שתף קטע נבחר

הדולר יורד מתחת ל-3.5 שקלים אחרי שישראל נכנסה למדד האג"ח הממשלתי העולמי

המטבע האמריקני נחלש ב-0.7% לרמה של 3.49 שקלים. ישראל נכנסה אתמול למדד WGBI של חברת המדדים FTSE ראסל. שר האוצר כחלון: "מדובר הבעת אמון בינלאומית בכלכלת ישראל

הדולר יורד הבוקר (ו') מתחת ל-3.5 שקלים לאחר שישראל נכנסה אתמול למדד האג"ח הממשלתי העולמי WGBI של חברת המדדים FTSE ראסל. המטבע האמריקני נסחר בשעה זו תמורת 3.49 שקלים ונחלש בשיעור של 0.7%. האירו נופל כעת בשיעור של 0.8% ונסחר תמורת 3.81 שקלים.

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

 

5 כלים שיעזרו לכם לזהות את המשבר הבא

מסכמים שנה בבורסה: מה עשו המדדים, מי המניה שבלטה?

הביטקוין נפל ב-17% - הירידה החדה ביותר מאז ינואר 2018

 

שר האוצר, משה כחלון מסר בתגובה: "הכניסה למדד האג"ח העולמי מהווה הישג והבעת אמון בינלאומית בכלכלת ישראל. דירוג האשראי הגבוה והכניסה של כלכלת ישראל למדדים היוקרתיים בעולם, כמו מדד האג"ח העולמי, מגדילים את ההשקעות הזרות שמצמיחות את המשק. מדובר על תעודת כבוד לאגף החשב הכללי שמנהל באופן מקצועי ויסודי את החוב הממשלתי בשנים האחרונות". החשב הכללי, רוני חזקיהו: "כניסה של ישראל למדד היוקרתי מעידה על היציבות והחוזקה של שוקי ההון בארץ וניהול מיטבי של החוב הממשלתי בשנים האחרונות".

לוקת המענק הקטארי החודשי לששים אלף משפחות ברצועת עזה ()
הדולר נחלש. אילוסטרציה
 

חברת המדדים FTSE RUSSELL חברת בת של ה-LSE (הבורסה בלונדון) הודיעה כאמור אתמול (ה') על כניסתה של ישראל למדד ה-WORLD GOVERNMENT BOND INDEX, שתתרחש באופן רשמי בסוף מרץ 2020. ההחלטה באה על רקע שינוי שיטות דירוג המדד וההודעה של FTSE RUSSEL באפריל השנה על תחילת דירוג מדינת ישראל ומתן ציון "2" (הגבוה ביותר) בקטגוריית רמת נגישות, מה שאיפשר כניסה של ישראל למדד.

 

ה-WGBI הינו בין המדדים המובילים והוותיקים בעולם והינו עוקב אחר איגרות חוב ממעל 20 מדינות, הנקובים במטבעות מקומיים. המדד מהווה בנצ'מרק רחב למשקיעים באיגרות חוב גלובליות וכולל יותר מאלף איגרות חוב ממדינות כמו ארה"ב, יפן, גרמניה, אנגליה ועוד. המדד מכסה תיק נכסים בערך נקוב של מעל 20 טריליון דולר.

 

ישראל תהיה המדינה ה-23 במדד ומדינה ראשונה שנכנסה למדד מאז 2010 וצפויה להיכנס במשקל של כ-0.30% מהמדד. ההשפעה של כניסת ישראל למדד צפויה להתבטא בגידול הביקוש של משקיעים זרים איכותיים לחוב של מדינת ישראל, שצפוי להסתכם בכמה מיליארדי דולרים לאורך כל העקום השקלי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
דולר. אילוסטרציה
צילום: shutterstock
מומלצים