שתף קטע נבחר

אש על מפגינים: 200 נפגעו במחאה בבגדד

צעירים עיראקים יצאו לרחובות בגדד למחות על המצב הכלכלי הקשה, האבטלה והשחיתות של השלטון. כוחות הביטחון פתחו לעברם באש. לפחות שניים נהרגו ועוד 200 נפצעו, 40 מהם חיילים

 

לפחות שני בני אדם נהרגו ועוד 200 נפצעו היום (ג') בבגדד בעימותים בין מפגינים לכוחות הביטחון. המפגינים יצאו לרחובות כדי למחות על המצב הכלכלי הקשה והשחיתות של השלטון בעיראק. במהלך המחאה פתחו כוחות הביטחון באש לעבר המפגינים, ובנוסף השתמשו בגז מדמיע, כדורי גומי וזרנוקי מים. גם בערים אחרות בעיראק מחו נגד השלטון, אך אותן מחאות היו קטנות ושקטות יותר.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

ההפגנה הייתה בתחילתה שקטה, כשהמפגינים צעדו לכיכר תחריר בלב בגדד. חלקם קראו בגנות הממשלה. בשלב מסוים החליטו השוטרים לפזר את ההפגנה והשליכו רימוני הלם לעבר המפגינים, שחלקם סבלו מקשיי נשימה. לפי רויטרס המשטרה ירתה באוויר כש-3,000 מפגינים ניסו לחצות את הגשר שמוביל ל"אזור הירוק", שבו נמצאים בנייני הממשלה ושגרירויות זרות. חלק מהמפגינים השליכו אבנים על השוטרים והחיילים.

עיראק בגדד נפגעים ב הפגנה  (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

עיראק בגדד נפגעים ב הפגנה  (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

עיראק בגדד נפגעים ב הפגנה  (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

בהצהרה המשותפת של משרדי הפנים והבריאות בעיראק נמסר ש-40 מהפצועים הם אנשי כוחות הביטחון. הממשלה קראה לשמור על איפוק אחרי שדיווחה על עימותים בין הכוחות לקבוצת "מתפרעים" שהייתה בהפגנה.

 

ההפגנה בבגדד הייתה במחאה על השחיתות השלטונית ושיעור האבטלה הגבוה של הצעירים העיראקים. המפגינים דורשים מהשלטון לייצר עוד מקומות עבודה ולשפר את השירותים הממשלתיים. העיראקים טוענים שהשחיתות של הפוליטיקאים מונעת מהמדינה, שעשירה בנפט, להשתקם משנים קשות של סכסוכים בין השיעים לסונים, ומהמלחמה נגד דאעש.

עיראק בגדד נפגעים ב הפגנה  (צילום: AP)
(צילום: AP)

עיראק בגדד נפגעים ב הפגנה  (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

עיראק בגדד נפגעים ב הפגנה  (צילום: AP)
(צילום: AP)
 

בין המוחים היו צעירים שסיימו ללמוד באוניברסיטה – אך לא מצליחים למצוא עבודה. מוחמד קדים, בן 27 שגר בבגדד, אמר שהממשלה הנוכחית מייצרת "הבטחות ריקות מתוכן ושקרים". ראש הממשלה עאדל עבד אל-מהדי הבטיח לספק מקומות עבודה לבוגרי האוניברסיטאות. הוא הורה למשרד הנפט ולמשרדים נוספים לדרוש מחברות זרות ש-50% מהעובדים יהיו מקומיים.

 

בעיראק היו הפגנות גדולות בשנה שעברה בדרום המדינה, באזורים שנחשבים למעוזי הרוב השיעי. ההפגנות, שבחלקן היו עימותים עם כוחות הביטחון, היו בין השאר במחאה על התשתיות הקורסות (מחסור במים נקיים ושיבושים באספקת החשמל).

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים