שתף קטע נבחר

רמת גן: רחוב על שם השגריר שסירב להצביע נגד ישראל

העירייה החליטה לקרוא לרחוב בעיר על שמו של אנדרס רואמר, לשעבר שגריר מקסיקו באונסק"ו, שפוטר לאחר שסירב להצביע נגד ישראל. את סגירת המעגל המרגשת חגג השגריר בשיתוף דיירי הרחוב: כל אחד מהם קיבל לביתו מכתב תודה - וטקילה

אנדראס רומאר ()
רחוב על שמו: שגריר מקסיקו לשעבר באונסק"ו

עיריית רמת גן קראה לרחוב בעיר על שמו של אנדרס רואמר, לשעבר שגריר מקסיקו באונסק"ו, שפוטר לאחר שסירב להצביע נגד ישראל. מי שהוביל את המהלך היה ראש העיר, כרמל שאמה הכהן, שכיהן בעצמו כשגריר הישראלי בארגון: "הייתי שמח לגור ברחוב שנקרא בשם של אדם כזה, שלחם עבור ישראל ושילם מחיר", סיפר היום (ב') ל-ynet.

  

שינוי שם הרחוב נבע תחילה מאילוץ של העירייה, בעקבות הפיכתו של היישוב הקהילתי רמת אפעל לשכונה מן המניין ברמת גן. לפני כמה חודשים, בהובלתו של ראש העיר, הועלתה ההצעה לכנות את הרחוב בשמו של השגריר לשעבר בפני ועדת השמות.

אנדראס רומאר ()

מכתב ו טקילה מ שגריר מקסיקו אונסקו על קריאת רחוב רמת גן על שמו אשר פוטר פיטורים אנדראס רומאר  (צילום: דניאל וכטל)
מתנות מקומיות מהשגריר לדיירי הרחוב(צילום: דניאל וכטל)

מכתב ו טקילה מ שגריר מקסיקו אונסקו על קריאת רחוב רמת גן על שמו אשר פוטר פיטורים אנדראס רומאר  (צילום: דניאל וכטל)
מכתב התודה שחיכה לשכנים(צילום: דניאל וכטל)

ראש העיר שאמה הכהן סיפר ל-ynet: "מגיע לרואמר, הייתי שמח לגור ברחוב שנקרא על שם אדם כזה, שלחם עבור ישראל ושילם מחיר". השגריר לשעבר אמר מצדו: "מעולם לא התרגשתי כל כך, אולי כשילדיי נולדו. אין לי מילים לתאר את הכבוד המגיע לראש העיר ולעיר עצמה. הגענו לכאן 25 אנשים ממקסיקו, אני בוכה מרוב התרגשות".

 

תושבי הרחוב גילו את התוכנית לפני כחודשיים. חלקם שקלו תחילה לערער על השינוי, אך קיבלו את הרעיון לאחר שקראו על השגריר. "אנחנו ממש בסדר עם זה שהוא מקבל את הכבוד", אמר דניאל וכטל.

 

וכטל, בדומה לשכנים נוספים ברחוב, גילה אמש על דלת ביתו מתנה מרואמר: כוס שוטים, בקבוק טקילה קטן, כובעי סומבררו ומכתב תודה.

 

הקשר בין שני השגרירים לשעבר - המקסיקני והישראלי - התהדק לאחר שרואמר סירב, כאמור, להצביע נגד ישראל בהצעת גינוי פלסטינית בשל מצב החינוך בשטחים. ממשלתו לא אפשרה לו לעשות זאת, מה שגרם לו לצאת מהאולם. בהמשך הוא גם ניסה לשנות את הצבעותיהם של חברים אחרים לטובת ישראל - אולם המהלכים הללו הובילו בסופו של דבר לפיטוריו ולהרחקתו מהפוליטיקה המקסיקנית.

 

"זו הייתה החלטה נגד האנושות", סיפר רואמר על ההצבעה שסירב לקחת בה חלק, "הממונים עליי התנצלו - אבל אני כבר פוטרתי. היה להם קשה להבין שאני אובייקטיבי, גם אם אני יהודי. וזה לא היה קשור - זו הייתה החלטה מלאת שנאה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
השגריר המקסיקני ברחוב הישראלי
מומלצים