שתף קטע נבחר

השימוע ממשיך: תיק 1000 במוקד

עורכי דינו של נתניהו יסיימו להשמיע את טענותיהם בתיק 4000 - ויספקו הסבר למתנות שקיבל לפי החשד מארנון מילצ'ן. המטרה: לשכנע את היועמ"ש כי במשטרה הפריזו בהערכת עלות השמפניות והסיגרים ומדובר ב"מתנות בין חברים"

 

 

 

גם הבוקר (ראשון) יתייצבו פרקליטיו של ראש הממשלה בנימין נתניהו במשרד המשפטים בירושלים להמשך השימוע בעניין פרשות השחיתות שבהן חשוד. לאחר יומיים שבהם העלו את טענותיהם בתיק 4000 (בזק-וואלה) - החמור מבין התיקים בשל סעיף השוחד - יסיימו היום עורכי דינו את הדיון בפרשה ויחלו להציג הסברים בניסיון להפריך את תיק 1000.

 

פרקליטת מחוז תל אביב (מיסוי וכלכלה) ליאת בן ארי, שליוותה את כל חקירות נתניהו, לא תהיה נוכחת בשימוע היום ומחר בשל נסיעה לחו"ל. סנגוריו של נתניהו ביקשו להאריך את השימוע ביומיים - ובקשתם נענתה.

  

בין הטענות שיעלו עורכי דינו של נתניהו בדיון על תיק 1000: מילצ'ן הוא חבר קרוב ולכן אין מניעה לקבל מתנות ממנו. בנוסף, יטענו שנתניהו עצמו לא היה מודע לכמות הסיגרים והשמפניות שהעבירו לו ולרעייתו אנשי העסקים מילצ'ן ואיל ההון האוסטרלי ג'יימס פאקר. צוות ההגנה מקווה לשכנע את הפרקליטים כי כתב החשדות מציג שווי מתנות מופרז לעומת השווי האמיתי.

בנימין נתניהו ו אביחי מנדלבליט (צילום: AP )
אביחי מנדלבליט ובנימין נתניהו (צילום: AP )

ארנון מילצ'ן  (צילום: GettyImages)
תיק 1000 יעמוד במוקד. ארנון מילצ'ן (צילום: GettyImages)

כזכור, נתניהו חשוד בעבירת מרמה והפרת אמונים בשל קבלת מתנות בשווי מאות אלפי שקלים ממילצ'ן ומפאקר, "בזיקה לתפקידו כראש ממשלה", תוך חשד לניגוד עניינים.

 

בכתב החשדות נכתב כי נתניהו פעל למען מילצ'ן בכך שפנה לממשל האמריקני על מנת שיעניקו לו ויזה. כמו כן הוא חשוד שפנה לשר האוצר באותה תקופה, יאיר לפיד, על מנת להאריך את הפטור ממס הכנסה שממנו נהנה מילצ'ן כתושב חוזר. עוד נטען כי נתניהו הנחה את המנכ"ל דאז של משרד התקשורת (והיום עד מדינה נגדו) שלמה פילבר לסייע למילצ'ן ברגולציה בקשר לעסקת המיזוג בין רשת לקשת.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

כתב החשדות העלה עוד כי מילצ'ן סיפק במשך שנים בקביעות שמפניות וסיגרים יקרים לנתניהו, בשווי מצטבר של אלפי שקלים בכל פעם ואף רכש תכשיטים יקרים עבור רעיית ראש הממשלה שרה נתניהו. על-פי המשטרה, שווי המתנות שקיבל נתניהו בין השנים 2006 ל-2017 מוערך ב-750 אלף שקל. בנוסף, נטען כי איש העסקים האוסטרלי, ג'יימס פאקר, העניק לנתניהו אף הוא הטבות דומות בהיקף של 250 אלף שקל.

נטען כי העניק הטבות. ג'יימס פאקר ונתניהו  (צילום: AFP, מארק ישראל סלם) (צילום: AFP, מארק ישראל סלם)
נטען כי העניק הטבות. ג'יימס פאקר ונתניהו (צילום: AFP, מארק ישראל סלם)

בצוות ההגנה של נתניהו משדרים ביטחון. עד כה הציגו ליועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט, פרקליט המדינה שי ניצן ופרקליטת מיסוי וכלכלה ליאת בן ארי, טענות מפורטות - ולטענתם מפתיעות - נגד סעיף השוחד בתיק 4000 בניסיון לבטלו או לכל הפחות להמירו לעבירה מופחתת.

 

עד כה הוצגו שתי טענות מרכזיות הועלו בשימוע על תיק 4000. הראשונה היא שהטיית הסיקור לכאורה בוואלה אינה מהווה עבירה פלילית, ולשם כך הביאו חוות דעת של מומחים במשפט בינלאומי. הטענה השנייה: נתניהו עצמו לא היה מעורב בשיחות עם אתר וואלה - ושמי שפנה לאיש העסקים שאול אלוביץ' בדרישה לסיקור חיובי היו רעיית ראש הממשלה שרה נתניהו, בנו יאיר ויועץ התקשורת לשעבר ניר חפץ.

 

בנוסף התמקד צוות ההגנה בניסיון לערער את אמינותם של עדי המדינה ניר חפץ ושלמה פילבר. בנוסף להצגת דברים שאמרו לפני פרוץ הפרשה, הציגו עורכי הדין של נתניהו את הדברים שאמר בזמנו חפץ על וואלה. כך, למשל, טען שנתניהו סבר שהאתר לא מספיק חשוב ודומיננטי ובעל השפעה נמוכה יחסית. בעדותו אמר נתניהו כי לוואלה הייתה חשיבות רק בתקופת בחירות.

 

בצוות ההגנה טוענים שעדות זו מעמידה בספק את ההתכתבויות עם אלוביץ' ועורכי וואלה, מפני שלא התקיימו בתקופת הבחירות, וכן גם מחזקת את טענתם כי מבחינת רה"מ, לא היה לאתר חשיבות משמעותית ולכן גם ולא היה היגיון ביחסי שוחד עם אלוביץ'.

 

בתיק 4000 מייצגים את נתניהו עורכי הדין יוסי אשכנזי, ישראל וולנרמן ואור דיסקין ממשרד הרצוג פוקס נאמן, בתיקים 1000 ו-2000 מייצג את רה"מ עו"ד עמית חדד. עו"ד רם כספי מייעץ בכל התיקים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים