שתף קטע נבחר

הפניקס התעקשה: חולה בסרטן דם יכול לעבוד

החברה הפסיקה להעביר תגמולי אובדן כושר עבודה לאדריכל, עד שביהמ"ש חייב אותה לשלם לו כ-260 אלף ש'. "ראיתי אדם עצוב וכבוי," כתב

בית משפט השלום בראשל"צ הורה לאחרונה לחברת הביטוח הפניקס לשלם כ-260 אלף שקל לאדריכל שאיבד את כושר עבודתו לאחר שחלה בסרטן הדם. השופט רפי ארניה דחה את טענת החברה, שהתעקשה שהתובע מסוגל לעבוד כמה שעות ביום.

 

התובע, כבן 51, עובד שנים רבות עם רעייתו, שגם היא אדריכלית, בחברה שבבעלותו. ב-2005 הוא רכש פוליסות ביטוח חיים הכוללות בין השאר כיסוי ביטוחי בגין אובדן כושר עבודה "מוחלט" ו"חלקי", וכן שחרור מתשלום פרמיות. ב-2012 אובחנה אצלו לוקמיה מילואידית כרונית – אחד מסוגי הסרטן בתאי הדם. הוא ניסה טיפולים שונים תוך שהוא סובל מתופעות לוואי רבות. עם הזמן פחתו ביקוריו במשרד, עד שביטוח לאומי קבע לו 100% נכות קבועה.

 

בעקבות פנייתו לפניקס אישרה לו החברה תגמולי ביטוח של חודשים ספורים בגין אובדן כושר עבודה מלא, וארבעה חודשים נוספים בגין אובדן חלקי. אלא שבכל הקשור לתקופה שלאחר מכן החברה דחתה את תביעתו לתגמולים בנימוק שמבדיקות שביצעה עלה שהוא המשיך לעבוד במשרה מלאה.

 

התובע, שצירף שתי חוות דעת רפואיות לתביעתו, טען לאובדן כושר עבודה של 70% לתקופה שמאפריל 2013 עד דצמבר 2015, ולאובדן כושר עבודה מוחלט מינואר 2016. אבל הפניקס, על סמך חוות דעת מומחים מטעמה, עמדה על הטענה כי התובע כשיר לעבוד כאדריכל לפחות שש שעות ביום.

 

השופט ארניה מינה מומחה מטעם בית המשפט שיבחן את הדברים, וזה קבע לתובע אובדן כושר עבודה בשיעור של 50% החל מאפריל 2012, ובחוות דעת נוספת קבע כי החל ממרץ 2017 התובע אינו מסוגל לעבוד – לצמיתות. קביעה זו נבעה מכך שהתובע סובל מכאבים פיזיים עקב פגיעה במערכת העצבים, עייפות ומצב נפשי מורכב.

 

"מדובר בבן אדם שכשהוא צריך להתרכז זה כאילו הוא נשרף מלמטה. אי אפשר לדרוש מבן אדם עם הרגשה כזו שיתפקד כבן אדם שלא חולה", כתב המומחה.

 

השופט לא מצא הצדקה להתערב בממצאי המומחה האובייקטיבי, ושוכנע גם הוא כי אין לצפות מהתובע לעבוד, גם לא במשרה חלקית. הוא התרשם ישירות מהתובע, שבעיניו הפך לשבר כלי. "ראיתי בפני אדם עצוב וכבוי, אשר מחלה קשה, ולמרבה הצער כנראה חשוכת מרפא, תקפה אותו בדמי חייו וזאת בדיוק בתקופה בה היה אמור להיות במסלול ההמראה המקצועי שלו", כתב.

 

בפסק הדין צוין כי יהיה זה מסוכן שאדם במצבו של התובע יחתום על תוכניות הנדסה ואדריכלות. במקביל נדחו תצהירים שצירפה הפניקס שתמכו לטענתה בכך שהתובע יכול לעבוד.

 

בהמשך דן השופט בשאלה בירידות הדרמטיות בהכנסות החברה מאז גילוי המחלה. הוא הכריע לטובת התובע וקבע כי אף שהחברה היא יישות משפטית נפרדת, התובע היה הרוח החיה בה, ויש זהות כמעט מוחלטת בינו לבינה. לבסוף נקבע כי החברה תשלם לתובע 229,790 שקל, שכר טרחת עו"ד בסך 30 אלף שקל והוצאות משפט.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הפניקס
צילום: דניאל בבצ'יק
עו"ד סיגל רייך-הלל
צילום: דניאל בבצ'יק
מומלצים