שתף קטע נבחר

הולכת עם הרוח: הפריצה של קטי ספיצ'קוב

הגולשת שזכתה במדליית הכסף באליפות העולם כבר מסומנת כמועמדת לעלות על הפודיום גם באולימפיאדת טוקיו 2020. על ההתחלה באילת כטריאתלטית, ההתחלה הקשה ("לא אהבתי את הענף"), ההישגים כבר מגיל קטן והשדרוג שעשתה עם המעבר לשדות ים

בישיבות הקדחתניות של אנשי הוועד האולימפי עם נציגי הספורט ההישגי במשרדי הוועד במתחם בהדר יוסף, סימנו כבר מזמן שלושה מועמדים פוטנציאליים למדליות בטוקיו 2020 - אלוף העולם בג'ודו (עד 81 ק"ג) שגיא מוקי, סגנית אלופת העולם בהתעמלות אמנותית לינוי אשרם, ורצת המרתון לונה צ'מטאי.

 

לישיבה הבאה כנראה שיתווסף שם נוסף - קטי ספיצ'קוב, גולשת הרוח (דגם ניל פרייד) שטרפה אתמול (שבת) את הקלפים וזכתה בסגנות אליפות העולם בתחרות שנערכה באיטליה. ספיצ'קוב היא הישראלית הראשונה שעולה על הפודיום בתחרות היוקרתית מזה חמש שנים.

 

קטי ספיצ'קוב (צילום: איגוד השייט)
ספיצ'קוב. בדרך למעלה(צילום: איגוד השייט)

 

על הנייר ספיצ'קוב לא הבטיחה עדיין את מקומה בטוקיו, אבל רק תסריט משוגע ימנע מסגנית אלופת העולם הטרייה להגיע ליפן. המשהו היוצא דופן הזה הוא זכייה במדליית זהב באליפות העולם הבאה בניו זילנד של אחת מחברותיה לנבחרת, או במידה ונוי דריהן תזכה בכסף באותה תחרות וספיצ'קוב תסיים במקום ה-25 או נמוך מכך, אז הראשונה תזכה בכרטיס.

 

ספיצ'קוב בת ה-20 גדלה באילת, אבל את דרכה הספורטיבית החלה בכלל בטריאתלון. בגיל 10, אחרי שרוני מאיר, מנהל המרכז הימי באילת, זיהה שיש בילדה פוטנציאל להפוך לגולשת מצליחה, הוא הצליח לשכנע אותה להחליף מקצוע וגם לקח אותה תחת חסותו. "תמיד אהבתי את הים, אבל בהתחלה לא התחברתי לגלישה", סיפרה בעבר ספיצ'קוב. "הגעתי לחוג כדי לנסות כי לא הכרתי את הענף קודם לכן. הצלחתי להתחבר עם הזמן והחלטתי להישאר".

 

צוברי. מודל לחיקוי (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
צוברי. מודל לחיקוי(צילום: אורן אהרוני)

 

ספיצ'קוב שאבה המון השראה מחבריה במועדון. אפשר להבין מדוע, בכל זאת התאמנו לצדה מדליסט הארד מבייג'ינג 2008 שחר צוברי, ויחד איתה דור גולשות מוכשר כמו דריהן, מאיה מוריס ונגה נגלר, שדחפו אחת את השנייה להגיע להישגים. הגולשת קצרה הצלחות די מהרגע הראשון בו הניחה את הגלשן על המים. ב-2015 הוכתרה לאלופת העולם עד גיל 17 בתחרות שנערכה בסרדיניה, שנה לאחר מכן הוסיפה זהב באותה אליפות עד גיל 19 בלימסול.

 

אחרי אולימפיאדת ריו, שהייתה כישלון קולוסאלי לשייט הישראלי, באיגוד התכנסו וניסו להבין כיצד ניתן להחזיר לצמרת את הענף שנחשב, יחד עם הג'ודו, למצליח ביותר בהיסטוריה של המדינה במשחקים האולימפיים. אחת ההחלטות הייתה להתחיל בפרויקט נבחרת אותו מוביל גולש העבר הצרפתי פייר לוקט. לשם כך נאלצה ספיצ'קוב לעזוב את אילת ולעבור לשדות ים.

 

ספיצ'קוב על הפודיום (באדיבות: International RS:X Olympic Windsurfing Class Association)
ספיצ'קוב על הפודיום(באדיבות: International RS:X Olympic Windsurfing Class Association)

 

השינוי הזה סייע לה להמשיך ולהתקדם, והתוצאות לא איחרו לבוא. בשנה האחרונה ביצעה ספיצ'קוב קפיצת מדרגה משמעותית. זה החל במדליית ארד בתחרות הקדם אולימפית ביפן, באתר בו ייערכו שיוטי האולימפיאדה. שבוע לאחר מכן היא הוסיפה מדליית כסף בגביע העולם שנערך באותו אתר. באליפות אירופה דורגה שביעית, ולאחר מכן עלתה על הפודיום וענדה על צווארה את מדליית הכסף בגביע העולם במיאמי. השיא הגיע כאמור אתמול עם הכסף באליפות העולם.

 

המדליה של ספיצ'קוב מגיעה, כאמור, אחרי יובש של חמש שנים באליפות העולם לגולשים הישראלים. בעבר, הוכתרה לי קורזיץ ארבע פעמים לאלופת העולם. כעת מסתמן כי ספיצ'קוב הפיחה חיים בענף שנראה כי נמצא בשקיעה. עכשיו יש לה פחות משנה להתכונן למשחקים האולימפיים, לשמור על יציבות, כשהמטרה המרכזית היא פודיום בטוקיו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ROBERT HAJDUK - RSX CLASS
קטי ספיצ'קוב
צילום: ROBERT HAJDUK - RSX CLASS
מומלצים