שתף קטע נבחר

רוב בבית הנבחרים להליך הדחה: "טראמפ לא מותיר ברירה"

פרשת "אוקראינה גייט": לפחות 222 דמוקרטים בבית הנבחרים, יותר ממחצית מחבריו, תומכים בהליך ההדחה נגד נשיא ארה"ב. מנהיגתם ננסי פלוסי טענה שלרוסיה יש קשר לפרשה החדשה, אך לא פירטה. "אין לנו שום סיבה לשמוח"

 

 

יו"ר בית הנבחרים בארה"ב, הדמוקרטית ננסי פלוסי, הסבירה אמש (ו') את החלטתה החריגה לפתוח בהליך הדחה נגד הנשיא דונלד טראמפ - בגלל הפרשה החדש שזכתה לכינוי "אוקראינה גייט" - וטענה שטראמפ "לא התיר ברירה" לה ולדמוקרטים לפתוח בחקירה נגדו.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

  

"אין לנו שום סיבה לשמוח", אמרה פלוסי בריאיון לערוץ החדשות האמריקני MSNBC. "זהו זמן עצוב מאוד למדינה שלנו". היא טענה כי החקירה נגד טראמפ נדרשת על מנת להגן על חוקת ארה"ב, והוסיפה שהנשיא "מסכן את הביטחון הלאומי" ואת "אמינות הבחירות" במדינה.

ארה
"זמן עצוב מאוד עבור ארה"ב". פלוסי וטראמפ(צילוםן:EPA, רויטרס)

בפרשה החדשה נטען כי טראמפ לחץ על נשיא אוקראינה, וולודימיר זלנסקי, במהלך שיחת טלפון עימו, לחקור את יריבו הפוליטי, סגן הנשיא לשעבר ג'ו ביידן, ואת בנו האנטר, שלו עסקים באוקראינה.

 

פלוסי הדגישה בריאיון שהעניקה, הראשון מאז הצהירה על פתיחה בהליך הדחה נגד טראמפ, כי החקירה נגדו תתקדם ב"מהירות" כדבריה, אך לא בחופזה. פלוסי הזכירה בדרך אגב כי היא חושדת שלרוסיה "יש יד בזה", אך לא פירטה מעבר לכך.

ארה
רוב בבית הנבחרים להליך ההדחה(צילום: AP)

יו"ר בית הנבחרים מנעה עד כה פתיחה של הליך הדחה נגד טראמפ בפרשות הקודמות שבהן היה מעורב, ובראשן החשד להתערבות רוסיה לטובתו בבחירות ב-2016, אך כעת היא ורוב הדמוקרטים בבית הנבחרים תומכים בכך. כלי התקשורת בארה"ב דיווחו בהקשר זה כי 222 דמוקרטים בבית הנבחרים (מתוך 235 בסך הכול), בנוסף למחוקק עצמאי אחד, תומכים בהליך ההדחה. מדובר ביותר ממחצית חברי בית הנבחרים, שבו 435 נציגים.

 

חשוב להדגיש שגם אם ההדחה תאושר בבית הנבחרים, הליך כזה לא צפוי להיגמר בהדחה של ממש – כיוון שדבר זה דורש גיוס שני שלישים מחברי הסנאט, שבו הרפובליקנים מחזיקים ברוב. רובם המוחלט עדיין נותר נאמן לנשיא.

פגישה בין נשיא ארה
ביקש ממנו טובה. טראמפ ונשיא אוקראינה זלנסקי(צילום: רויטרס)

פלוסי ציינה כי תמלול השיחה עם נשיא אוקראינה, אותו טראמפ פרסם בטענה שהוא מוכיח כי הוא חף מפשע, מחזק את הטענות נגדו. בשיחה נשמע טראמפ מבקש מזלנסקי לעשות לו "טובה" ולבדוק את ה"דיבורים" על ביידן ובנו האנטר, ששימש עד לאחרונה כחבר הנהלה בחברת גז שהואשמה בשחיתות.

 

יצוין כי היום הודיעו באוקראינה שהחקירה נגד אותה חברה שבה עבד האנטר ביידן, "בורסימה", נמשכת. עם זאת, הרשויות במדינה הדגישו שהחשד שנחקר נוגע רק לשנים 2010 עד 2012 – לפני שבנו של סגן הנשיא לשעבר היה קשור אליה.

רקע פרשת אוקראינה גייט (צילום: רויטרס, EPA, AP, MCT)
(צילום: רויטרס, EPA, AP, MCT)

"מהתבוננות בחומרים שהממשל נותן לנו, הם רק מאיצים את התהליך", אמרה פלוסי, תוך שהיא מתייחסת גם לפרסום תלונת איש המודיעין על השיחה המפוקפקת לכאורה, שגרמה לפרוץ הפרשה החדשה שמאיימת על הנשיא. ב"ניו יורק טיימס" דיווחו אתמול כי אותו איש מודיעין הוא קצין CIA שהוצב בבית הלבן.

 

באותה תלונה נטען, בין היתר, שממשל טראמפ העביר את תמלול השיחה מהמערכת המחשוב הרגילה שבה מאוחסנים תמלולים כאלו בשגרה, למערכת אלקטרונית שבה מאוחסנים חומרים מסווגים.

 

הדמוקרטים האשימו את ממשל טראמפ ב"טיוח" בשל טענה זו - שאתמול בערב אושרה לראשונה על-ידי הממשל. בהודעה שהעביר הבית הלבן לרשת CNN, נאמר כי התמלול אכן הועבר לרשת האלקטרונית המסווגת. עם זאת, נטען כי השיחה הייתה מסווגת מלכתחילה, ולכן לא היה דבר לא-ראוי במהלך זה.


פורסם לראשונה 27/09/2019 18:51

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילוםן:EPA, רויטרס
פלוסי וטראמפ
צילוםן:EPA, רויטרס
מומלצים