוז תל־אביב דאז, ניצב צ'יקו אדרי, נדהם חמדי לגלות שבעקבות בעיות שעלו באותו ראיון ביחב"מ הליך הקידום שלו נעצר. זמן קצר לאחר מכן נפלה עליו מכה נוספת כאשר הוחלט למנות לו קצין בודק.

 

מי שמונה כקצין הבודק היה תת-ניצב מוטי אדרעי שבאוגוסט 2016 הודיע לחמדי שהוחלט להגיש נגדו כתב אישום בבית הדין המשמעתי של המשטרה, בחשד ששוחח עם נחקרים שהיו קשורים להליך הבדיקה שלו. חמדי כפר בכך, אך למרות זאת הודח מתפקידו כמפקד תחנה.

 

באוגוסט 2017 זוכה סנ"צ חמדי מכל אשמה בבית הדין המשמעתי, ובצעד יוצא דופן הוא החליט להגיש תביעת נזיקין אישית נגד שלושת קציני המשטרה שניהלו את תיק הבדיקה נגדו: סגן מפקד מחוז דרום תת־ניצב מוטי אדרעי, ניצב־משנה דרור אסרף מאגף המודיעין, ורב־פקד עדי יהלומי, ראש חוליית קצין בודק. לטענתו, השלושה מנעו את קידומו בכך שהתרשלו בתפקידם והגישו נגדו כתב אישום משמעתי שסתר את חומר הראיות בתיק. מהמשטרה תובע חמדי לקבל לידיו את כל חומר החקירה של צוות הקצין הבודק שבחן את התנהלותו.

 

עורך דין עו
עו"ד גיא לנדאו ונעמי לנדאו

פרקליטיו של הקצין, עו"ד נעמי לנדאו וגיא לנדאו, מסרו: "מדובר בעניינו של קצין משטרה מצטיין ואמיץ, במעשיו הביא בסופו של יום לשינוי התרבות הארגונית במשטרת ישראל.

 

"אותו קצין, מצא עצמו מתמודד עם התנהלות המערכת כלפיו תוך פגיעה בכל הזדמנות בערכי שקיפות, הליך הוגן, יושרה וצדק.

 

"כעת, לאחר שכל ההליכים נגדו הוכיחו כי התנהל ללא דופי, בחר הקצין כשליחות ציבורית להציג את עניינו בערכאות ולשנות את הליך ההתאמה התעסוקתית - הליך חד-צדדי שנערך היום במחשכים - ולהביא לשקיפות להוגנות ולצדק, כפי שזכאי לו כל עובד בכל מקום עבודה אחר במדינת ישראל. אור השמש הינו המחטא הטוב ביותר".

 

מהמשטרה נמסר: "לא מוכרת לנו כל תביעה בנושא. במשטרת ישראל התקבלה עתירה לקבלת נתונים. נשיב עליה בבית המשפט".

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים